Idag ledsen

Det finns en gräns för hur länge man kan må illa innan man blir ledsen. Idag är gränsen nådd. Lördag. Massor jag vill göra. Massor jag borde göra. Istället ligger jag illamående och isolerad i min säng. Ensamt. Frustrerande. Grät floder en stund. Hampus är snäll och hämtar mat och stöttar, men fast i sängen är jag i alla fall.

Evil baby

Ibland tror jag att det lilla krypet är ett elakt geni. Att han eller hon ligger där inne och tänker:
"Lördag säger du...helg...mohaha...då skall du må illa..ILLA..MOHAHAHA"


Satsar dock på att strax må bättre så vi kan ha myskväll och kanske bör jag röja lite och betala mina räkningar.

Where the wild things are

Where the wild things are, är en film som handlar om en pojke med mycket livlig fantasi. Han känner sig ensam och missförstådd och under ett gräl med sin mamma rymmer han och hamnar i vildingarnas land. Där lyckas han genom ett liten lögn bli kung över vildningarna, som är enorma trolliknande varelser. Han inser snabbt att det är svårt att vara kung, en del blir bra och annat dåligt, och det är svårt att göra alla glada.

Jag tyckte mycket om filmen när jag såg den, men kunde inte riktigt sätta fingret på varför. Men idag, plötsligt, insåg jag varför. Den visar egentligen för barn hur svårt det är att vara förälder. Att det inte är lätt att bestämma och att det finns så mycket viljor och känslor som man inte kan styra över.

När jag såg den tyckte jag också att den nästan var för skrämmande för barn att se, men så läste jag en kommentar i en tidning som kanske kan stämma. I barns ögon är nog vi vuxna lite som vildingarna. Stora, oberäkeneliga, ibland snälla och roliga men ibland skrämmande och nästan lite farliga.


Katter och kramper

Idag klämde jag min ena katts svans i dörren. Har fortfarande ångest för detta. Hoppas hon inte blev riktigt skadad. Stackars lilla Tesslan.

För övrigt mådde jag lite illa imorse och var ohyggligt trött men känns bättre nu. Dock har jag till och från hela dagen haft små kramper långt ner i magen. Ibland på höger sida, ibland på vänster. Inte som mensvärk utan mer som små snabba knivhugg ibland. Det gör inte jätteont utan är mest obehagligt och gör mig orolig. Är det "växtvärk" i livmodern eller är det farligt?

Dagens plus och minus

Dagens minus är att folk på spårvagnen har en tendens att sätta sig på mina saker. Om det är få på vagnen så undviker jag om möjligt att ställa ryggsäcken på golvet nu i slasket, utan sätter den på sätet bredvid. Ibland om jag läser märker jag inte alltid att någon vill sätta sig... men istället för att säga ursäkta och be mig flytta på den så väljer överraskande många att sätta sig på mina saker. Idag var det knappt jag fick människan att resa sig lite så jag kunde få loss väskan.

Dagens plus är att jag hade fått ett nytt scrapbook-paket på posten. Oh vad jag skall pyssla när jag bor i huset. Kommer ha en enorm samling pysselmaterial :) Jag skall bli en pysselmamma - precis som min mamma :)

Ditten och datten

Satt och tittade på www.inreda.com. De har bland annat märket Rice som jag tycker om. Kolla in Rice-produkterna nedan.

         

Här har vi en supersöt förvaringspall med virkad dyna, och en söt kramis-igelkott.
Nedan en mjuk kramis-gitarr som musikalisk insperation för de allra minsta :)


Nedan ser man ett sött gris-måttband, söta disksvampar och en sittpuff jag haft med förr.

         

På Inreda säljer man inte bara skaer från Rice. Produkterna nedan t.ex.

