Min gravditet än så länge


Här kommer en sammanfattad graviditetsberättelse i alla fall, utformad som frågor och svar.

 

När fick jag/vi veta att jag var gravid?

11 december 2010. Hampus fick veta det några timmar senare än mig dock.

 

Planerat?

Nej, men ändå efterlängtat, önskat och älskat från start :)

 

Vad var första reaktionen?

Glad och hysteriskt rädd :)

 

När fick alla andra veta?

Min bror visste samma dag. Minns inte om jag berättade för mina föräldrar samma dag eller dagen efter, men tror det var dagen efter. Övriga anhöriga och släkt fick veta kring jul. Minns inte exakt när jag berättade för vänner men dröjde nog inte länge för är ju inte världens bästa på att hålla tyst :)

 

Finaste minne från graviditeten (fram tills nu då)?

Hampus leende när han fick veta att jag var gravid, första gången Hampus kunde känna bebisen sparka, första gången vi fick höra hjärtljuden och första ultraljudet.

 

Trevligt med att vara gravid (förutom själva bebisen då)?

Att det är helt ok att ha jättemage och svälla upp… haha. Det band som skapas mellan mig och Hampus.

 

Mindre trevligt?

Jag har ju haft en hel del problem under graviditeten. Extremt illamående under några månader, foglossning, ligamentssmärtor, förvärkar och smärtsamma sammandragningar, sömnproblem, krypningar i benen (en ny men snabbt eskalerande sak) m.m. Detta har ju inneburit en del begränsningar i mitt liv och en del isolering.

 

Första sparken?

Tyvärr skrev jag inte ner exakt när detta var, men ultraljudet var i vecka 18 och då hade vi sedan länge kunnat känna bebisens sparkar på utsidan magen. Sedan han började har han dock fortsatt sparka; hårt och ofta :)

 

Vad jag tycker om MVC?

Vi har bara positiva upplevelser av MVC. Gick först hos barnmorska Åsa nr 1 på MVC i Gamlestan i Göteborg och går nu hos barnmorska Åsa nr 2 på Fröjamottagningen i Stenungsund. Båsa Åsorna har varit mycket trevliga J, och de har varit bra på att inkludera Hampus vilket jag tycker är viktigt.

 

Kön?

Vi gjorde könsbestämning på ett privat ultraljud så vi vet att det är en liten pojke.

 

Namn?

Inte bestämt ännu :)

 

Viktuppgång?

Jag har nu i vecka 29 faktiskt bara gått upp 7 kg sedan inskrivningen så det känns helt ok. Magen växer men i övrigt är jag smalare än innan.

 

Hur mår bebisen?

Med tanke på all hans aktivitet så mår han nog bra, och allt de kollar på MVC pekar också på det. Han följer den övre kurvan perfekt.

 

Cravings?

Jag har faktiskt inte haft något så specifikt som jag känt att jag bara måste ha hela tiden, utan det har varierat lite och går lite upp och ner. Äter mer bakelser än vanligt, hade en babybell-ost fas och på jobbet dricker jag mycket, mycket mjölk. Stundvis har jag velat äta mycket frukt och jordgubbar också.

 

Inköp av mammakläder?

Har inte köpt så mycket. De enda riktiga mammakläder jag köpt var ett par jeans, ett linne och en klänning från Ellos. I övrigt hade jag en hel del vida tunikor och klänningar sedan innan som fungerar även nu… och när jag köpt nytt nu så har jag köpt ”vanliga” klänningar och tunikor men i lite större storlek. Kul om man kanske kan ha det efteråt också, även om man inte fyller ut dem lika mycket då :)

 

Inköp av babykläder?

Första inköpet gjorde jag och Hampus tillsammans på sci-fimässan och det var ju en liten StarTrek t-shirt. Efter det har jag inhandlat lite babykläder och har väl kanske två set han kan ha i början. Har fått en hel del också vilket är toppen.

 

Hormoner?

Jag har hört en del från andra och läst på forum om galna vredesutbrott och hysteriska gravida, men jag har faktiskt inte märkt så mycket av humörsvängningarna. Har ett fåtal gånger blivit väldigt ledsen, men oftast har det haft skäl som stress, smärta eller långvarigt illamående.

Dock är jag mer svartsjuk än vanligt och lite mer paranoid, men medveten om det så jag agerar inte på det.

 

Just nu är jag i vecka?

Början av vecka 29

 

När beräknas jag föda?

17 augusti

 

Var kommer jag föda?

NÄL, hoppas i alla fall jag hinner dit :)

 

Det var det :)


Graviditetshjärna

Idag på förmiddagen var mamma och pappa här och hjälpte mig att plantera lite buskar. Blidde så fint så. Sedan hade ju Hampus ringt och berättat att han skulle komma tidigare så jag ville hinna till affären och köpa något gott åt honom.

När jag står i affären och skall betala så inser jag dock att min hjärna inte riktigt har alla hjärnceller påslagna nu för tiden. Jag hade tagit med mig handväskan men inte plånboken. Där stod jag och skämdes. Dock hade jag sådan himla tur att mamma och pappa var i affären bredvid och kunde komma och lösa ut mig. Mycket pinsamt.

Nu är Hampus hemma och har fått ätit lite. Vi har slötittat på en Beckfilm och så somnade han. Låter honom sova medan jag pillar lite med datorn och skall ta mig något att äta. Sesam nuggets tror jag att det blir. Något jag måste rekommendera till alla, även icke-vegetarianer som jag - köp Sesam Nuggets från Hälsans Kök. Så otroligt goda!

Avslutar med att bjuda på en bild på mig själv när jag kör lite posering i min nya klänning :)


Förresten... ni som undrar vad som hände med mitt gravidbloggande som jag utlovade för några dagar sedan... Det får vänta lite. Det jag skrev på datorn hemma kändes så himla privat att jag nog inte vill ha det på bloggen. Delar med mig av så mycket annat att den där känslan av att se Hampus ansikte första gången han kände bebisen sparka och liknande, det kanske skall fortsätta vara bara mitt.

Sparkar och trötthet

Jag vet inte vad som hänt med mig de senaste dagarna men jag är riktigt, riktigt trött. Innan var jag visserligen också trött stundvis och behövde vila, men just nu är det sådär att jag helst hade legat i sängen hela dagen. När jag väl lyckas ta mig upp blir jag sittande på en stol och bara stirrar tomt ut i luften helt oförmögen att ta tag i allt som behövs göras. All min kraft är liksom bara slut för tillfället.

Bebisen sparkar dock på. Mamma fick sig en chock i helgen när hon fick se hur det kan se ut när man betraktar min mage en stund när han har en av sina vilda ögonblick. Hela mamma hoppade och tjoade till när man såg en snabb karatekick lyfta magen fem.sex centimeter. Hon sa att hon aldrig hade sett något liknande. Vår bebis är unik :) Helt unikt vild och galen :)

(Inte min mage alltså)

Pratade med min älskling i morse. Han är trött han med stackaren. Vill ha hem honom snart nu. Vi behöver semester han och jag. Bara ligga och sova hela dagarna i en vecka eller så. Men icke, det får vänta.

Nu skall jag försöka i alla fall få gjort lite av det som behövs göras. Typ plocka ur diskmaskinen, ladda i nytt i diskmaskinen, lägga in tvätt, lägga i tvätt i tvättmaskinen och annat mindre kul men ganska nödvändigt. Sedan kommer mamma och pappa och jag skall åka med dem till bland annat Göksäter och kolla lite. Skall dock försöka hålla i pengarna nu. Bättre att ha det på Ullared.

EDIT: Min älskling ringde just och sa att han kommer hem tidigare, så blir ingen tripp till Göksäter. Istället skall jag dona lite här och åka och handla hem lite gott så han har något att äta ikväll. <3

Ännu en kortis

Något krånglar med mitt mobila internet så jag kan inte ladda på det - dock kan jag smussla till mig några minuter online av någon anledning då och då.
Har suttit och skrivit lite nu.... mitt lilla bokprojekt. Skall inte säga för mycket om det för man vet aldrig hur det går, men jag försöker komma igång nu i alla fall. Kanske kan det verkligen bli något denna gången. Tror mest jag måste sänka ambitionsnivån och vara lite mindre självkritisk.

Saknar Hampus så jag nästan förgås, men imorgon kommer han hem. Då kommer ha ha jobbat nonstop i flera dygn i princip - så han kommer med andra ord vara ett vrak. Men han kan sova så kan jag ligga och krama honom :)

Nu skall jag nog försöka sova lite... men först äta något. Bebisen sparkar på som en liten tossig just nu så tar nog ett tag innan jag kan somna ändå :)

Kortis

Idag låg jag i sängen och läste till typ fyra på dagen. Sedan åkte jag och hälsade på min kompis Tomas en sväng. Resten av dagen har spenderats hos mamma och pappa där jag nu skall sova över. Trött som en gnu.

Hampus är i Oslo nu och skall jobba på AC/DC konserten imorgon. Vill ha hem honom nu... saknar honom så jag nästan dör. Vill kura i hans famn och mysa. Får dock klara mig tills måndag kväll.

