Grattis mamma

Idag gratulerar vi världens bästa mamma :)

Idag fick jag även uppleva en ny fördel med att vara gravid. När jag kom på vagnen till jobbet var den full, men en man betraktade min mage och reste sig sedan upp och erbjöd mig sin plats. Mycket snällt tyckte jag :)


Fullträff

Den mörklila servisen tyckte vi båda om som tur var :), så den får det bli. Finns mindre djupa skålar också som jag också vill köpa.

Sedan hittade jag bakformar till väldigt bra pris och min plan är ju att bli bullmamma så det får inköpas :) plus en gryta så jag kan göra riktigt goda köttgrytor...mmm

  


Kök

Efter flytten skall inköpas nya tallrikar. Hampus har bara tre blå - som jag inte vill ha kvar. Jag har bara rosa - vilket inte uppskattas av Hampus. Vi måste helt enkelt finna något som båda kan tycka om.

IKEA är ju bra på det sättet att de ofta är ganska billiga, och när jag kikade runt fanns det en del som jag ändå tror att vi båda hade kunnat tycka om - så titta här nu Hampus och fundera på vad du gillar :).

Det finns en fin helt vit serie som heter ARV och är lite sådär romantisk. 349 spänn så får man både assietter, tallrikar och djupa fat. Dock kan jag tycka att vitt känns lite tråkigt. Jag tycker om färg.

Så jag tittade vidare och fann en serie där man kunde välja mellan lite olika färger varav en var mörkt lila - det borde ju både en kille och en tjej kunna gilla?

FÄRGRIK hette den serien och hela setet kan man få för 299:-. Men som sagt var så tycker jag om färg och det är ju inget som säger att man måste ha allt i samma... eller? Kanske kan man ha dessa mörklila tallrikar men piffa upp det med djupa skålar från serien TRIVSAM?

Själv skulle jag såå gärna vilja ha det supersöta assietterna från serien ARV också.... de kanske jag får smyga till mig från egna pengar :)

Vad gäller bestick har de dock som vanligt inget kul... Att just bestick skall vara så svårt att hitta av roligare modell.

Rädslor

Kan man födas rädd? Jag tror det, eller i alla fall väldigt försiktig. Ända sedan jag var liten bebis har jag både förundrats och skrämts av världen. Från början var jag rädd för t.ex. gräs, allehanda småkryp, mörker och för att gå på egen hand. Trappor var läskiga, allt jag inte var helt förberedd på, det mesta som jag inte gjort förut. Sedan blev man äldre och rädslorna utökades till rädsla för döden, ensamheten, att förlora allt. Jag hade alltid något att vara rädd för, och var alltid fylld av ångest.

Så plötsligt en dag började rädslorna blekna. En kombination av självutveckling, år av träning och en underbar pojkvän fick mig att äntligen kunna slappna av.

Nu är jag gravid och sakerna man skulle kunna vara rädd för är oändlig. Missfall och sjukdomar. Och sedan... att bebisen skall ramla och slå sig fördärvad, elkontakter, att barnet skall gå vilse, bli kidnappat, utsättas för hemskheter, att mitt barn inte skall få vänner, att han eller hon skall få ett krossat hjärta... Listan är för lång för att ens börja rabbla upp. Men mitt i tankarna på allt som finns att vara rädd för finns ett lugn... för jag vet att rädslan i sig kan vara långt värre än det man är rädd för. Man kan vara medveten om risker, undvika faror - men man kan inte skydda sig från världen. Man måste slappna av och ta det som det kommer.

Det gör mig glad att jag skall få barn nu. Nu och inte då. Nu är bättre.


Tävling 2

”Jag tävlar om ett Presentkort på 300 kr hos Lasselasseliten – var med och tävla hos Carolina du också!”

Oavsett vinst eller inte så måste jag shoppa loss här sedan. Så söta kläder, och till helt ok priser.


Tävling

”Jag tävlar om finfina babyprodukter från Apoteket – var med och tävla hos Carolina du också!”


Det var ett tag sen

Har inte blivit mycket skrivande i helgen för har inte varit hemma. Vi var på Tjörn och hälsade på mamsen och papsen och sedan på Orust och hälsade på vårt blivande hus. Fick lite genomgång av pelletspannan och sånt. Känns sjukt faktiskt - om bara en vecka och två dagar så är huset vårt! Då har vi ett hus! Sjukt...hehe... men sååå kul.

Har världens underbaraste föräldrar och bror också som ställer upp så otroligt mycket nu kring flytten (och annars med). Utan dem hade allt varit oändligt mycket jobbigare.

Igår fick jag en liten attack av oro dock då jag hade jätteont i magen efter att ha lyft upp en bokhylla som Hampus fastnat med fingrarna under. Har fortfarande lite ont men barnmorskan sa att det skulle vara lugnt så länge som jag inte blöder och jag känner bebisen röra på sig... och det gör den. Bebisen voltar runt som vanligt :)
Däremot har jag lite svårare att röra mig. Höfterna gör mer och mer ont och det är både svårt att gå och att sova... inte kul...