Barbapapa Noaks ark för de små

En reflex-brosch för den som vill vara fin men/och synas :)
En kista med kudde på locket - söt förvaring


Ännu en blogg

Ville bara säga att jag nu har en blogg till, som handlar om andra saker, som man gärna får kika på om man vill.
http://emmasasikter.blogg.se


Dagens funderingar

Lyckades jobba idag. Illamåendet är inte närvarande än så länge, men börjar känna det komma smygande så snart krävs föda. Har i alla fall varit mycket produktiv.


Då kommer vi till dagens små funderingar. Det där med ovanligt namn. Jag har alltid velat ha ovanliga namn på mina barn. Men... nu inser jag plötsligt att det blivit en trend. Varenda nisse skall ha underliga namn på sina barn, ju konstigare desto bättre. Och jag tycker ju inte om att följa strömmen så funderar nästan på att vara ovanlig genom att välja väldigt vanliga namn. Det kommer ju ändå sluta med att de anses ovanliga när alla de andra ungarna heter Tiger, Botvida, Arragorn, Citrus och Mogge.


Det där med bärsele och bärsjal. Det ser ju himla mysigt ut att bära runt på sitt barn. Har funderat mycket på detta. Framför allt funderar jag på:

1. Kommer jag med ganska kass rygg och dåliga axlar klara av att kånka runt på lillkrypet? (funderar allvarligt på Krypet som andranamn..haha). Någon med erfarenhet som vet hur belastningen ligger?

2. Hur bekväm är en bärsele? Har hört skiljda åsikter om detta.

3. Hur säker är en bärsjal? Ser ju väldigt naturligt ut. Urmoder sådär, eller känguru (hur stavas det? kände jag plötsligt). Men det ser även livsfarligt ut. Tänk om jag knyter fel eller för löst och bebin bara swosch glider ur och dundrar i backen.... Någon som vet?





Mobilt?

Kan börja med att meddela att jag som trodde att mitt illamående nu var ett minne blott blivit helt lurad. Större delen av helgen och gårdagen mådde jag rejält illa och dessutom hade jag extrem huvudvärk (nästan migrännivå) hela dagen igår och hela förmiddagen idag. Mådde illa när jag vaknade idag och kunde inte ta mig till jobbet. Dock har jag nu stoppat i mig tabletter (sådana jag får ta för barnmorskan) och skall försöka ta mig till personalmötet senare.
Hoppas på att undvika kräkas offentligt.

Dock mår Hampus inte heller helt bra just nu, så kanske det inte är graviditeten som spökar utan vi faktiskt håller på att bli sjuka?

I alla fall så har jag ju fortsatt fundera på det där med skötbord. När man bara ligger i sängen hela dagarna har man inte så mycket annat att göra än fundera. Läste också i en tidning om en kvinna som sa att ett mobilt skötbord, som ett uppblåsbart som man kan lägga på golvet, är mycket mer praktiskt. Det kanske det är? Har ju inte plats med ett stort vanligt skötbord på lilla toaletten i huset, men ett jag kan placera på golvet funkar ju... och så kan man ju lägga det där man känner för just då... diskbänken (kanske ohygieniskt?), andra toan, barnrummet etc.

Kan det vara nåt?


Barnrum


Tycker om att de målat himmel i taket


Stilrent men kanske inte så kul


Sött men kanske lite för puttenuttigt


Gillar säng/förvaringsmöbeln... smart


Inomhusgunga... det tycker jag om :)

Vecka 12

Idag gick vi in i vecka 12. Snart det är de mest kritiska veckorna över. Men jag kommer nog inte slappna av förrän efter ultraljudet ändå.
Är åter förpassad till sängen. Skulle arbetat i Länsrätten idag men det fick ställas in på grynd av extremt illamående. Skall kontakta Mp och meddela att jag nog tyvärr måste hoppa av uppdragen som nämndeman. Nu funkar det inte pga instabilt mående och sedan kommer jag ju ha flyttat.