I mitt hjärta

Idag efter jobbet åkte jag till Storan och mötte upp Hampus. Som en liten skolflicka hade jag klätt upp mig lite för att vara fin..hehe.. ibland är man fånig. Vi åt ute, tog en fika och sedan tog vi det lugnt i lägenheten på Storan, såg lite serier och bara myste. Jag behövde det kände jag. Ett ögonblick av bara mys. En miniparentes i vardagen då det bara var han och jag. Sedan var det dags för mig att åka hem och för honom att arbeta vidare. Nästa gång jag ser honom är på måndag kväll. <3 Mitt hjärta.

Min underbara bror sa idag att han kan köra med mig till Ullared inom kort. Han är den goaste lillebror man kan ha. Jag är en lyckligt lottad människa, och imorgon skall jag åka till mamma och pappa för att se på schlager och äta räkor. Innan dess skall jag dock röja lite här hemma och så skall jag hälsa på en vän. Men allra först... skall jag sova :).


Besatt

Ok.. jag erkänner... jag har blivit besatt av Ullared. Jag är inne på Gekås blogg hela tiden och kollar efter nyheter. Min största graviditetscraving handlar inte om mat... den handlar om ett stort varuhus. Det börjar nu gå så långt att jag trots min enorma rädsla för att köra bil så funderar jag på om jag skall våga köra dit på egen hand.
Gekås - denna demon som ropar på mig...

På deras blogg kan man bland annat hitta följande:
 AmningsBH i olika modeller

 Babygym - inte för att jag vet om jag skall ha ett sånt

 Ok, kanske lite tidigt för att köpa en gunga...hehe

 Coolaste leksaksbilen... en liten cheva

 Snygga mammakläder

 Mine-glas från Kosta Boda

Har redan köpt en väska, men de var coola


Vad skall jag göra?

Jag hade ju tänkt spara resten av mina pengar ett tag, men så har det kommit in nya Inga of Sweden träskor på Johanssons. 750 :- kostar de. Vad skall jag göra? Köpa eller inte köpa? De är ju så himla söta....


Ute i god tid

Sedan jag kom hem från mamsen och papsen har jag roat mig med att skriva ner graviditetsberättelse, för att jag skall minnas hur det var att vara gravid i framtiden, och så har jag skrivit ner min förlossningsplanering. Kanske lite tidigt :) men det skadar inte att vara ute i god tid.

Barnmorskan gav mig nämligen min journal idag för att jag skall ha den hemma redo om jag skulle behöva åka in - och då tänkte jag att om hon tycker det är dags att vara redo så tänker jag vara redo. På ett sätt är det ju långt kvar, på ett annat sätt inte alls så långt kvar (måste till Ullared snart!!).

Nu har jag ont av att ha suttit så länge och funderar på att lägga mig i sängen. Den stora frågan är vad jag skall göra... får la hitta en gammal bok att läsa om eller så... kanske kan vara bra att somna i tid eftersom jag varit zombietrött hela dagen.

MVC-besök

Idag vaknade jag tidigare än jag hade velat, och har känt mig ganska slö hela dagen. Bokade tid för faderskapsbekräftelsen eller vad det heter hos kommunen.

Sedan åkte jag till Stenungsund till MVC. Allt såg bra ut. Han följer den övre kurvan precis... Jag frågade nervöst om risken att han är en jättebebis som Hampus, men det trodde barnmorskan inte :) Alla andra värden såg bra ut och han sparkade glatt på mikrofonen när hon skulle lyssna på hjärtat - som alltid :)

Efter det blev det att spendera det sista presentkortet och lite till. Köpte en klänning och ett armband (baglady) på Jord. Om mina bröst inte expanderar enormt bör jag kunna ha klänningen på mig även senare i graviditeten, annars får jag väl spara den till efteråt.
På Lindex blev det en tunika, en stor sommart-shirt och lite overknee-strumpor. Fanns massor på Lindex jag ville ha och det mesta satt faktiskt ganska bra, men pengarna räcker ju inte till allt. Även om det är födelsedagspengar så känns det dumt att bara spendera allt i ett svep.... men det kanske, kanske får bli något mer Lindexbesök :)

Idag tankade jag bilen helt ensam för första gången..hehe.. gick bra, och nu är jag hos mamma och pappa på besök. De är dock i trädgården just nu och jag är för trött för att stå. Inte helsugen på att på att åka hem just nu dock... ingen Hampus, ingen tv, ingen DVD, inget bra internet.... tyst, tyst, tyst.

Shopping, ensamhet och firande.... en salig blandning

Idag fick jag veta att Hampus redan idag måste sova i stan då han jobbar både ikväll och imorgon. Detta innebär att (om jag inte hänger med honom på Storan en stund när han jobbar när jag slutat jobbet på fredag) jag inte kommer att träffa honom förrän på måndag kväll.... *snyft* Det längsta vi varit ifrån varandra sedan vi blev ihop. Känns jättekonstigt och ensamt, men jobba måste man ju och jag är stolt över honom - både för att han jobbar på som en tokig för att få ekonomin att gå plus och för att han erbjuds så mycket jobb just nu. Han är duktig min man.

Orkade aldrig gå på Försäkringskassans information. Mådde inte alls bra utan var så trött att jag hade kunnat somna på gatan.
Blev firad på jobbet idag (just som jag börjat trott att de missat att jag fyllt år..hehe). Fick en vacker blomma och en liten nalle till knyttet :).



Tänkte även dela med mig av vad jag shoppat igår och idag.
På Indiska igår inhandlade jag som sagt var trälådor att hänga i hallen (på bilden ej uppmonterade så kanske är svårt att få en bild av hur det kommer se ut), två ljuslyktor att hänga i fönstret och en större buddhastaty. Klicka på bilderna för att förstora.


Idag var jag på Stajl och jag kan säga att det var INTE lätt. Jag ville ha så himla mycket!! Fanns bland annat vackra fat och skålar jag ville köpa, en slags brevförvaring att hänga på väggen, en elefantstaty och mycket, mycket mer. Till kvinnan på Stajl kan jag bara säga en sak: I will be back :)
Mitt urval fick idag begränsas av två saker; det fick inte kosta alltför mycket mer än själva presentkortet var på och det fick inte vara för tungt för mig att bära hem. Lade till lite slantar och köpte hem en vacker ram (som jag skall ha knyttets tummen upp i) och två handgjorda skålar.


Tack till Karin, Maria och Frida för presentkortet! :)

På vägen hem stannade jag till i väskaffären på centralstationen och fann där en väska som jag köpte. Har ju varit på jakt efter en länge men inte hittat någon jag tyckt riktigt mycket om, men denna passade mig mycket bra. Man kan ha den både till fest och vardags, inte för stor men inte för liten, den har dragkedja så jag inte tappar ut mina saker och den är lite lagom bohemisk utan att vara helt infantil.


På stationen inhandlade jag även boken "På smällen" av Ann Söderlund och Hannah Widell. Den är än så länge väldigt underhållande och jag skall följa deras tips och börja skriva ner mer om mina egna graviditetsupplevelser så jag kan minnas dem i efterhand. Skall följa deras bok och kommentera innehållet som en slags utgångspunkt tänkte jag... så det kommer att komma en del sådana typer av inlägg framöver - det får ni stå ut med :)

Shoppingplaner

Idag innan jag skall på infomöte på Försäkringskassan (om det nu blir så att jag orkar mig dit) så skall jag kila till Stajl. Har ingen egentligen plan för exakt vad jag skall köpa utan blir nog lite smått och gott skulle jag tro.

Imorgon blir det att botanisera runt i Stenungsund. Skall nog kika på Petterssons bosättning och på Jord. Jord är nån butik som är ny för mig men såg i tidningen att de har det armbandet jag visade bild på i ett tidigare inlägg, det där en del av priset går till välgörenhet. Skall kolla i nån väskaffär kanske också.

Sedan blir det Lindex. De har en hel del snygga kläder just nu tycker jag. Plaggen nedan har jag kollat in och kanske något av det kommer gå att använda under graviditeten. Annars kanske jag köper nåt ändå och har det på mig efter lillplutten skuttat ut :)

Snyggt linne

Vill ha midsommarklänning... men det är kanske kört :)
Skjorttunika - har fått en grej vad gäller skjortor

Mer partylinne kanske... och egentligen inte så aktuellt nu :)


Vicken tur

I födelsedagspresent av min älskling fick jag en overlockmaskin som jag hade önskat mig. Dock var instruktionsboken enbart på hollänska så kände viss hopplöshet vad gällde att lära mig hantera, och framför allt trä, denna maskin. Idag fann jag dock att till just denna modell fanns instruktionsboken att ladda ner på engelska alldeles gratis på nätet :) Så toppen :) Nu är det bara att dra till Göksäter någon dag och införskaffa tråd och roligt tyg. Här skall det sys minsann :)


Ånger

Idag vaknade jag med ångest och dåligt samvete. Hade ett litet anfall igår kväll och även om det inte alls var meningen så gick det ut över stackars Hampus.
I och med besöket på sjukhuset så känns allt så mycket mer verkligt och det har skapat en hel del oro och rädsla i mig. Jag är inte rädd för själva förlossningen men jag är rädd för allt omkring. Att hinna ta sig till sjukhus, hinna köpa allt man behöver m.m. m.m. Har stort kontrollbehov och hade varit mycket lättare om man visste att den och den dagen mellan den och den tiden kommer det hela ske. Osäkerhet är inte min grej.
Är ju dock inte meningen att Hampus skall känna att jag på något sätt skyller saker på honom, speciellt inte nu när han jobbar så himla hårt. Usch vad jag känner mig hemsk idag.