Nu skall jag äta lunch och sedan återgå till arbete och planering.


Snart bor vi här :)

Vårt lilla geni

Både jag och Hampus är, kanske överdrivet, förtjusta i leksaker där man lär sig något. Vårt barn skall få uppleva att det är kul att lära sig - så det blir Fem myror är fler än fyra elefanter och inga jäkla Teletubbies hos oss.

Nu har jag hittat en perfekt serie med "spel" från Alga. Visst är det inget för en bebis utan de första lådorna är anpassade till 6åringar, men det skadar inte att samla på sig i tid :)
Alga Science heter serien och består bland annat av:


Micro Lab och Chemistry Lab


101 Experiment och My First Lab


Andra delar i serien är: 12 in 1 Electro Lab, 12 in 1 Optic Lab, Aqua Filter, Aqua Timer, Electro Alarm, Electro Challenge, Electro Crane, Electro Wind, Solar Rolar Coaster, Solar Music Box, Solar Radio, Special Effects Lab och Weather Lab.

Jag tror inte Hampus kommer vara nöjd förrän varenda en av de lådorna bor i ett skåp hemma hos oss :)

Funderingar kring internet

Det finns mycket bra med internet. Man kan kommunicera med andra, dela med sig av sina liv, söka och finna information etc. etc. Men så finns det det där som inte är så bra. Naturligtvis uppenbara saker som att man kan finna osanna "fakta", kriminalitet och så vidare, men också ryktesspridningen och skvallret.

Detta var något som nu nyligen aktualiserades i samband med Linnea-dokumentären men som jag också reagerade på idag då jag såg en grupp på Facebook tillägnad en ung kille från Tjörn som nyligen dött. Undrade vad som hänt då det är min hemort, och det är en liten ort, så sökte på nätet. Förväntade mig någon nyhetsnotis men fann obehagligt nog forumstrådar där människor som uppenbarligen knappt kände killen spekulerade, skapade rykten, talade illa om killen och på något sätt "gottade" sig i det som hänt. Jag kände honom inte alls och jag blev ändå väldigt illa berörd och då kan jag inte ens föreställa mig vad jag skulle känna om jag varit en vän eller anhörig och läste det där.

Utan respekt lägger man fram teorier om varför som innehöll allt från droger och pressande hemförhållanden till sjukdom. Man uttalar sig om hans personlighet, hans utseende och huruvida man "har rätt att tycka synd om någon som gör något så själviskt". Människor som inte har en aning, som gissar och som totalt tycks sakna empati med de som faktiskt sörjer.

Det är nog något av det jag avskyr mest med internet - denna mob-mentalitet där man saknar respekt för allt, ger sig själva rätten att skvallra om allt som små tonårsflickor och där man på grund av anonymitet kan slippa ta ansvar för det man gör och säger.

Som jag säger ibland till eleverna på skolan: Tänk på att du skall kunna stå för det du skriver på nätet - och glöm aldrig att de du skriver till, de du skriver om, är människor med känslor även om du inte kan se dem.

Shopping landet runt

www.spiti.se som jag tror jag tittat på innan har såå mycket fina saker. Något jag funderar på att köpa är deras nya handmålade glas. Titta bara vad underbart fina!

Vill ha!

Sedan hade man nästan behövt ta en sväng till Stockholm och kolla in affären In & finn, som jag läst om häroch var på nätet. Tydligen massa fina saker till väldigt bra priser.

Bilderna nedan visar lite av det de säljer/har sålt.



Jotexspan

Satt och tittade på Jotex hemsida för att få inspiration gällande gardiner, men fann inget som jag fastnade för. I vardagsrummet villjag gärna ha något "tyngre" i brunt eller purpur tror jag... fanns lite orienteninspirerade gardiner med pärlor och tjosan som jag gillade men de var i en mörkt rosa nyans som jag tror Hampus tvärt hade satt stopp för :)

Dock hade de några små lampor

Om man vill ha det lite rustikt och naturinspirerat...
eller om man vill ha det mer romantiskt.

De hade även den söta ljuslyktan nedan och baljan för att kyla drickor i - skulle sitta fint på grillkvällarna när pojkarna vill ha kall öl :)


Tillberg

Hittade supersöta tekoppar - inte helt billiga, men ändå. Hamnar nu på min önskelista faktiskt (anteckna..hehe).
Kan beställas på www.kerstintillberg.com. Vill även ha tillhörande fat.

Det finns dock ett problem. Kopparna finns i fyra färger:


Faten finns bara i tre färger:

Så.. hur skall man göra?
Fyra rosa muggar hade knappast uppskattats av Hampus, tror jag. Två blåoch två rosa funkar ju inte eftersom de blå saknar fat. Två bruna och två rosa? Två vita och två bruna? Bara bruna? Bara vita? Otroligt svårt då de alla är så fina. Lutar åt de bruna tror jag.