Funderar mycket på namn. Har ju alltid gillat ovanliga namn innan så jag och Hampus var överens att om vi fick en flicka skulle hon nog heta Alia (även om jag även har Leilani, Aili och en del andra på min topplista), men så drömde jag igår natt att jag hade en dotter som hette Rebecka och det kändes så rätt, och Hampus tyckte också om det... så man får väl se.
På killnamnsfronten är det svårare. Där har diskuterats Leonard, Amadeus och Mio. Jag har ju såklart en uppsjö av underliga förslag som Hampus vänligt men bestämt sagt nej till :). Dock tycker jag om Domenick, Sander, Nicholas och Dimitri.

Har förresten enbart drömt att jag har tvillingar det sista, men beror nog mer på att det funnits i tankarna än på att det skulle vara en sanndröm :).

Nu skall jag ligga och vila en stund och hoppas må bra nog för att möta Hampus i stan för en McFeast sen. Har längtat efter en sådan i flera veckor!

Sötaste

Såg just filmen Gone Baby Gone, och den lilla flickan som spelar en av rollerna i filmen var något av det sötaste jag sett. Jag vill ha en unge som ser ut som hon. Hon är en sådan unge som man vill stjäla om man ser henne på gatan.


Bygga sjäv?

Hampus tycker inte man skall lägga pengar på ett skötbord utan att man kan göra ett själv genom att montera en bänkskiva med kant tillfälligt på en byrå. Vad tror ni? Tjänar man på det och/eller har skötbord några andra finesser vi inte tagit med i beräkningen?

Babystuff

Idag är jag tillbaka på jobbet, men mår sådär. Har lite känslan av att jag kan spy när som helst. Rätt som det är hostar jag till och då måste jag stoppa hostan, för hostar jag riktigt så kräks jag. Känns bra att ha tagit mig till jobbet i alla fall.

Suttit och tittat på barnrumsgrejer. Först tittade jag efter skötbord, och fanns ju en del riktigt fina.

Det översta är från BRIO och det understa från IKEA. IKEAs var något billigare och tror jag tycker bäst om det också. Man kunde lätt göra om det till en vanlig byrå sedan och det är ju praktiskt. Tycker om funktionella möbler.

På IKEA hittade jag också en taklampa jag vill ha i barnrummet. En egen liten kristallkrona :)

IKEA är ju annars toppen. Skall gå med i IKEA Family också, så har man rabatt och kan köpa deras säkerhetsserie. Visserligen tycker jag att många av deras barnsaker är lite för färgglada i lite för mycket färger, men de har mycket bra saker också - som deras ritstaffli för barn.


Mer Nostalgi

Hittade två av Disneys kortfilmer som båda var favoriter när jag var liten.

Den första är The Small One, som i min svenska "band-och-bok" hette Liten.


Den andra är Lambert - the sheepish Lion, som du kan se på YouTube här.

Pryttlar

Idag mådde jag illa igen, så kunde inte jobba. Kändes inte alls kul med detta "återfall" då jag trodde att det skulle vara över nu. Runt ett-tiden började det dock släppa något så att jag kunde sitta uppe. Har nog haft lite av de berömda humörsvängningarna också för har känt mig omotiverat småledsen.

Roat mig med att kolla runt på saker på nätet dock och här följer några "fynd".


Hos EllisCorner kunde man köpa denna gris som påminde mig om Lotta på Bråkmakargatans Bamse :)


House of Hedda sålde bland annat detta vackra, men vääldigt dyra, barnbord med tillhörande barnstolar. Såå sött. På samma ställe sålde de även skinnstolen nedan som jag tyckte var ganska cool.


På Mixin.se såldes de söta barnrumsprydnaderna ovan, samt den snygga kaffebruken nedan.


Luftballongsprydnad från Parcourrier.se
Från samma ställe kommer bilderna nedan då säljer mycket snygga jordglobar och timglas.