Sov kasst och så startade inte bilen först i morse så kom för sent till jobbet. Vilken dag.

Blandade känslor

Jag kokar av irritation just nu. Laddade på modemets kontaktkort så jag skulle kunna betala mina räkningar... och så är det nåt fel på Nordeas jävla hemsida så man inte kan logga in. "Beklagar störningen" står det.... beklaga allt vad ni kan men jag behöver kunna betala mina satans räkningar idag medan jag fortfarande har internet. MORR...
Ja, sån kan jag vara....

Var trevligt att shoppa på Indiska i alla fall. Presentkortet och lite pengar till är nu poff borta. Bilder på inköpen kommer vid senare tillfälle, kanske senare idag - kanske inte, eftersom jag är för slö för att foto just nu. I alla fall blev det en blommig klänning som gick om min mage :) Fick en chock av att se mig i provhyttens spegel och inse hur stor magen blivit... och även om jag tog XL så satt ju kläderna asfult... främst eftersom själva bröst och axelpartiet inte är XL vilket skapade en pösig look upptill och en lagom nertill... Som ett tält såg jag ut. Men klänningen var söt :)

Sedan köpte jag två förvaringslådor i trä som man skall montera upp på vägg. I samma serie som mitt skoställ och mina krokar i hallen så planen är att ha dem på väggen där och ha t.ex. mössa och vantar i.
Köpte också två ljuslyktor av modell större att hänga i fönster. Jättefina lila så hängde dem i vardagsrummet. Är nu ganska mycket ljuslyktor i det fönstret... men jag tycker det är mysigt... får se vad Hampus säger.
Sista köpet var en stor Buddhastaty i... ja kanske cement, lera eller liknande... som nu står på pedistalen i vardagsrumshörnet. Tycker att det blev bra jag.

Jag skall inte shoppa upp alla födelsedagspengarna bara sådär med en gång... meeen...hehe... imorgon skall jag ta mitt presentkort på Stajl och kila dit... och då kanske man spenderar bara liiite till, och på torsdag skall jag ändå till MVC i Stenungsund så då tar jag med mig mina StenungsTorgs presentkort och kikar runt lite där.

Vad jag skulle vilja köpa (förutom allt på Stajl) är:
* 2 styck snygga nyckelringar
* Träskor :)
* 1-2 tunikor
* Ny väska
Både första och sista punkten är för att inte tappa mina nycklar igen :)

The Craving

I vanliga fall dricker jag inte så mycket mjölk, och hemma gör jag det fortfarande inte, men av någon anledning får jag enorma mjölkcravings på jobbet. Till lunch dricker jag 4-5 glas mjölk nu för tiden.

Idag när jag gick in i matsalskön höll jag på att krevera för kön var jättelång och jag kände att jag behövde mjölk MED EN GÅNG. Var nära att jag rusade ut från kön och började tackla mig fram bland 6åringarna för att komma till mjölkautomaten :). Ett liknande sug har jag nästan aldrig känt.

Nu är magen helt fylld av mjölk... och jag mår lite illa...:)

Ingen bra dag - men ett fint foto :)

Idag har jag inte alls en bra dag. Mådde mycket skumt när jag vaknade. Blödde näsblod och spydde, och har haft ont i magen hela morgonen så får snigelgå. Trött som en gnu så somnade på bussen och var på väg att missa när jag skulle gå av. Känns som om jag helst hade velat ligga i sängen hela dagen. Saknar Hampus också, ses så lite när man jobbar så olika tider.

Igår var jag med mormor och morfar på NÄL. De skjutsade mig dit så jag kunde få lyssna på info om deras förlossningsavdelning, BB och så. Var intressant och sjukhuset ser fint ut. Dock tycker jag inte om att Hampus kanske inte får sova där och så tyckte jag att de pratade som att man skulle stanna där så länge. Jag vill helst föda, sova en stund och sedan åka hem. Hatar sjukhus så är gärna där så lite som möjligt.

Är i alla fall fortfarande glad efter söndagen och allt firande. Vill igen tacka alla som kom och be om ursäkt ifall jag inte riktigt hann prata med alla så mycket som jag hade velat, men var så svårt när det var så många där och alla var utspridda - blev lite förvirrande :).

Avslutar med en fin bild från kalaset på mig och världens bästa lillebror :)) Han är bättre på den klassiska gravidposeringen än mig..hehe.


Tack :)

Nu var man alltså 30 då. Har tillfrågats under dagen om eventuell 30årskris, men vad har jag att krisa över - jag har ju världens underbaraste liv :)

Har mottagit så otroligt mycket gratulationer idag - massor av folk på besök, via internet och telefon. Lite överväldigande men väldigt roligt. Har känts jättekul att träffa familj, släkt, gamla vänner, nya vänner och arbetskamrater. En bonus var såklart alla fina presenter :)

Min älskling gav mig en overlock-maskin, något som jag önskat mig och som jag hoppas bli expert på att använda :) Av föräldrarna fick jag bland annat en supersnygg rostfri micro - ser ut som den hör hemma på ett rymdskepp eller så :) och av lillebror två vackra ljusstakar jag önskat mig. Har fått massor av kul från alla som kom; en vacker skål, ett halsband, blommor, bebiskläder och presentkort och pengar så jag kan shoppa loss :)

En riktig toppenfödelsedag har det varit och jättetack till alla som kom! Dessutom extratack till familjen som hjälpte mig med allt, speciellt mamma som tog kökstjänsten, och tack till mitt underbara mys som trots att han arbetat nästan hela natten orkade hålla sig på benen och vara social hela dagen. Blev en underbar dag tack vare alla er.

Nu kan jag äta pastasallad, bullar och snickerstårta i veckor, men imorgon kommer jag nog knappt kunna gå för jag har så ont i benen av att ha varit i gång så mycket idag. Tyvärr tog jag inga bilder men hoppas på att mamma kan maila över till mig så jag kan lägga in några här på bloggen i dagarna.

Dags för oss att bara mysa här hemma. Jag, älsklingen och våra två små monster - ja och så magen såklart :)

Andra fina saker

På samma sida på nätet som man kan köpa UGGs (www.country-dreams.se) så kan man även köpa andra fina saker.

Dessa, dyra, Ilse Jacobsen stövlar

Eller ett av dessa vackra armband. Det första är ett armband från Humanity, där en del av priset (400 spänn) går till välgörenhet. Det andra kostar lika mycket och är från OXXO Design.

  


UGGs

Vill ju inte vara en sån som faller för trender så för väl försvara mig med att trenden är på väg att försvinna :) Hade i alla fall velat köpa mig ett par UGGs.

Tycker de ser så himla mysiga ut... och tydligen skall de inte alls bara vara användbara som vinterskor... tvärtom så togs de fram av surfare i australien som använder dem på stranden i värmen...

Problemet är väl att de är så satans dyra...ligger inte riktigt i min natur att lägga 2000 spänn på ett par skor :/


Jag är så kär

Jag är så kär i min pojkvän, ville bara dela med mig av det :) Varje gång han kommer hem från jobbet, eller när jag vaknar på morgonen och ser honom bredvid mig i sängen, eller tittar på honom när han pysslar med något så grips jag fortfarande av samma känsla som när vi precis hade träffats. Inte det där hysteriskt illamåendeframkallande pirret i magen som man kände när man blev förälskad som tonåring utan en mycket innerligare känsla - en varm känsla av lycka, som en inre kram :)

Idag är jag trött som en gnu då jag började en timma tidigare, och då jag för det mesta är lite trött nu för tiden :). Har haft möte och skall ha lite elevsamtal innan jag slutar och skall fika med min gamla chef (eller kanske skall skriva fd chef, så att det inte låter åldersrelaterat). Sedan hem (till Svanesund), handla den sista maten inför min födelsedag och sedan hem (till själva huset). Sedan får jag se vad jag orkar pyssla med idag.

Avslutar med att dela med mig av något jag tyckte var kul. Bildsökte på Google med sökordet "Kärlek" för att finna lämplig bild att använda mig av i detta inlägg. Bilden nedan var en av bilderna som kom fram på första sidan. Kanske inte vad jag främst förknippar med kärlek - det var inte den bilden jag hade i huvudet om man säger så :)

  Hahahaha

 


Goda grannar

Idag på förmiddagen kom mormor och morfar förbi med mängder av små frallor som jag skall ha att bjuda på på min födelsedag. Sedan åkte de med mig till Göksäter. Alltid lika kul att åka dit men det gäller att man håller i plånboken för finns alltid en risk att man shoppar saker man egentligen inte borde :)
Köpte i alla fall nya dynor till köksstolarna så att de matchar inredningen. Köpte även lite småsaker som blockljus och liknande... och kunde inte låta bli att köpa en babytröja och en pytteliten t-shirt :)
Fick dock tyvärr ej tag på hylla till köket för att få upp radion så det får vänta.