Snygga möbler

Fick tips om en butik i Helsningborg. Måste åka dit! Bali heter den, med hemsida www.bali.se

Kolla in en del av de saker som finns att köpa där (de små bilderna kan du klicka på så blir de större)

En vacker skärmvägg -älskar sådana

Ett litet yin-yang bord

Ett mycket vackert hörnskåp!

Antik indisk kista

Fler kistor -ja, jag gillar kistor :)

Gamla otroligt fina lampetter

Söta små glada myror :)




Inköpt



Blev lite handlat idag, men fick dock begränsa mig då mycket av sakerna på Stajl som jag vill ha är tunga (stora keramikkärl och statyetter) och svåra att ta med sig just nu (speglar, bordsparasoll m.m.).

Detta var det jag fick med mig i alla fall:

En vacker lila ljusstake.




Tre små apor



Och två vackra ramar





Efteråt gick jag och besökte myset på jobbet innan jag åkte hem. Nu skall jag se ännu ett avsnitt av Criminal Minds. Såg just ett där det var folk som kidnappade barn vilket fick mig att stortjuta :)

Avslutar med en bild på Tesslan på sin kartonghög. Kolla noga in blicken som säger "Här är det riktigt mys, men försöker du ta min kartong ifrån mig...då jävlar"...hehe


Redo för helg

Idag är jag trött. Enormt trött. Men det är för att jag har haft så mycket att göra och har så mycket i huvudet.
(Note to self: Fixa räkningarna när jag kommer hem)

Jag har ont i mina skuldror också. Enkätskada - kommer av att sitta böjd över enkäter och sammanställa resultat. Ont i höfter och bäcken med - börjar vagga fram som en pingvin och känner mig smidig som ett kylskåp :)

Snart skall jag åka till Style. Det är min present till mig själv. Lite shopping :) Skall bli kul :)
Sedan tänkte jag köpa med mat och svänga förbi myset på jobbet. Det är trevligare att vara två när man äter.

Planer för imorgon är att fixa lite hemma medan Hampus jobbar på dagen. Sedan skall vi mötas upp och tillsammans med bror och pappa hämta bilen - igen - och åka till Tjörn. Sova där, fira mammas födelsedag (i förskott) och åka och kolla på huset. Skall bli roligt.

Köpte ett våffeljärn igår förresten. Billigt och var ganska skuttigt visade det sig - instabilt - men våfflor blev det och gott var det :)

Elloskläderna!!

Blir en väldans massa inlägg idag men jag glömde ju skriva om att mammakläderna från Ellos kom igår!

Har idag på mig mina sprillans nya mammajeans - och förundras över att inte alla, alltid, har på sig mammajeans. Fy farao vad bekvämt! Jeansen är av stretch-modell och har en fejkad låg skärning men går sedan över i en mjuk tygmudd som räcker nästan ända upp under brösten. Inget tryck på magen, inget skav. Himmelriket! :)
Just nu är de lite långa dock. Skulle behöva lägga upp dem 2 cm eller så, men det får vänta för jag måste ha dem på mig.

Jag köpte också en svart mammaklänning, ett grått mammalinne och en kofta också men de har jag inte provat än. Linnet tror jag att jag skall vänta med tills magen är lite större för just nu har jag en del toppar jag fortfarande kan ha.


Så här ser klänningen ut i katalogen i alla fall. Var ju tvungen att ha något finare och festligare att kunna ha på mig om tillfälle skulle uppstå :)

 


Babystuff

www.kotteshoppen.se har de allehanda trevliga barnsaker som jag vill ha.

Babycook, som både kan ångkoka och mixa barnmat.

 En söt John Blund-docka

Peltor hörselkåpor för barn - ett måste när man har musikpappa

 En snusmumrikstol :) Jättesöt tyckte jag :)

 Och det måste ju börjas i tid - en Spock-docka :)

De hade även en hel del söta muminburkar till köket och annat smått och gott, och priserna var helt ok.


Mående och skeende

Jobbar idag men mår skumt. Magen värker (och då menar jag alltså själva magsäcken mer än bebismagen), mår smått illa hela tiden och är yr. Tror att jag kanske har någon liten bacill i kroppen. Har dock alldeles för mycket att göra för att vara hemma.

Hemma står kartongerna högt och lågt och Tesslan är herre på täppan och är uppspelt hela tiden. Norpan går runt med misstänksamhet och undrar vilka hemskheter som väntar härnäst. Oroar mig dock inte för att man inte skall hinna klart med packningen i tid - dock hur många lass som kommer krävas, mitt mys har ofantligt med saker.
Längtar tills flytten är klar!! Vill kunna slappna av... och pynta och inreda :))

Idag var jag väldigt retro och lyssnade på min gamla kassett"freestyle" på väg till jobbet. Sha Boom, enda bandet jag har kvar - och som jag lyssnat på sedan jag var liten. Kan alla låtar utantill så det är riktig nostalgi varje gång :). Det roligaste är när jag, som idag, inser att jag totalt missuppfattat textrader som barn.
I en låt går texten "Only love can make this world better" och jag kom idag ihåg att jag förr trodde att de sjöng: "Only love can make you grow feathers"...haha.. skrattade högt för mig själv på vagnen.