En väv utav legender

Idag blev jag både nostalgisk och väldigt förvånad. Det händer att jag ibland går och nynnar på en liten sång jag hörde på TV som barn och som jag totalt älskade. Jag kom ihåg titeln på den och en del av texten så idag sökte jag på den på YouTube och fann den.
Sången heter en väv utav legender och sjungs av en flicka som heter Martyna i Toffelhjätarnas (Solstollarnas) julserie. Det som förvånade mig var att den serien tydligen gick på TV 1984. Då var jag bara 4 år. Tänk vilket intryck den måste ha gjort när jag än idag minns den så tydligt.


Martyna som spökflickan Cecilia

Välkommen till verkligheten

När jag läser en del tidigare texter jag skrivit, t.ex. notes på Facebook, kan jag själv slås av att mitt sätt att skriva har förändrats. De tidigare ibland poetiskt utformade skrifterna med visst tolkningsutrymme för vad som egentligen hänt är utbytta mot mer sakliga beskrivningar av vad som verkligen händer. Vad beror detta på kan man kanske undra? Någon kanske tror att jag förlorat mitt sinne för vardagsromantik, men det som det egentligen betyder är att jag mår bra.

Tidigare i livet valde jag att se världen som i ett dis där bara det som jag ansåg vackert fick ta form genom dimman. Jag skapade en egen värld för att slippa se den verklighet som för mig mest var smärtsam och fylld av ångest. Min tillflyktsort som jag kallade för Overkligheten.
I Overkligheten kunde jag välja vad som skulle få finnas med. Jag kunde förminska de saker och känslor som plågade mig, och förstora det som fick mig att må bättre. Det gav mig styrkan att fortsätta, men det var också flyktigt. Svårt att veta vad som hade substans och vad som skapats i mig själv som ett skydd.

Nu är Overkligheten som ett land långt borta som jag minns att jag en gång levde i men som jag inte har behov av att besöka igen. Kriget är över, det är tryggt och dörren till Narnia kan nu få förbli stängd. För är det inte det som de böckerna handlar om? Hur barnen som evakuerats från krigets London skapar en värld där ondska och godhet är tydligt definierat och de själva har en möjlighet att påverka det som händer?

Jag upptäckte att det fanns någon som kunde få mig att känna mig trygg. Någon som kunde få mig att våga möta verkligheten och kunna njuta av det som är här och nu - på riktigt. Visst skrämmer det mig fortfarande ibland, men det är ok för jag vet att jag inte är ensam och att det löser sig.
Det handlade inte om att någon behövde tända att ett ljus för att lysa upp i mitt mörker, utan att jag litade tillräckligt på någon för att våga öppna ögonen och inse att ljuset funnits där hela tiden.

Mitt mys. Vad du är för mig sträcker sig långt bortom alla ord. I min tystnad finns min kärlek.


Åter på jobbet

Denna bloggen brukade vara mer av en inredningsblogg. Nu är den plötsligt en slags graviditetsdagbok/vardagsbetraktelser. I framtiden när flytten kommit igång och så kommer den nog bli en kombination.

Idag jobbar jag i alla fall igen. Planen var att jobba som vanligt, men då min granne beslutade sig för att festa och föra väsen tillsammans med sina vänner hela natten så fungerade inte det så bra. I morse var jag trött och väldigt illamående och fick ta en sovmorgon. Tänkte att det kanske är bra med en mjukstart dessutom... trodde jag ja... visade sig att jag måste vara med på personalmöte och sluta kl 20. Men det skall nog gå bra. Känner mig alert än så länge.

Alla på jobbet gratulerade idag. Kändes skumt. Snällt, men konstigt. Jag blir generad. Lite som att få beröm för något man inte själv presterat. Sedan har jag nog inte kommit över hur dåligt jag mått än. Varje gång någon säger: "Grattis. Vad kul!"... så vill jag liksom säga: "Jag har mått illa i flera veckor... inte såå kul" :)

En sak ständigt illamående också påverkade var ens yttre. Vill man spy hela tiden så tänker man inte på att raka benen till exempel. Varvulv. Upptäckte dock att jag inte är ensam. En skådespelerska (som tog emot pris för bästa biroll) på Golden Globe-galan i USA uppvisade benen nedan..... Jag har i alla fall inte klänning på mig bland folk.