När vi kom tillbaka hem hade Hampus varit duktig och spacklat väggen en gång till så den är klar att måla, men får väl se om man hinner innan söndag. Sedan hade han börjat klippa gräset - så jag gick ut och började hjälpa till att kratta. Plötsligt faller dock enorma vattendroppar från himlen och några minuter senare öser det ner och åskan börjar. Ett enormt dån som till och med fick mig att skrika till lite fick oss att ge upp och söka skydd.
När vi står under altanen och gör oss redo för att gå in så får vi sällskap av två småkillar som lite uppskrämda överraskats av ovädret på sin väg hem från skolan.
Vi bjöd in dem på saft tills dess att de fick tag på någon som kunde komma och hämta dem, och kände oss som snälla grannar :) Det var dessutom två av de artigaste små pojkar jag någonsin mött så det var kul.

Soffan är färdigmålad nu så idag skall jag bara småpilla tror jag. Samla kraft inför en tidig arbetsdag imorgon.



Allvarliga saker

Oftast skriver jag ju bara ditten och datten om vad som händer i mitt liv, och ibland kanske man till och med kan få intrycket av att jag inte tänker så mycket allvarliga tankar längre utan mest är uppfylld av att tycka synd om mig själv på grund av allehanda krämpor eller upptagen med husbestyr.... Jag vill härmed upplysa om att tankeverksamheten finns kvar.

Det som fick mig att fundera allvarligt idag var ett mail jag fick till Vjouren och som störde mig. Mailet var från en för mig okänd man som ville länka till en uppsats som handlade om att majoriteten av alla våldtäktsmän är män, med lite kommentarer om att detta skulle vara viktig information för allmänheten så att folk kan skydda sig.

Min första reaktion var att jag blev ilsk och ville maila mannen och kalla honom inskränkt och fördomsfull etc. Men det gjorde jag inte. För det första visste jag inte riktigt hur jag skulle uttrycka mig och då jag respresenterar jouren kan jag ju inte slänga iväg svordomar ogenomtänkt hur som helst. För det andra kanske denna man bara menar väl på sitt eget sätt... även om det för mig bara känns fel.

Statistik om att invandrare skulle våldta fler kvinnor cirkulerar ju här och var, och jag är faktiskt inte kompetent att avgöra sanningshalten i allt detta. Oavsett vilket skulle det i så fall vara intressant att veta vad exakt de menar med begreppet invandrare och om de undersökt samband med samhällsklass och liknande.

Men om vi skulle låtsas att det var sant, om invandrare var överrepresenterade i denna statistik, hur skulle det skydda någon att veta detta? Skulle vi kvinnor då gömma oss för män från andra länder och hoppas att det skulle innebära ett skydd?
Denna man som skickade mailet till mig skulle säkerligen inte tycka om ifall jag sa att av alla som begår våldtäkter är en klar majoritet män och att man därför bör betrakta alla män med misstänksamhet och skydda sig från dessa - men likväl tycker han att man kan dra alla invandrare över en kam och att allmänheten skall "skydda sig" mot dessa. En hemsk inställning.
Vad jag vet våldtas de flesta av någon de känner, ofta i hemmet, hos en bekant eller på en efterfest eller liknande. Man kan inte säga vem som är och inte är en våldtäktsman genom att titta på dem - och att försöka förenkla världen och ge en bild av våldtäktsmannen är det som skapar en större sårbarhet.

Detta var lite av de tankar som detta mail jag fick rörde upp. Framför allt önskar jag att människor ville tänka ett steg längre.

Värmeslag

Idag är det riktigt, riktigt varmt här. Dessutom har jag inte mått bra det senaste dygnet... vet inte om det är värmerelaterat, graviditetsrelaterat eller en helt vanlig magsjukeliknande åkomma. Har mått illa som fasen till och från, klarar knappt att röra mig och mår allmänt dåligt. Nyser också till och från av någon anledning.

Har därför vilat större delen av dagen. Men under en liten stund då jag mådde bättre fick jag målat soffan igen... och det var nog det enda jag lyckats prestera idag. Hoppas att jag snart mår bättre för annars vette sjutton hur jag skall hinna få klart inför kalas och allt.

Finns inte så mycket mer att skriva just nu... Börjar inse att det kommer vara mindre kul att vara höggravid under sommaren :)

Tävling 3

"Jag tävlar hos FamiljenPettersson om ett presentkort värt 300kr,
presentkortet gäller hos MyBaby´s.
Tävlingen avslutas 20 maj!"


Tävling 2

Jag är med och tävlar hos Chicmommy om ett presentkort värt 450:- hos Lillfinger.com.
Klicka här och var med du också!

Ursäkta alla tävlingsinlägg, men finns ju så mycket sött man kan vinna så går inte att låta bli :)


Tävling

"Aldora har mängder av vackra smycken,accessoarer,halsband,ringar och väskor m.m. ;
Nu har jag chansen att vinna ett armband inne hos Jagochmindotternova.blogg.se
i samarbete med
Aldora. Tävla HÄR du med!


Mattor

Hittade denna sidan med barnmattor http://www.ullmansmattor.se/se/art/owl-arte-espina.php.
De var väldigt dyra men oh så fina. Titta bara på mattan nedan till exempel.


Hade själv kunnat tänka mig denna i vardagsrummet

Vecka 27

Nu är bebisen från huvud till häl 34 cm lång ungefär. Lite mer än en linjal. Och väger ca 1 kg. Det är ändå ganska stort. Jag tittar ner på magen och förundras att han får plats där inne. Vad har hänt med mina organ? De måste ju vara helt mosade vid detta laget. Inte konstigt att han sparkar runt. Måste vara klaustrofobiskt. Så lite utrymme, men så mycket energi. Magen hoppade hit och dit under hela bussfärden till jobbet - jag tror han hade morgongympa eller så.

Från en bulle i ugnen till helt andra bullar (hohoho vad lustigt av mig). Mitt brödbak gick sådär kan man säga. Brödbullarna gick helt klart att äta, ganska goda faktiskt, men väldigt hård yta och väldigt varierande storlek och form. Tur att man har en mormor som är snäll och kan hjälpa en att baka fler till kalaset.

Vaknade innan klockan ringde i morse och tänkte att arbetsdagen skulle bli en baggis eftersom jag var ganska pigg (för att vara den tiden på morgonen) men nu blir jag bara tröttare och tröttare. Ögonen svider och ögonlocken väger flera ton. Dessutom gör benen enormt ont efter att ha åkt buss och spårvagn så nu haltar jag runt rejält. Slutar dock 14 idag, så inte så långt kvar.

Bakar

Jag bakar... små frallor. Jag trodde helt felaktigt att det skulle vara en gemytlig upplevelse. Att jag skulle stå där och känna mig huslig och mysig. Helt fel! Jag känner mig svettig, trött, kladdig och frallorna ser suspekta ut.
Förhoppningsvis går de att äta sedan, men det vet man aldrig.

I övrigt går saker långsamt framåt, men en del positiva saker tycks dyka upp på horisonten nu... men tänker inte skriva om det för då kanske jag jinxar det.

Lite stress inför min födelsedag. Blir sallad jag bjuder på... så där som man får blanda till själv. Behövs mycket till 35-40 personer. Massa inköp. Men skall bli kul. Måste hinna måla min kökssoffa också. Skulle börja idag men den stod så till att jag inte kom åt så får börja imorgon när Hampus flyttat på den.
Jobbigast är att väggen inte målats klart och det kan inte jag göra, och Hampus jobbar mycket mycket denna veckan (jag kan alltså måla, men är för kort för den väggen och vågar inte stå på stege i en trappa). Sedan är en del möbler som skall flyttas om.... Får se hur det går. Det fixar sig nog.

Uch vad varm jag är nu... och trött, som sagt var. När jag bakat denna satsen skall jag fasen lägga mig och vila. Mina ben värker också och vill inte bli helt beroende av värktabletterna.

Slappardag och kattångest

Igår var Bernt och Eva här en sväng på förmiddagen innan de skulle åka hemåt igen. Efteråt hade jag och Hampus först planer på att dona runt lite men sedan kände vi att vi faktiskt kunde behöva en riktigt lugn dag efter allt pysslande, så köpte godis och såg film heela dagen :)

Idag sov vi ganska länge (framför allt Hampus). Tack vare värktabletter var det första dagen på länge som jag fick sova ut och vakna utan massa ont. Skönt.
Nu skall jag nog strax ta och sätta igång med att måla kökssoffan. Måste få något gjort även om man kan förtjäna att ta det lugnt ibland.

Tesslan ger mig ångest. Igår ville Hampus vara snäll och gick ut med henne i sele, och som jag misstänkte vill hon nu ut hela tiden. Jag var ute med henne i morse men det hjälps inte. Hon går runt och klagar och gnäller. Måste bygga utebur åt katterna mycket snart, men behöver nät.
Varför släpper ni inte bara ut henne? kanske någon undrar, men jag klarar helt enkelt inte av tanken på att hon skulle kunn bli påkörd. Vägen går ju precis utanför och även om det inte är många bilar så krävs det ju faktiskt bara en för att hon skall kunna köras på. Hade inte klarat av att förlora min lilla bebiskatt. Så nu får jag dras med ångest och dåligt samvete tills buren är klar.

I-landsproblem

Vi har lite problem med att få rätt temperatur här i huset. Antingen har vi kylskåp eller bastu. Just nu bastu.