Uppdrag granskning

Jag såg uppdrag granskning igår och var sedan så arg att jag inte kunde sova. Om du inte sett det, så se det (finns på SVT Play). Det handlade om en 14årig tjej som blir våldtagen men där större delen av samhället där hon lever tar killens parti ("för han är ju en sån trevlig kille") och hon tvingas tillslut flytta på grund av detta. Det handlar om vuxna människor, skola, präster, fritidsgårdspersonal m.m. som vägrar ta ställning eller tror på killens oskuld trots att han erkänt och trots fällande dom i hovrätten!!

Vad är detta för vuxna människor som lyssnar på skvaller och förstör en ung flickas liv?! Och vad är det för skola etc. som tror att man i ett sådant läge kan "förhålla sig neutrala"? Att inte ta ställning är att ta ställning.
Det vidrigaste var nog prästen vars kommentar när han fick veta att killen våldtagit ytterligare en tjej samma kväll som prästen låtit honom vara med på skolavslutningen trots ett besöksförbud: "Stackars kille"  ???!!
Stackars kille? Vem bryr sig om tjejena då? Som hånas och behandlas som skit för att de var modiga nog att anmäla. Vad skickar det för signal till den här killen som lär sig att det är ok att behandla tjejer så här?

När skall människor lära sig att en våldtäktsman är ingen ful snuskgubbe som hoppar på dig i parken för att han är för vidrig för att få sex på annat sätt. En våldtäktsman kan vara snygg, charmig, omtyckt och han kan vara din bästa vän, din granne... han kan vara vem som helst. Missförstå mig inte - jag hävdar inte att alla män är potensiella våldtäktsmän - men jag menar att du kan inte se vem som är det.

Jag hoppas alla på flickans hemort såg dokumentären, jag hoppas de fattar hur dumma i huvudet de varit och jag hoppas att de skäms! Jag hoppas att de skäms så de inte kan sova på nätterna i flera år framöver.

Fan vad arg jag är.


Inspiration

Fick vara hemma från jobbet idag och se om jag kan bli lite bättre. Morgonen har i alla fall börjat bra då jag kunnat äta två rostade mackor. Har även druckit massa jordgubbssaft.
Av någon underlig anledning har jag sedan graviditetens början ofta känt doften av jordgubbssaft här och var och drabbats av enorm nostalgi, så fick köpt hem Bobs saft nu och känner mig som barn på nytt :)

AllPosters på nätet har rea så funderar på att köpa fem tavlor. Skulle gå på 500kr ungefär. Det är tavlorna nedan jag funderar på, av vilka några visats av mig innan.


Har svårt att bestämma mig dock så avvaktar till Hampus vaknar så jag kan rådfråga honom.

Har kollat runt lite på nätet. Hade ett starkt minne av att det fanns en internetaffär som hade toapappershållare som jag ville köpa. Annars är toaletter oftast så trista och skulle vilja piffa till gästtoan lite. Hittade tillslut Bloominghome.
Där har de toapappershållaren med tillhörande hängare, för inte så mycket pengar alls faktiskt.


Kollade vidare lite och på Madame Petite hade de massa söta saker. Se bara nedan.

Underbara köksmöbler!! Men dyra :(
Det fanns också barnmöbler och barnkläder som var underbart söta..


Countrystyle hade de halsbandet nedan som jag skulle vilja ha.


Sjuk :(

Hampus har varit superduktig idag och packat ner hela sin verkstad i kartonger. Han jobbar snabbt den killen. Själv har jag inte gjort många knop. Efter att ha spytt upp frukosten mådde jag dåligt hela dagen och har knappt kunnat äta alls. Fick i mig lite jordgubbar förut och för en stund sedan lite soppa. Nu ligger jag stilla i sängen och verkligen kämpar för att behålla det. Känns inte graviditetsaktigt utan känner mig sjuk. Usch.

Straffet

Man skall inte offentligt glädjas över att illamåendet är borta och att man mår så bra nu - det har jag idag insett. Då straffas man - snabbt och rejält. Huvudvärken som molat de senaste dagarna stegrades i ren migrän imorse, nattsömnen var obefintlig på grund av underligt illamående och krypningar i benen och efter frukosten i morse fick jag raskt rusa in på toaletten för att kaskadkräkas upp allt igen. Här skräds inte orden, kräks man så kräks man.

Fortfarande darrig och svag i kroppen och hungrig - men med en viss matskräck då jag vill slippa spy igen. Skall dock försöka ta mig ur sängen en stund och i alla fall göra det papperarbete som behövs göras.
Känner mig dock febrig så funderar på om detta kanske inte är graviditetsrelaterat utan jag faktiskt blivit sjuk.

Vi, katterna och kartongerna

Mina katter, framför allt Tesslan, älskar kartonger. Så just nu har lägenheten förvandlats till Tesslans eget happy-land. En temapark just för henne. Det ser ut som fan i lägenheten faktiskt.
Man kan tro att det skall se mer städat ut under en flyttpackning - fel! Kartonger överallt. Fulla kartonger, halvfulla kartonger, tomma kartonger och ihopvikta kartonger - och mitt i allt Tesslan med målet att förstöra kartonger.