(Och visst kan man tala om könsroller, förtryck och normer som egentligen är helt upp åt väggarna. Kanske borde man inte behöva raka benen bara för att man är kvinna.. och som sagt var så är jag inte helt noga med det själv alla gånger... men inte fan ser det snyggt ut)


Vecka 11

Idag är första dagen i vecka 11. Nu kallas lillkrypet inte för emryo längre utan för foster. Som en befodran.
Nu är han/hon stor som en kiwi.

Var på MVC idag tillsammans med Hampus. Fanns inte så mycket att säga. Prover togs. Allt ser bra ut. Mitt illamående har nästan helt gått över så imorgon skall jag börja jobba igen.

Tycker det är jobbigt att man måste vänta så länge på ultraljud. I mitten av mars. Suck.


Korvasbloggen

En blogg jag följt ett tag är Korvasbloggen där en pappa vid namn Daniel skriver om sitt liv med sin lilla dotter, kallad Korvas. Igår hade han med ett mail från en annan läsare, som du kan läsa här , som jag tyckte var underbart. En sådan mamma skall jag bli.

Dessutom påminde det mig om min lillebror som hade rosett i håret på stranden när vi var små eftersom alla de andra barnen, som var flickor, hade det. Samma sak gällde där. Barn bryr sig inte. Barn bara är, och jag tycker man skall låta dem vara det.

Som i en bok jag läste där en kvinna hade växt upp ganska isolerat och blir tillfrågad om det inte var jobbigt. Hon svarar då att "Nej, det var bra... för jag fick komma på vem jag var innan världen talade om för mig vem jag borde vara"

Mammasidor

På Internet finns ett antal sidor med info till gravida av varierande kvalitet. Min favorit är www.minbebis.com. Den är lätt att läsa, har massor av info och ett bra forum. Www.gravid.se är också en bra sida.

En sida jag är väldigt skeptisk till är sidan www.blimamma.se. På sidan har de bland annat olika tester. En test som handlar om graviditet och motion har som rätta svar en del saker som alla barnmorskor på alla andra sidor hävdar inte stämmer (att det skulle vara farligt att bada varmt). Dessutom har de ett test på 7 frågor som avgör om du kommer bli en bra mamma eller ej. Så fruktansvärt opsykologiskt och kontraproduktivt att stämpla en blivande mamma på det sättet efter 7 frågor med mycket begränsade svarsalternativ. Känns ganska oseriöst.
Jag kommer tydligen bli en dålig mamma eftersom jag tycker om att ha kontroll... De har aldrig funderat på skillnaden mellan att tycka om att ha kontroll och tro att man alltid kan ha det? Fattar väl jag med att en bebis inte är en programerbar liten robot.

Ellos startpaket

Ellos är ett postorderföretag, som alla vet, som har ganska mycket startpaket för bebisar till, enligt mig, rimliga priser.

Tre bodys för 99 :-

Detta 7-delars startpaket (ovan) kostar 249 :-. Tryck på bilden för att se den i större version.

Starpaketet i 8 delar ovan är ett av mina favoriter och kostar bara 199 :-. Samma pris för startpaketet nedan som också är en favorit. Det finns både i beige och lila och jag tyckte om båda färgerna.

Jag tror att mina första babyinköp kommer vara hos Ellos och Lindex. De har min typ av kläder med ljusa fina färger och söta tryck. Hampus har nog ungefär samma smak även om han, vilket jag med gör, tycker om lite "tuffare" kläder som hoodies och gärna vill ha svart och inte så "puttenuttigt".... men liite puttenutt måste det få lov att vara... i alla fall i början :)

Lindex

Jag mår faktiskt ganska bra illamåendesmässigt just nu. Kunde åka till affären och sedan till och småplocka lite hemma. Nu är det jobbigaste smärtorna i höften. Kollade dock beskrivningen av foglossning vs. ischias och tycker att det låter mer som ischias. Oavsett så gör det jävlar så ont.
Hämtade ut de starkare mot illamående på apoteket, men då jag mått bättre idag har beslutat mig för att vänta lite med dem eftersom en biverkning kunde vara... illamående och kräkningar (?!). Något liniment mot ryggont blev det dock inte för ingen av dem kunde användas om man var gravid tydligen.