Hampus är på väg till jobbet och jag skall senare följa med Bernt och Eva till mamma och pappa och även ta en sväng till Göksäter.
Var en trevlig kväll igår och Bernt och Eva hade lyckats stuva in en hel del i bilen. Fick en gammal vacker skänk och två stolar så nu blir det lite ommöblering innan mitt kalas tror jag minsann :). Jag fick också presentkort på Indiska i födelsedagspresent så får shoppa loss någon dag :) En söt Marimekko-skål fick vi i inflyttningspresent också.

Nu skall jag ta och vila en liten stund tror jag för mina ben tar knäcken på mig och dessutom svettas jag bort :)

Läckage

En lustig sak hände nyss.

Skulle lägga mig, men så känner jag hur det drar kallt på ena bröstet och tittar ner. Ser en fläck och tänker: "Vad konstigt, har jag spillt något?"... sedan inser jag att det ena bröstet läcker!
Det lustiga i det hela är att jag inte alls tänker att det är normalt vid en graviditet utan blir helt förfärad först: "Vaa faaen?!"...hahaha... Trodde bara man läckte ur brösten precis innan man skall föda eller så.

Well well... var ju tur att jag upptäckte det innan svärfadern hade kommit. Hade ju varit lite pinsamt att välkomna dem med mjölkfläckar...hehe.

Nu har vi varit duktiga :)

Oj vad vi har donat, men nu är allt på hela listan avbockat och huset är så fint, så fint. Har till och med hunnit vara och handla, fått ätit och även sett ett avsnitt av Arga snickaren :).

Hampus har nu somnat i sängen och själv känner jag mig allt annat än pigg så kanske får bli en powernap snart för mig med innan det är dags att piffa till även mig själv.

Tills nästa söndag då jag skall ha kalaset har jag dock några saker kvar att göra. Måste måla kökssoffan så jag får upp den, hade velat köpa en vägghylla till köket så radion kommer upp och så skall väggen målas på baksidan. Detta har faktiskt inte hunnits med ännu... men men... jag har måndag och torsdag på mig nästa vecka, och lördagen såklart... så det skall hinnas med.

Skall faktiskt bli kul att få hit folk och "visa upp" huset när man känner sig så nöjd med hur det ser ut.

Putsa och feja på denna röda dag

Hopp upp ur sängen för har massor att göra. Idag kommer Hampus pappa med Eva och skall hälsa på. Långväga besök så man vill ju ha det lite fint så behöver röja.
"Har ni så stökigt?" frågade Maria igår när jag beklagade mig på vägen hem från jobbet. Svaret är väl egentligen nej men det finns ju en del att sysselsätta sig med. Har såklart en lista.

Förutom en del reklam i köket som skall slängas så skall diskmaskin tömmas, det skall dammsugas överallt och så finns det en hel del saker som skall flyttas runt. Vi är ju inte heelt klara i huset än så vissa saker står helt enkelt inte riktigt på sin plats än. På listan finns även en tavla som skall upp samt att köksbordet skall stabiliseras.
Såklart hade katten spytt över halva hallbänken också och sådant brukar vara trevligt att ta bort.

När allt på listan fixats måste jag till affären och handla så vi kan bjuda på något. Vet inte riktigt när de kommer så har ingen bra tidsplan vilket är lite jobbigt. Men hej och hå... sätter väl igång då.


Och så här ser jag ut när jag städar - gör inte alla det?

(Min hjärna lade omedelbart till ballongmagen och de orakade benen och sedan kunde inte ens denna outfit göra det hela sexigt...haha)

Jag glömde ju den galna katten

När jag tidigare skrev om den lilla fumliga gubben som lagade pelletspannan så glömde jag ju en detalj i berättelsen... nämligen min galna katt och hennes underliga beteende under hela gubbens besök.

En av mina katter, vid namn Norpan, är ju en förskrämd och fet liten kisse (för er som minns bilderna så hon den svartvita katten). I vanliga fall när främlingar kommer in i huset så gömmer hon sig under närmsta täcke eller bakom en soffa och vägrar komma fram - dock ej denna gång.
Under hela tiden gubben försökte laga pelletsbrännaren så stod Norpan utanför pannrummet och försökte krafsa upp dörren helt hysteriskt pipande.

Jag vet inte om hon antingen kände att efter att ha varit ensam en hel dag så tänkte hon inte vara ensam en sekund mer utan var tvungen att vara där jag var eller om hon samlat mod och ville skydda mig mot denna hemska främling som tog med mig in i husets, enligt Norpan, läskigaste rum.
I vilket fall som helst gav hon sig inte, under en och en halv timme. Ibland lyckades hon även peta upp dörren och drabbades då av ett smärre sammanbrott då önskan att komma in till mig krockade med skräcken hon kände inför gubben och pannrummet - detta sammanbrott resulterade i att hon när hon fick upp dörren rusade in, började springa i små cirklar medan hon pep hysteriskt och sedan sprang ut igen....

Mycket underligt beteende som gubben fann roande.
"Skam den som ger sig" sa han när Norpan för femte gången sprang vrålande genom rummet och försvann ut igen.
Ibland tänker jag att det vore intressant att få ta sig en titt på vad som händer inne i den lilla hjärnan - ibland tänker jag att det vore som att blicka ut över universums slut - ett stort mörkt ingenting :)

Böcker jag vill ha

Sådär av en slump inför min födelsedag så tänkte jag nämna några böcker som hade varit kul att ha :)

Dean Koontz - Breathless

John Ajvide Lindqvist - Lilla stjärna

Danny Wattin - Ursäkta, men din själ dog nyss

Birgitta Forsman - Arvet från Darwin

Mikael Parkvall - Lagom finns bara i Sverige

Böcker i allmänhet är ju trevligt :)

Framtidsplan?

Idag upptäckte jag något som gjorde mig glad. Det tycks som om Göteborgs universitet infört en ändring som innebär att de tar in nya ansökningar till forskarutbildningen varje termin (innan var det flera år mellan antagningarna).

Om jag hade ansökt om att påbörja en sådan utbildning efter mammaledigheten, och hade kommit in, hade det visserligen inneburit lite sämre inkomst i två år (och sedan ok inkomst i två år efter det) så det beror lite på vad Hampus har för jobb. Men det hade varit kul.... då hade jag kunnat kalla min doktor efteråt.. och jag hade kunat plugga i 4 år vilket hade varit satans kul.

Kanske kan vara något?


Vackra väggar

Jag vill så gärna måla något fint på väggarna i barnrummet. Tycker om målade väggdekorationer. Frågan är bara om jag är konstnärlig nog för att lyckas med ett projekt som påminner om bilden nedan..? Hade ju varit kul om det inte ser ut som om det är bebisen själv som har målat :)

 


Hmm

På svenskanamn.se har de en namngenerator. Man skriver in mammans och pappans namn så tar de fram ett passande barnnamn - hävdar de.
Jag skrev in mamma: Emma och pappa: Hampus. Resultat: Engelbrekt

Eeh.. nej tack...

Stress till ingen nytta

Igår var en dag då inget gick som det var tänkt men det slutade ganska bra ändå.

Skulle hämta mitt nya läkarintyg på MVC vilket innebar att jag var tvungen att ta spårvagnen strax innan 17 från jobbet för att hinna till Stenungsund innan MVC stänger. Sedan hade jag där tjugo minuter på mig att hämta intyget och hinna tillbaka till busshållplatsen för att ta bussen till Svanesund.
Om jag missade den bussen så gick nästa tjugo över åtta (!) och jag var tvungen att hinna med halv åtta färjan eftersom en snubbe som skulle laga pelletsbrännaren skulle komma.

Så... fick lämna ett möte på jobbet lite tidigare (vilket alltid är pinsamt). När jag kom till MVC hade de dock "tappat bort" mitt läkarintyg - de letade runt men kunde inte hitta det så fick helt enkelt gå hem utan så skulle de skicka det till mig. Deras letande gjorde att jag missade bussen - såklart.
Ringde runt i panik och fick tag på morfar som kunde köra mig till Svanesund. Han körde som en liten biltjuv för att hinna med färjan :), så kom hem i tid som tur var.

Dock kom ingen pelletsbrännarsnubbe... jag väntade, och väntade. När jag tillslut gav upp och gick och la mig, dödstrött som jag var, så ringde han och sa att han var utanför. Han var en äldre man på kryckor som hela tiden tappade saker så spenderade mycket tid med att kravla runt på golvet och leta skruv och annat som han fipplade bort, men han var väldigt trevlig och snäll så skall inte klaga :).
Klockan elva var pannan fixad och jag kunde äntligen stupa i säng.

Ensam var jag för Hampus skulle fira sin kompis som fyllde 30 så han stannade och sov i stan. Fick sms halv 4 på natten så tror han hade kul. Var ett gulligt sms dock så då får man sms:a mitt i natten :) Min gulliga älskling :).

Idag är jag, inte så konstigt, trött

Värmebölja

Har hamnat i någon slags värmebölja inne på mitt arbetsrum. Vet inte om det är rummet som är vääldigt varm eller om det är jag som har någon typ av graviditetsrelaterat värmeslag. Känns som jag skall tuppa av i alla fall. Dagens elevsamtal är i alla fall avklarade och nu är det dagens EVKs att se fram emot.

Goda nyheter dock. Vi har varmvatten i huset igen! :) Vilken lyx..haha. Var tydligen ganska lätt fixat så skall förhoppningsvis inte bli så dyrt heller. Har kontaktat försäkringsbolaget också så får se vad de kan hjälpa till med.
Har även anmält mig till ett infomöte hos Försäkringskassan för att lära mig om föräldrapenning och allt sånt. Känns oerhört komplicerat allting.