Hampus har varit duktigast. Han packade ner alla böcker i verkstaden och monterade ner den bokhyllan. Jag har packat större delen av skrivbordsgrejerna och hälften av mina böcker, en hel del prydnadssaker och en del kläder.
Massor kvar.

Idag tog vi packningspaus och njöt av de goda nyheterna att bebisen mår bra - och bokade ett privat ultraljud 19 april för könsbestämning. Bebisen tycks extra exalterad idag med - far runt som en tokig i magen.

Drömmer mig bort tills flytten är över och funderar över allt jag vill köpa och vilken prioritering dessa saker skall få, och vad man kan önska sig när man fyller år:
- träningscykel - symaskin - micro och kaffebryggare i rostfritt - brödrost med plats för 4 bröd - våffeljärn - plättlagg - altanmöbler m.m.

En sak skall jag i alla fall unna mig. Jag skall ta minst 2000kr, åka till Stajl och bara shoppa loss. Oh ja det ska jag. Mycket snart. Tänkte vänta tills efter flytten men jag kanske inte kan hålla mig.

Ultraljud

Ultraljudet gick bra :) Den lilla krabaten var jättelivlig och snurrade runt, viftade med armar och ben, kliade sig i huvudet och sög på fingrarna. Helt otroligt att se. Allt såg bra ut också och beräknat datum flyttades bara fram en dag till 17 augusti.


När vi skulla ordna med korten ville krabaten dock inte vara med på noterna och det var svårt att få ett riktigt bra.
Dock avslutades det hela med att bebisen gjorde tummen upp :) Så vi tar det som ett tecken på att han/hon mår bra där inne :)



Efteråt tog vi en fika och Hampus hämtade sina glasögon. Så här smart ser han ut nu :)


Förväntan

Igår sa jag till Hampus: "Alla verkar oroa sig så inför sina ultraljud.. jag känner mig helt lugn" HA! Sedan kunde jag inte sova på natten av nervositet och spände mig så jag fick huvudvärk som fortfarande inte vill ge med sig.

Nu skall vi åka om 45 minuter och jag känner mig helt uppe i varv. Så spännande, så nervöst....

(inte min mage)

Massa mys

Igår firade vi som sagt var ett år tillsammans, jag och mitt mys. Vi firade detta genom att äta god, mycket god, middag på restaurang Svarta Oliver.
Jag älskar det stället! Mysiga lokaler, supergod mat och trevlig personal. Dock var det så mörkt i lokalen en stund att jag inte ens såg att jag kände de vid bordet bredvid :).

Jag slog på stort och åt trerätters, medan Hampus nöjde sig med varmrätt, kaffe och några öl.
Min middag såg ut så här:
Förrätt Mozzarella och tomatsallad (det är så gott att jag vill äta det jämt!!)
Varmrätt Grillspett med fläskfilé, klyftpotatis och tsatziki (också himla gott)
Efterrätt Vaniljpannakotta med jordgubbsröra (gott men var ganska mätt vid det laget..hehe)

Hampus åt kolgrillad biffstek och ljuden (mmm, åhh.. etc...haha) från hans del av bordet indikerade att han tyckte det var mycket gott :D

Nu kommer jag vara konstant sugen på mozzarella och tomatsallad ett tag... men trist nog är det oftast svårt att få tag på bra mozzarella i affären. Den är oftast vattnig och skum.



Så till något helt annat. Bilen kommer vara fixad idag och vi kan hämta den i veckan. Trasig bromsslang som kostade 20 spänn att laga (då säljaren känner mekaniker). Toppen :)

Pyret rumlar runt

I förrgår kunde till och med Hampus känna utanpå magen hur bebisen buffade runt. Oftast är det mest små fladder eller buffar, men ibland känns det som den gör volter därinne.

Magen växer så man nästan kan se skillnad från dag till dag. Bör nog köpa kokosfett snart och smörja med för att undvika bristningar i möjligaste mån. Nu börjar jag inse att magen kommer bli större än man ens kunnat föreställa sig.



I magen ser bebisen enligt internet nu ut som en liten liten människa med naglar och allt. Skall bli så kul med ultraljud på måndag!!

Idag skall vi fira vår ettårsdag med middag på Svarta Oliver, en av mina favoritrestauranger i stan. Mumsigt.



Min bror och mina föräldrar är snälla nog att hjälpa till så att vår bil kan komma till lagning idag. Tack!! Kostnaden står säljaren för som tur är. Det finns bra människor i världen.

Om mitt mys

Eftersom jag skriver en del om honom sådär i förbifarten ganska ofta, och då vi som sagt var firar ett år tillsammans om två dagar så tänkte jag att jag skulle tillägna honom ett eget inlägg - mitt mys alltså - Hampus :)

Innan vi träffades trodde jag att det skulle vara omöjligt att träffa någon som var sådär alldeles lagom. Lagom lik mig, lagom olik - på exakt rätt sätt. Sådär så man har saker gemensamt men ändå kan lära sig saker av varandra.
Någon som får en känna sig som världens bästa människa, men samtidigt får en att vilja bli bättre.