Men så Lindex då. Kollade på deras hemsida och insåg att Lindex dem kan man lita på, de har babykläder jag tycker om. Försökte även vara lite mer könsneutral denna gången.

Jacka 149 :-... tycker om luvor med små öron :)

Muminbyxa 99 :-

Liten body för 70:-

Men nu när jag tittar på det ser det kanske inte alls så könsnutralt ut, utan mer som pojkkläder..haha.. Jag tror inte jag kommer bry mig så mycket om könet utan välja kläder som jag tycker om helt enkelt. Jag får säga som kvinnan på tjuvlyssnat.se som får frågan varför hennes lille son har en rosa mössa: "Han är väl bög"..haha :)

Babykläder

Idag har illamåendet hållit sig på en hanterbar nivå. Dock har ju nya krämpor i stället poppat upp. Sedan igår har jag extrem ischias, eller i alla fall tror jag att det är det, vilket gör att jag knappt kan gå alls och gråter av smärta när jag måste röra mig för mycket. Känns som om höger ben inte riktigt sitter fast. Inget kul alls. Snart kommer dock bror med bil och hjälper mig att ta mig till apoteket.

Kollat på babykläder idag på nätet och inser att min smak, som är ljusa färger, inte alls stämmer överens med rådande babymode för hittar mest barnkläder i väldigt starka färger... inte alls min stil. Hittat en del sött dock.




De söta babykläderna ovan fanns på www.iob-butiken.se och kläderna nedan kommer från www.fifilur.se, vilka hade ganska bra priser också tror jag.



och om någon skulle tänka "men hallå..vet hon att bebisar är småå från början" så har jag gått efter deras rubriker och alla kläder ovan förutom tröjan är från nyfödd avdelningarna... Tröjan var för bebisar på några månader tror jag.

Två?

Efter Lottas kommentar om tvillingar kollade jag upp det lite mer och det visade sig att en hel del som får tvillingar mår just extra illa :o. Hampus har tydligen tvillingar i släkten. Nervöst....

Idag sov jag i alla fall till halv fyra på dagen och sedan var det stora kräkfesten så nu är jag åter förpassad till sängen.

Barnrum

Kollade lite på barnrum, och först kommer en favorit i repris.



Tvillingrummet nedan är också väldigt vackert.



Ett lite mer "vanligt" rum som jag ändå gillade kan man se nedan.



Vi får se hur det blir :)

Vecka 10

Dagen inleddes med stora kräkkalaset och sedan var jag helt utmattad och låg i sängen. Fick tag på MVC och bästa barnmorskan Åsa som skall fixa recept på starkare anti-illamåendemedicin så jag slipper läggas in på sjukhus. De sa att bebisen klarar sig men att jag snart kan riskera att bli undernärd och uttorkad. Hon tyckte att jag skulle vara hemma och vila denna veckan vilket lät som en bra idé då jag ändå knappt kan stå på benen. Fått i mig en banan och en kiwi i alla fall.

Foster i vecka 10

Sängläge


På bilden: Hampus kikar på nåt spännande på Naturhistoriska i Stockholm. Se korkskruvarna i nacken... Hoppas vårt barn får sådana :)

Idag har jag mailat barnmorskan beträffande mitt extrema illamående och trötthet som medför att jag klarar av att vara ur sängen i snitt 2 timmar per dag och som hindrar mig att äta till den grad att jag börjat rasa i vikt. Längst ner på magen syns en liten bulle men resten av mig blir smalare.
Idag har jag trots åksjuketablett bara kunnat vara uppe nån timma. Var så svag i kroppen att jag nästan föll i trappan två gånger efter att ha gått till kiosken. Ont i ryggen av allt liggande och isoleringen gör mig ledsen.