Dagens irritationsmoment är sidor på nätet som säljer mammakläder. Kollade runt lite och känner att om man säljer mammakläder kan väl för farao de använda sig av modeller som är rejält gravida. Nej då, de använder sig av sådär småmagade kvinnor i början av sin graviditet (eller sådana som inte blir så stora helt enkelt)... jag vill se hur kläderna passar en jättemage.

Titta henne till exempel... Hon har sjutton inte mycket större mage än vad jag har när jag inte är gravid..haha. Nästan i alla fall.

Vill ha lite snygga mammakläder men skall försöka hålla mig tills jag får möjlighet att åka till Ullared.


Idag tisdag

Idag är det tisdag, men vi börjar med igår.

Jag och Hampus åt mysig middag på den lokala puben. Proppmätt blev man och var skönt att slappna av en stund och bara sitta och prata. Studera öbor kunde man också göra. Som den äldre kvinnan i rullstol som plötsligt reste sig, tog sin rullstol och gick. Det var udda :)

Köpte en ny bok som jag tänkte läsa på bussen idag. Började dock igår kväll vilket jag inte skulle gjort. Kunde inte sluta läsa och fick nog bara 5 timmars sömn i natt.
 Hypnotisören hette boken.

När jag tidigare läst på baksidan av den har jag tyckt den verkade sådär, men den var en riktigt bra deckare. Riktigt snyggt uppbyggd med parallella spår och lagom komlex handling. Rekommenderas. Läste ut det sista på morgonbussen.

Idag är jag trött och har ont i benen/höfterna och är glad att jag bara skall jobba imorgon också. Måste fixa en hel del hemma för Hampus pappa kommer på besök på torsdag och då hade varit kul om det var fint hemma.

 


Opepp och vrålhungrig

Idag är jag inte alls på humör för att fixa någonting hemma. Ingen energi alls och skulle bara vilja ligga ner hela dagen. Är sådär trött att jag nästan är sur och irriterad.

Igår var mamma här och med hennes hjälp blev en hel del gjort, så nu börjar det se inrett ut i källaren också och det står inte längre kartonger överallt. Slängde massor! Trodde man skulle hitta roliga saker man sparat på förr men det visade sig att jag var en sjuk tonåring som sparade ALLT. Större delen av lådorna bestod av gamla läxor och skräp.

Idag däremot är jag opepp. Finns saker jag vill göra visserligen men de kan jag inte göra själv när jag inte får lyfta och Hampus är upptagen med att bygga hyllor i sin studio... Kanske är det därför jag surar... frustrationen över att inte kunna göra det jag vill...?

Senare skall vi i alla fall åka och äta. Vi beslutade oss för att vi skulle unna oss det. Jag hade dock gärna åkt med en gång för jag är hungrig hela tiden idag, småäter ost, glass och allt jag kommer över.... till och med en bit kall pizza som inte ens var god när den var nybakad och varm.

Smärta och lycka (dock utan samband)

Vaknar tidigt varje morgon och har svårt att somna på kvällarna. Ont hur jag än ligger och när man skall gå upp känns det som om man blivit misshandlad med ett baseballträ eller nåt. Jäkla kassa kropp.

Nu skall jag strax göra kaffe och smörgåsar till myset så han kan få frukost på sängen. Sedan skall jag åka och hämta mamma som är gullig och skall hjälpa mig dona lite här idag. Snart kommer det även vara färdigt i källaren, på ett ungefär, och alla kartonger kommer vara ihopvikta.

Igår gjorde jag även ett fynd i en av kartongerna jag packade upp. Hittade min lilla ängel som jag letat efter i flera år. När jag var 5 år gammal gick jag i förskolan och alla föräldrar fick vid jul i uppdrag att köpa en liten julklapp för en mindre summa till sitt eget barn och så delades dessa ut vid ett litet julfirande tillsammans med fröknarna innan julavslutningen. Min mamma hade köpt en liten ängel av målad plast och när jag fick den tyckte jag att det var det vackraste jag någonsin hade sett och den var en av mina käraste ägodelar, vilket den är än idag :)
Den försvann vi en flytt för ungefär 7 år sedan och jag trodde inte jag skulle få se den igen... men så låg den där i en låda :)

Lite mer om mig

Jag har ont typ överallt och bebisen har stora sparkfesten så just nu orkar jag inte rota i kartonger mer. Istället får ni möjlighet att lära känna mig lite mer när jag roar mig med att besvara allehanda frågor jag funnit på nätet :) Kan ju vara lite kul, men kanske mest ointressant att läsa :)

Stänger du av mobilen när du sover?

Nej aldrig. Ibland kan jag dock ha den på ljudlöst. Tycker inte om känslan av att jag kan missa något.

Vem såg dig naken senast?

Hampus

Hur såg du ut på högstadiet?

Mycket varierande. Jag var smal i alla fall. I sjuan hade jag långt, lockigt rödbrunt hår, i åttan kortklippt blont hår (med rosa lugg ett tag) och i åttan halvkort lockigt mörkbrunt hår. I alla fall om man tittar på skolkorten, kan ha varierat mig därimellan.

Hur kommer du se ut om tjugo år?

Som nu men med lite mer gråa hår, lite mer rynkor, hängigare bröst och sådär antar jag hehe... Hur skall jag veta det :)

Hur var du på dagis?

Gick inte på dagis men i den åldern var jag i alla fall mycket blyg och ganska lugn av mig. Lite lillgammal kanske.

Biter du på naglarna?

Nix

Har du något handikapp?

Lite kassa leder bara...

 

Tror du att gud är en man eller en kvinna?

Jag tror inte att gud finns alls

Svär du?

Ja, ganska mycket

Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?

Jag försöker vara trevlig mot alla, de är inget undantag... så länge de respekterar att jag inte är intresserad

Hur homo är du på en skala 1-10?

Några procent hit eller dit har väl alla, som Magnus Uggla sa i filmen G :) Hamnar kanske på en 4:a?

Tror du på utomjordingar?

Beror väl på vad man menar. Om det finns liv på andra planeter? Jo, kanske. Om de varit här? Tveksamt

Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?

Broccoligratäng kanske, eller potatisgratäng med sås, kött och sallad.

Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?

Gravad lax

Har du blivit arresterad?

Nix

Ljuger du?

Ibland.. det gör väl de flesta, men oftast bara vita lögner för att slippa såra någon, men det är ganska sällan det med. Jag tycker om ärlighet.

Har du någonting att dölja?

Hmmm... inte direkt som jag kan komma på.

Vad är du rädd för?

Jag tycker inte om utklädda som jag inte kan känna igen människor vilket inkluderar clowner, Lisebergskaniner och jultomten.

Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?

Om det inte hände ofta.

Kan du laga cyklar?

Beror på vad felet är... en trasig cykelslang skulle jag väl klara.

Vilken tv-serie skulle du helst leva i?

The Big Bang Theory kanske :) eller Star Trek.

Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?

Ja det tror jag nog

Vad har du för TV-kanaler?

Inga, har ingen TV

Vad tycker du om för inredningsstil?

Orientaliskt/afrikanskt/steampunk och kanske lite shabby chic..

Har du åkt moped någon gång?

Jag är uppvuxen på Tjörn... det säger allt

Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?

Nej, det skulle vara under mordhot

Favoritpizza?

Sån jag gör själv tror jag... är ingen riktig pizzafantast även om det kan vara gott. Eller jo... Mozzarellapizzan på RumpanBar är asgod.

Chips eller popcorn?

Chips

Vilken färg på läppstift använder du?

Sminkar mig nästan aldrig över huvudtaget, om jag gör det har jag kanske lite läppglans.

Har du vunnit ett pris någon gång?

Jo, jag har vunnit lite uppsatstävlingar och novelltävlingar och sådant genom åren.

Klarar du att tanka själv?

Antagligen, det utgår jag ifrån även om jag faktiskt aldrig gjort det än :P

Har du kräkts offentligt?

Haha... ja tyvärr så har jag väl det... och i icke-offentliga men ändock ytterst pinsamma situationer

Tror du på kärlek vid första ögonblicket?

Ja det gör jag nog... men kärlek kan dyka upp på många olika sätt och inget sätt är bättre än det andra

Hade du mycket hår som liten bebis?

Massor... som en liten apa :)

Har du varit lucia?

Inte i ett luciatåg och som ung gjorde det mig satans bitter...hahaha :)

 

Det var la spännande :P Nu skall jag sitta och vänta på att pojkarna kommer hem med alla saker så vi kan äta - och jag tror jag hör ljudet av en moped utanför nu minsann...



Snart vecka 26

Jag var inne och kollade i graviditetskalendern och något slog mig. Jag har hela tiden tänkt att jag är ungefär halvvägs genom graviditeten (ja jag vet att jag inte riktigt tänker ibland) och så när jag skall välja vecka så ser jag där alla veckorna i fyra lika långa prydliga rader, tio i varje, och inser att jag för fasen är i mitten av rad tre.

Sedan läste jag lite om vad det stod om vecka 26:

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.

Du

6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.

 

23 cm. Snart en linjal lång. Ungefär som längden på min laptop. Tänk om jag hade haft den i magen.

23 cm... diametern av denna traktörpanna, eller diametern av denna jordglob. Tänk er det.