Att vara med honom får mig alltid att må bra och jag blir lite glad i magen bara av att se honom. När han ler och är glad känns det som om hela världen strålar, men till och med när han är sådär bestämd och får en blick som kan döda (som när man nämner kåldolmar..haha) så är han såå fin.

Han vill alltid mitt bästa och det finns inte en gnutta ont i honom. Och som tur är för mig så är han satans het också ;)

Världens bästa -mitt mys <3 Älskar dig!

Allt löser sig... det är väl så

Efter att ha gått igenom mitt lilla nervsammanbrott så lyckades jag med hjälp av världens bästa mys och min goa familj landa på fötterna igen... och som folk säger så löser sig det mesta.

Snubben vi köpte bilen av meddelade att han såklart tar hand om problemet som uppstått och var snäll nog att säga att han tar sig till bilen på Tjörn så att ingen behöver köra den till stan med så dåliga bromsar. Förhoppningsvis skall det ju bara vara ett mindre fel.

Så här ser den fina bilen ut i alla fall... men man kann inte riktigt se hur himla fräsch den är på bilden.


Hampus kanske har fixat jobb för sommaren, och jag har ringt och fixat försäkringar idag.

Skall bara klara den stressiga dagen på jobbet imorgon och sedan är det helg. Och på lördag firar jag och myset 1 år :) <3 Det har varit det bästa året!!

En absurd historia

Igår åkte vi och tittade på en bil. Vi föll direkt. Superfin, såg nästan ny ut och när vi provkörde den så lät den som en ny bil. Ett fynd kände vi och slog till direkt.
Brorsan var med och skulle köra hem den till föräldrarna på Tjörn åt oss (har inte kört på flera år så ville inte ut på stora vägar med en gång).
Med en gång observerar vi att några lampor lyser till då och då och ganska snart lyser de konstant på instrumentpanelen. Vi fortsätter köra medan Hampus letade efter lampornas betydelse i instruktionsboken (nej, ingen av oss kan så mycket om bilar).
Läckage bromsolja - stanna omedelbart, betydde lamporna visade det sig och mycket riktigt, snart började brorsan känna hur bromsarna tog sämre och sämre.
Vi stannade vid en mack i Kungälv och bromsoljan var under min-strecket. Köpte en ny flaska och fyllde på till max. Bromsarna tog då något bättre men bara hjälpligt då trycket var dåligt. Lamporna slocknade tillfälligt i alla fall så vi kunde smygande köra till Tjörn och ställa bilen. En snabb koll visade att bromsoljan sjunkt 2cm redan.

Så sammanfattningsvis köpte vi en bil som gick sönder efter ca 1 minut. Det borde vara något slags rekord eller?

Jag ringde säljaren redan igår och meddelade det som hänt och han sa att han inte märkt av detta innan, men att vi skulle höra av oss kommande dag och talas vid. Han sa att han skulle stå för det hela, så jag hoppas att han menade det. Hampus skall ringa honom sedan idag.

Men... det är en väldigt fin bil i alla fall... när den kan bromsa :)

Sedan ledde hela historien till att mitt tidigare lugn bara rasade och plötsligt oroade jag mig för precis allt och fick ett litet nervsammanbrott. Känner mig fortfarande lite ångestfylld och är dessutom superstressad på jobbet.

Snart tillbaka på benen (eller banan) dock..

Steampunk

Hampus visade mig något som kallas Steampunk och sedan dess är jag helt frälst. En dag SKA vi ha ett stort timmerhus med steampunk inspirerad inredning.

Med vad är då Steampunk? Ja, när jag försökte förklara för mamma blev det lite såhär: "Nya moderna saker som man får att se gamla ut..", men det är ändå futuristiskt, och så är det mycket metall... Alla fattar? :)

På Wikipedia beskriver de det såhär:
Steampunk, ångpunk, (ordet utvecklat ur cyberpunk) en typ av science fiction och estetik som grundar sig på ångmaskiner, luftballonger, mekaniska matematikmaskiner och annan teknik från industriella revolutionen, men före andra industriella revolutionen. Karaktäristiskt för steampunk är teman och material som synlig mekanik, kugghjul och mässing. Mikroelektronik och förbränningsmotorer är ovanliga. Steampunk utspelar sig vanligtvis i en viktoriansk miljö men genren har förgrenat sig och inkluderar nu alla tänkbara tidåldrar och historiska miljöer till exempel medeltiden, bronsåldern och antiken.

Nedan följer lite bilder på hur en del steampunk-prylar kan se ut.

En armbandsklocka kan bli såhär cool

 

En laptop av Steampunk-modell och nedan ett tangentbord.