Drömde dock i natt om att vi fick en liten son. Den drömmen gjorde mig glad. I mina drömmar har jag alltid genibarn haha.
Blir också glad av att ha en underbar förstående pojkvän som diskar, lagar mat och donar nu när jag mår så dåligt. Utan honom hade jag varit död i svältdöden vid detta laget eller försvunnen under ett berg av disk och sopor.

Hur gör man?

Jag har en helt ny respekt för alla som någonsin varit med barn, och framför allt för de som varit det och sedan bestämmer sig för att bli det IGEN... Hur orkar man?

Föreställ er en av de värsta fyllorna ni haft i ert liv och att det är mycket, mycket sent. Ni befinner er i det stadie då varje ljud, rörelse eller minsta beröring kan få er att kräkas. Aldrig mer, tänker ni. Samtidigt är ni så trötta att ni bara måste sova oavsett om ni befinner er på en buss, på gatan, en trappuppgång eller whatever. Kan ni föreställa er?
Tänk sedan att ni skulle befinna er i det tillståndet 90% av tiden i tre veckor. Välkommen till min värld. Lägg till en evig hunger men att ni inte kan äta för nästan all mat får er att vilja spy.

Ok.. jag tycker lite synd om mig själv.. men jag har spenderat hela dagen i sängen och mått askasst och tror dessutom att jag fått urinvägsinfektion så måste ta mig till vårdcentralen imorgon hur jävligt jag än mår.

En bedrift

Jag klarade att ta mig igenom vår lilla resa, mycket tack vare åksjuketabletter som kunde hålla illamåendet lite i styr. Men oj vad trött jag är nu.

I måndags var det upp vid sex på morgonen för att ta tåget till Stockholm. I huvudstaden, för första gången, gick  vi till Naturhistoriska museet, hälsade på Hampus farmor och fikade i Gamla stan. Sedan var det dags att sova. Upp nästa morgon och ta tåg till Sundsvall. Där var det kallt! Checka in på hotellet och sedan hämtades vi av Hampus pappa och for på kalas. Massor av släkt och vänner och jag som är så dålig på namn. Men det var trevligt.
Vid tio tillbaka på hotellet och kunde ta det lugnt och mysa. Igår blev det fika hos Hampus pappa innan vi skulle ta tåget hem.
Hemfärden var jobbig då alla krafter var slut och illamåendet starkt.

Nu blir det till att ta det lugnt. Jag och det inre lillkrypet som orsakar illamående, trötthet, förstoppning, humörsvängnigar, öronsusningar och jag vet inte allt. Ibland känner jag mig som en levande kuvös utan eget liv.
Gnälla. Men har världens bästa mys som tar hand om mig.

Alien invasion

Det känns skumt att vara gravid, och inte hinner man med att göra mycket då man mår dåligt hela tiden. Människor som bara får lite "morning-sickness" har tur... Jag mår illa större delen av dagarna och resten av tiden är jag trött och yr. Vissa stunder brusar det jättehögt i mina öron, hur skumt som helst. Nu har dock de värsta kramperna i magen försvunnit... nu bara spänner det lite då och då.
De säger dock att det värsta skall gå över kring vecka tio så jag hoppas på det. Vill ha min vardag tillbaka.

Nu har det lilla krypet ett litet litet hjärta som slår, en primitiv liten hjärna och början till alla större inre organ, skelett börjar formas, små armar och ben finns.. och början till en näsa. Kan ni föreställa er det? I min mage finns något med en näsa! Lite kusligt faktiskt. Fast kul också då. Kanske bäst att lägga till innan alla tycker jag är en hemsk människa :).

Imorgon skall vi resa till Stockholm.

RSS 2.0