Inte konstigt att det känns obekvämt. Jag har ju en jättegrej i magen. I mitt huvud är ju liksom bebisen fortfarande som en liten, liten plutt... och ok, såå stor är den inte... (och den har ju inte riktigt formen av en traktörpanna eller en jordglob..hahaha) men ungefär som om jag hade svalt en 0,5 liters petflaska eller så.... en som rör sig och viftar med armar och ben.

 

Och vad gäller vad det står om mig kan jag ju bara säga jo, ja.. det låter bekant :)

EDIT: Nu läte jag lite noggrannare och insåg att det var 23 cm mellan huvud och stjärt... det vill säga att man får lägga till ben på detta också... i och för sig ligger han ju inte direkt i sträckbänk utan med benen böjda, men ändå.


En liten efterlysning kan man säga

Jag har bilen, jag kan stå för bensinen - men jag vågar inte köra till Ullared. Någon annan som känner för att köra och är sugen på att åka dit?
Jobbar ej på måndagar och torsdagar så det är dagar som skulle passa bra. Vill gärna åka någon gång efter min födelsedag sådär.

Magen

När man är gravid så sparkar bebisen i magen, så mycket visste jag innan... men heeela tiden? Föreställ er att någon satt 20 timmar om dygnet och oavbrutet petade dig ganska hårt på armen... föreställ dig att denna person istället petade dig inne i magen. Tortyr!!
Jag håller på att bli smått galen. Man vill liksom skrika "LIGG STILL!!!" till bebisen. Känner mig sjösjuk av allt förflyttade i magen. I den tecknade serien Invader Zim (satans rolig serie för den som inte sett den) så talar de i ett avsnitt om "severe poking trauma" - det är vad jag har drabbats av... ett allvarligt petningstrauma.

Dessutom fattar jag inte hur jag skall klara av att magen blir större än vad den är nu. Jag rör mig smidigt som en förstoppad valross i en pöl av kletig gröt. Hur man än ligger på natten så gör det ont och att vända på sig och byta ställning tar tio minuter. Höfterna sitter liksom löst och endera dagen tror jag de kommer poppa loss som på en gammal barbiedocka.

Idag är en klagdag, en gnälldag - tycker synd om mig själv..haha. Well well, skall väl ändå försöka få saker gjort. Lite i alla fall. Inte bara somna som jag annars gör hela tiden. Får tänka positivt - kylskåpet gick igång igår igen. Det är ju bra. Och tack vare Maria kommer jag inte behöva köpa byxor till bebisen på mycket länge. Tack Maria för alla fina kläder vi fick ärva! :)

Nu skall jag koka några ägg - jag och magen.

Boven i dramat: Sittandet?

Sedan jag började arbeta igen har jag haft bra mycket ondare i höfterna, vilket jag först tyckte var mystiskt. Nu gör det ont även om jag går minsta lilla bit, om jag skall ha ena benet över det andra (jag vet att det inte är en bra kombo med foglossningen) och även när jag skall ligga eller röra mig på annat sätt.
Varför, tänkte jag, eftersom jag bara sitter stilla på jobbet nu egentligen.
Sedan insåg jag att detta sittande kanske är boven i dramat. Hemma sitter jag ju mer avslappnat och bakåtlutad medan man på buss och på arbetsstolen på jobbet måste sitta väldigt rakryggad och stel. Kan det vara detta tro?
Men, men - det får man ta - arbeta måste man ju.

Nu är jag hemma och mamma och pappa är här. De lånar snällt ut sina elelement till oss så vi slipper frysa ihjäl. Nu håller pappa på och ser om han kan dra ut kylskåpet. Det ville inte starta igår efter den stora proppincidenten och nu luktar det kufiskt därinnefrån. Nu måste utredas om kylskåpet gått sönder eller vad det kan vara. Tur i oturen att det är el som krånglar så Hampus ändå är kunnig inom detta.

Positiv överraskning

Ibland kan man bli positivt överraskad också. Gubben hade betalat! Kollade mitt saldo och märkte att han betalat in vad vi krävde angående flyttstädet för att han skulle slippa att vi gick till domstol. Känns så himla bra. Nu kan man släppa den biten. Andas ut.

Pratade med min gamla hyresvärd Poseidon också och fick lov att dela upp den sista hyran med en avbetalningsplan också så det var toppen. Världen är himla liten också för när jag gav min nya adress så visade sig att hon jag talade med kom från Svanesund, och plötsligt frågar hon: "Är det det blå huset?"..haha. Lustigt sammanträffande att just hon skulle ha stenkoll på området vi flyttat till.

Nu skall jag strax gå från jobbet. Klarat ännu en dag trots magvärken. Allt känns lite ljusare nu.

I love my sweetheart <3

Stora sucken

Ok.. jag skall börja med att påminna alla och även mig själv om att jag är väldigt tacksam för allt bra i mitt liv och att saker hade kunnat vara mycket, mycket värre men just nu känns det bara väldigt suck faktiskt.

Saker bara krånglar och mäklaren ger oss ingen hjälp alls. Vill ni läsa mer om eländet kan ni kolla in mitt forumsinlägg, även kallad mitt desperata letande efter hjälp, här http://www.byggahus.se/forum/juridik/144779-maeklarens-skyldigheter.html. Förutom städningen så har pelletsbrännaren nu gått sönder och då vi slog om till el upptäckte vi att säkringarna går heela tiden för de antagligen har gjort små "smarta" egna omkopplingar av el här och var. Men värme och varmvatten, vem behöver det?

Mäklaren hjälper oss som sagt inte alls och han är ju chef över sitt kontor så man kan inte tala med någon högre än honom heller. Man känner sig helt maktlös och den ena oförutsedda utgiften efter den andra dyker upp. Vad skall man göra liksom? Ingen som känner en jurist som har med mäklarfrågor att göra?

Dessutom har ju hyresgästerna i min gamla lägenhet beslutat sig för att dra en månad tidigare så den utgiften har jag också... och med min tur skiter de väl i att städa och tar med sig toaletten i flytten. Blääää vad sur jag är nu.

Hatar när man behöver tänka så mycket på ekonomin också för det tär så på en. Jag oroar mig, Hampus oroar sig och när man skall prata om det känns det bara som man belastar varandra mer. Är ju inte meningen att en skall känna att den har ansvaret eller måste bära oron, men pengar är alltid en jobbig sak att prata om.

Jag säger bara fan för den jäkla gubben som sålde huset och bara mörkade massa fel och ställer till det och fan för den ynkligt fega mäklaren som inte hjälper oss ett dyft utan bara säger "men de är ju så gamla" och tycks tycka synd om gubbjäveln.

Trötter

Idag är jag ledig, och supertrött. Hampus jobbar så han pyste iväg på moppen för en stund sedan. Jag fixade kaffe och smörgåsar på sängen åt honom, och hade matlåda redo för honom att ta med sig. Kände mig som en liten husfru..haha.

Har en hel del saker på planeringslistan som jag skall försöka få gjort, men just nu känns det som punkt ett får bli att vila lite. En oförklarlig utmattning smög över mig och känner att jag bara måste få slumra till lite.

Nu har vi förresten kanske kommit fram till namn på den lille, eller några stycken alternativ varav ett är det vi gillar bäst, men jag håller det hemligt så länge. Måste suga lite på det och se om det fortsätter kännas bra. :)


Förresten var avstyckaren hemma hos föräldrarna idag och det tycks ha gått bra. Om nu allt bara kan gå som det ska så kanske det nu inte dröjer så många månader innan jag kan sälja min tomt och brorsan kan bygga sitt hus. Hade varit så himla skönt att ha en buffert så man slapp oroa sig för om man skall få ekonomin att gå ihop varje månad.

Bebisutgifter

Vi kommer nog inte vara sådana som köper enormt mycket saker innan bebisen föds och under den första tiden. Jag känner att jag hellre bara har det nödvändigaste och sparar pengarna till att kunna köpa roliga saker till ungen när den är lite större. Jag menar, den första tiden fattar bebisar ändå inte så mycket och bryr sig knappast om ifall de är moderiktigt klädda. Så det man kan låna är toppen och det man kan köpa begagnat är också toppen.

Antagligen kan vi låna både babysitter och bärsele. Kläder har vi fått en del begagnat. Vagn skall vi köpa för 1500 begagnat. Skall fixa bilbarnsstol också.
Barnsäng visade det sig att vi hade från när jag själv var liten, och kanske så också barngrind om man har tur.

Har köpt en del kläder, men så får man säkert en del sedan med. Skall köpa ett baspaket/startpaket på apoteket som kanske kan gå på 500 spänn som mest.
På IKEA skall jag sedan köpa allt följande, men hamnar då på runt 1200: barnstol (kanske vänta, hur lång tid tar det innan bebisar sitter själva..hehe), handduk med huva (för att det är sött), spjälskydd, matningssked, tvättlappar, två uppsättningar sängkläder, skötbädd, kudde, madrasskydd, madrass, täcke och badbalja.

Behöver inte bli så dyrt om man inte överdriver. Får väl se om det blir någon tripp till Ullared också... kanske kan man fynda lite där.

Hur var det man gjorde?