En gitarr kan bli så här häftig



Och om man då använder sig av denna inredningsstil så kan man t.ex. ha ett kontor som ser såhär både gammalt och nytt ut:



Sååå coolt :)


Att vara ekonomisk

Det gäller ju att bli ekonomisk och ansvarsfull nu när man skall ha hus :) Visserligen var jag ganska sparsam innan, men nu skall det bli ännu bättre var det tänkt.

Hittade en toppensida på nätet som handlar just om tips på hur man kan spara pengar.

Två av sakerna jag tyckte väldigt mycket om var Svensk Bilreklam och Nordeas Xtraspar.

Svensk Bilreklam kan man vända sig till om man har en bil som inte är mer än 14 år gammal och som ser fräsch och fin ut. Genom att ha olika typer av reklam på bilen kan man tjäna mellan 1000 och 4000 kr/mån.

Nordeas XtraSpar kan man använda sig av om man har konto på Nordea. Då kan man själv lägga in att en viss summa (minst 5 kr) förs över till sparkontot varje gång man betalar med kort. Alla bäckar små.... och så sparar man lite hela tiden utan att man ens märker det själv. Toppensmart tycker jag!

 

Att köpa bil är ingen barnlek

Igår skulle vi ju titta på bil. Den första hade pappa redan åkt i förväg och tittat på och då den stank rök så beslutade vi oss för att strunta i den. Istället ringde vi på en annons och åkte dit.

Det hela var som en absurd scen ur en komedi.
Ägaren kastar nycklarna till Hampus och i tron att bilen är låst så stoppar han nyckeln i låset och vrider om. Klick.
Sedan går bilen inte att öppna.

"Eeh.. jag har aldrig haft den låst" säger ägaren och försöker förtvivlat få upp bilen i en kvart medan vi står bredvid och tittar på.
"Den är bra förutom detta då" säger ägaren generat och jag gör mitt bästa för att inte bryta ihop av skratt.

Bilen gick aldrig upp och vi köpte den inte :) Bara att leta vidare.

Full rulle

Fick bara packat en kartong igår, och det syns inte ens att saker packats ner :o. Dags att snart ta i ordentligt.... men är ju så mycket vi har att stå i.

Idag skall vi till Stenungsund för Hampus skall på en intervju och sedan skall vi kolla på bil. Under morgonen har jag också beställt lite mammakläder från Ellos. Börjar bli dags nu när magen expanderar mer och mer för varje dag som går :).

Försöker göra mitt bästa för att inte stressa utan bara ta det som det kommer.

Bjuder avslutningsvis på ännu en bild av Escher, som Hampus meddelade var hans absoluta favorit.


Byrålådsfynd

Packade den första flyttlådan med saker från mitt skrivbord. Fick en trevlig överraskning då jag hittade ett kuvert med 1500 kr i en av lådorna :)

Konst 2

Hampus tycker mycket om konstnären M.C. Escher och han hade nog velat ha en av hans mer klassiska, mer yrselframkallande, verk som bilden nedan.



(På bilden förövrigt i den ram jag vill ha till alla de tavlorna jag visat. )

Jag tyckte dock mycket mer om Eschers tavla Bond of Union, som ni kan se nedan.


Den får hamna på min önskelista.

Konst

Om jag hade haft sådär 3500:- bara liggandes och skräpandes så hade jag tagit mig råd att köpa lite tavlor. Hittade tre på All Posters som jag vill ha... Hmm..kanske också något att skriva upp på önskelistan inför min födelsedag.


Raphaelesque Head Exploded, av S. Dalí


Kärleken finns i sanningen, av Elvira Amrhein


Female Head, av da Vinci

Priset jag refererade till ovan är om man beställer dem med ram. De ser ännu bättre ut inramade, men då kunde man inte kopiera bilderna.

Söndagsseg

Fick gå upp ur sängen fastän jag fortfarande var trött då hungern var värre än tröttheten. Hampus sover fortfarande då han mått dåligt i helgen.

För er som var nyfikna gällande Hampus gladögonval så kan jag meddela att det blev ett par som påminner om den andra bilden nedan (får lägga in en bild när glasögonen är hämtade). Han såg mycket smart ut i dem :)

Igår var jag och brorsan och tittade på färg på Hornbach. Grått till två väggar i köket, vinrött till sovrummet, brungrå till toaletten och en slags vit nyans till hallen. Köpte dock inget ännu utan bara kollade vad det skulle kosta, vilket blir runt 3000 med målarutrustning också.
Såg dock ett badkar jag vill ha:

Älskar badkar med lejontassar!

Sedan skulle vi kolla på bil, men just den bilen vi skulle kolla på användes av bilhandlarens son så den var inte där. Istället skall vi nog kolla på en bil på måndag på ett annat ställe. Den bilen ser ut ungefär så här:



Sedan åkte jag och brorsan till föräldrarna på Tjörn och åt en supergod middag. Trist nog blev jag någon timme senare av med en del av maten då jag fick en kräkattack (mysigt för alla att veta..hehe).

Hos mamma och pappa kan man också fynda. Nu när både jag och brorsan skall få hus passar mamma på att skänka bort allt hon inte använder eller vill ha nytt av. Mycket praktiskt :).
Bland annat kunde jag ta deras coola matsalsstolar,så nu behöver jag bara köpa matsalsbord.