Det var ändå bara tre veckor sedan eller så som jag var på jobbet sist, men det känns lite som en evighet. Sitter här smått förvirrad och minns inte riktigt hur jag brukade vara, hur det går till.
Kände att jag gick för snabbt och bestämt hit så nu värker magen och bebisen sparkar på som bara den vilket inte gör saken bättre. Tiden går i snigelfart också. Skumt.

Maria hade ställt in två påsar med barnkläder på mitt rum. Sådant som hennes småttingar växt ur. Lite som julafton. Nu skall jag försöka få lite struktur här. Ta tag i saker. På något sätt.

Blommor till lilla mig

Idag kom det en blomsterbud till mig. Har aldrig hänt förr så det var en ny upplevelse och en trevlig överraskning. Det var en vacker blombukett från mitt jobb men en liten Krya på dig-hälsning. Gjorde mig glad.
Tesslan ser det dock som sin nya uppgift i livet att tugga sönder buketten så jagad av henne fick jag hitta en plats där hon inte kan komma åt den.


Titta vad fina :)


Vilda bebin

Nu har jag varit och blivit undersökt hos läkaren. Allt såg bra ut och det fanns inga tecken på att förlossningsarbetet satt igång eller att bebisen skulle må dåligt. Läkaren sa att det troligtvis är tidiga men mycket kraftiga förvärkar som kan framkallas av att bebisen är väldigt aktiv och sparkar mycket hårt vilket kan irritera livmodern och orsaka sammandragningar. Om bebisen, som min gör, under dessa sammandragningar då fortsätter sparka kan detta leda till att de blir väldigt smärtsamma och håller i sig länge. Tack för den bebisen.

Blev fortsatt sjukskriven på 50% så nu skall jag prata med min chef så man kan lägga upp det på ett bra sätt. Läkaren sa att jag behöver mycket vila så så lite förflyttning som möjligt.

Nu är jag hemma igen och skall vila. Fick inte sovit så mycket i natt och oron har också satt sina spår och gjort mig trött. Önskar att mitt mys var hemma. Saknar honom så när han jobbar. Vi måste se till att bli rika så vi bara kan vara hemma hela dagarna och kramas :)

Oro *suck*

Idag tänkte jag att jag skulle ha en lugn pysseldag, kanske åka till Gökis eller så bara. Men... i natt fick jag ännu ett enormt anfall av smärtor. Samma sak igen under ca 1,5 timma. Kunde knappt andas av smärta. Så idag kände jag att jag skulle vara en idiot om jag bara lugnt väntade - plus att jag inte vill behöva gå runt och vara livrädd att få ett nytt anfall. Ringde MVC här och fick en tid till läkaren senare idag. Känns oroligt.

Looki looki

Här kommer lite nya bilder från huset :)

Vi börjar med hallen




Även bilderna nedan är från hallen



Sedan har vi lite bilder från vardagsrummet :)









Sista hörnet ser lite tomt ut ännu men det kommer snart fyllas upp det med tror jag ;) Bokhyllorna har ni ju redan sett så de hoppade jag över.

Det var det :)

Haft besök

Nu har mamma och pappa och lillebror varit här. Världens bästa föräldrar hade med sig en inflyttningspresent också - som verkligen var vad vi behövde, nämligen en gräsklippare :). Så himla bra. Är något vi nästan dagligen sagt till varandra att vi måste köpa, men är ju en sådan sak som känns lite segt att lägga pengarna på när det finns möbler och pynt man vill ha. Blev verkligen superglad :)

Lillebror var snäll och gav oss sin gamla kista också så nu har jag något att ha i vardagsrummet och ha filtar i. Känns som om nästan allt vi skulle ha köpt har getts till oss, och bra är det för man behöver så mycket mer än vad man tror.
Har fått upp nästan alla tavlor nu och hyllor och grejer. Bara att fundera ut vad av småpyntet som skall stå var. Dock får vi klara oss utan vardagsrumslampor ett tag för det visade sig att Hampus hade rätt. Jag tjatade till mig de stora kinesiska lyktorna men som han mycket väl påpekat innan så ser de alldeles för stora ut och passar inte alls in.
Vi har dock mycket ljus i vardagsrummet så det är inget som behövs just för tillfället.

Just nu känner jag att det egentligen bara är fyra saker till jag vill ha fixat innan min födelsedag.
* Matta till hallen
* Lampa över matbordet i köket
* En hylla till vår gamla radio i köket
* Spackla och måla "andra sidan" av den nya väggen och sätta kantlist på den

Sedan hoppas jag vi kan bygga altanräcke på baksidan så fort som möjligt också. Mest för katternas skull så de kan vara där ute.

Imorgon skall jag försöka lägga upp lite mer bilder för nu börjar det se så fint ut :) Skall bara städa upp allt småplock som hamnat lite överallt (skruvar, vattenpass, trasor etc.). Men tar det väldigt lugnt idag som sagt var så det får ta den tid det tar.

Hampus är ute och testkör moppen (om jag skrev att han gjorde det innan så var det fel för det visade sig att han skruvade isär den och donade innan) lite fram och tillbaka. Han kommer få använda den en hel del framöver så jag inte skall behöva hämta honom vid bussen sena nätter när jag skall börja jobba.

Tankar om lite av varje

Skall man börja med de negativa eller de positiva tankarna? Jag tror jag börjar med de negativa så man kan avsluta glatt :)

Idag känner jag mig lite som en halvdålig blivande mamma, speciellt efter att ha läst kommentarer efter mitt inlägg på bebisforumet. Skrev om smärtorna i natt och folk tyckte jag borde åka till sjukhuset. Jag var i natt mycket nära att be Hampus att ringa en ambulans, så ont hade jag, men så tänkte jag att så länge jag inte blöder så är det ingen fara.
Nu tänker jag att jag kanske oroar mig för lite. Att man borde åka in för att vara säker - inte fasen vet jag varför jag får så ont. Men hatar sjukhus och hatar att sitta och vänta för att möta någon dryg läkare som tror att man kommer in för minsta lilla, tittar fem minuter och skickar hem en igen. För det är det svåra - när man kommer till en läkare när man för närvarande inte har ont och skall få denne att förstå hur ont man hade. Man sitter där som vanligt och skall försöka få personen att fatta att under en timma kunde jag knappt andas av smärta och jag trodde lite att jag var på väg att dö.
Är jag dum som väntar tills läkarbesöket på tisdag?

Tänker mycket på tid också. Tiden går så fort. Snart fyller jag liksom år, sedan är det juni, juli och poff skall jag ha barn. Känns skumt. Hinner dock inte utveckla tanken för nu kommer familjen på besök.

Måste dock avsluta med att säga att i morse när vi åt frukost gick ett rådjur förbi utanför fönstret. Det var en fin känsla, som här sitter vi mitt i naturen :)


Med en skruvdragare i handen

Väntar på att mamma, pappa och lillebror skall komma med lite mer grejer. Hampus donar med mopeden och jag skulle sätta upp tavlor. Blev bara några få för sedan märkte jag att hoppa upp och ner på stolar och lyfta tavlor även det står på listan över saker jag inte kan göra utan att få ont i magen.

Får kanske vara extra försiktig nu för hade en hemsk upplevelse i natt. Trodde fasen det var kört. Fick enorma magsmärtor, nästan som när jag får cystor som går sönder i magen (vilket jag får ibland - ofarligt men smärtsamt, och något man inte skall kunna få när man är gravid), som höll i sig i en och en halv timme. Bebisen tycks dock må bra, bara jag som plågas.
Så trots Arga snickarens order att kvinnor skall hjälpa till och trots att jag kunde hantera skruvdragaren efter visst mesande i början så får jag vänta tills jag får hjälp.

Snart har vi dock fått klart de viktigaste rummen för närvarande. Köket är snart helt klart. Skall bara få hit kökssoffan och måla den (kommer idag). Sovrummet är snart klart, saknas bara sänglampor och lite saker på väggarna. Hall och vardagsrum är i det närmaste klara. Hampus garage/verkstad börjar se klart ut.
Barnrummet är dock förvaringsrum för närvarande och resten av källaren skall rensas på kartonger som måste gås igenom, men det kan få ta sin lilla tid.


En dag som idag

Jag vaknade halv sex i morse av att bebisen sparkade runt. Jag trodde de som mycket i magen men de senaste dagarna har han tumlat runt och kickat vilt hela dagarna. Är svårt att äta då det känns som han försöker sparka upp maten ur magen på mig med en gång.

I alla fall blev det att jag låg och läste till halv nio, då boken tog slut, och jag slumrade till någon timma innan jag skulle upp igen. Mådde illa idag vilket var länge sedan sist så tog det ganska lugnt först men så ville jag att det skulle vara fint när myset kom hem så röjde undan så mycket jag orkade, putsade nya bordet och lite annat smått och gott.

Vid två var det dags att hämta Hampus i Stenungsund. Lite nervöst att köra bil som alltid, men det gick bra. Han hade dock arbetat nästan 24 timmar i sträck dagen innan så han slockande ganska fort när han kom hem så jag har fått roa mig själv.

Inget demonstrerande idag alltså, men har spenderat lite tid med att försöka ta reda på mina rättigheter gällande vår konflikt med säljaren av huset. Trist när det skall behöva gå så långt men behandlar man mig som skit så jävlar är jag inte att leka med. Tråkigt nog har jag på sista tiden insett mer och mer att det inte lönar sig att vara snäll.

RSS 2.0