Idag blir det nog mest att röja här hemma och ta det lugnt eftersom det är mycket att göra imorgon igen.

Kan berätta att magen hamnat i en slags tillväxtspurt. Från att knappt ha synts, eller i alla fall kunnat misstas för fett hehe, är den nu som en riktig liten bebismage. Den växer så fort att jag nästan är rädd att det är en liten mutant därinne som plötsligt kommer hoppa fram genom magen som en alien.

Medan jag väntar på att myset skall vakna skall jag ta och kolla lite kläder på Ellos tror jag.

Sörja

Runt om på gatorna luktar det just nu lite skumt. Detta beror på att många hundägare tydligen glömt uttrycket "det som göms i snö, kommer fram i tö" och helt enkelt struntat i att plocka upp bajs i vinter. Nu när snön smälter bort ligger det under denna en sörja av gammal hundbajs. Inte så mysigt alls faktiskt.

Idag är jag åter trött som attans efter en natt med dålig sömn. Bebin har ett aktivt nattliv. Dansar salsa eller något därinne. Hoppas inte att detta innebär att den kommer vara överaktiv när den kommer ut också.

Jobbet har dessutom varit ansträngande idag. Känns frustrerande ibland när eleverna inte förstår hur mycket man faktiskt bryr sig om dem allihop och att man vill deras bästa. Att man inte bara gnäller och gnatar för att man "inget fattar" utan för att man vill göra situationen bättre.

En seg dag

Jag har inte kunnat sova bra det sista. Vaknar för minsta lilla och magen lever om på natten så det är svårt att somna. När jag läste på forumet beskrev de att det kan kännas som små "muskel- eller nervryck" när bebisen rör sig, och det kanske kan vara det som jag beskriver som "små hugg". I så fall kan jag meddela att jag har en aktiv liten sak i min mage!!

Bristen på sömn gör att jag har huvudvärk och känner mig lite dålig hela tiden. Dessutom har jag en fas då jag känner mig allmänt sunkig. Håret är slitet och behöver klippas (men när skall jag ha tid till det?), får finnar hela tiden och just nu har jag en sådan där inåtgående finne i ena näsborren som gör att halva näsan ser röd och deformerad ut och det känns som mitt ansikte skall sprängas..aj aj. Kom mig dock iväg till jobbet idag och försöker få gjort det jag ska.

Imorgon efter jobbet skall vi kolla på glasögon till Hampus. Jag ville såklart vara med som smakråd. Inte så att jag vill bestämma men kul att få vara med och ge sin input. Annars är jag nog inte alls den typen av tjej som vill bestämma hur min pojkvän klär sig och så. Kanske för att Hampus har precis den stil jag gillar (avslappnat men jeans, t-shirt och ibland skjorta) och så ser han ju bra ut i allt :).

Vad gäller glasögon har vi nog lite olika smak dock. Jag gillar de mer avlånga medan han gillar mer runda. Är dock svårt att säga innan eftersom det beror så mycket på vad som passar i ens ansikte.

  

Satt och tittade lite på bågar förut. Det tredje paret ser ju ut mer som klassiska bågar, men jag tycker nog mest om de första.


Fuffens

Jag mår fuffens. Det mesta av illamåendet är borta men igår och imorse hade jag enorm migränliknande huvudvärk och jag är trött heeela tiden. Magen känns skum... som små hugg hela tiden, framför allt nattetid som gör det svårt att sova. Vet inte om det är växtvärk eller om bebisen har vassa små fötter och tränar karate där inne.

Trots att jag inte kunde jobba så röjde jag hemma en del på eftermiddagen när jag mådde bättre och både jag och Hampus ringde en del viktiga samtal på to-do-listan. Kändes bra. Men sedan blev jag utmattad och fick lägga mig.

Spännande

Idag hände det mycket... eller vi fick roliga besked... eller vad man skall kalla det :)

Hampus skall på möte med en potensiell arbetsgivare på måndag.
I helgen skall vi kolla på bil och köpa färg till huset.

Dessutom ringde mäkrlaren och sa att vi kan få tillgång till huset en vecka tidigare! :) Så nu kan vi börja måla om i huset redan 8 april :) Riktigt roligt.

Wonderland

Ingen kan nog förstå hur underbart det känns för mig efter månader av illamående att äntligen må bra nog för att kunna göra saker. Hela helgen var fylld av aktiviteter känns det som, och det var härligt :)

Igår såg vi på Alice i Underlandet på bio mitt på dagen och åt på restaurang efteråt. Kan dock bara äta små små portioner fortfarande. Känns så mysigt att bara hitt på saker, och sitta och prata. Känns som om man är nära varandra på ett helt annat sätt då. Jag är så glad att jag har mitt mys och att det är med just honom allt detta händer. 

Allt annat rullar på känns det som.



Alien inside

Idag på mässan köpte vi det allra första bebisplagget :) En liten liten Star Trek t-shirt, men den var för 18 månaders bebisar så förhoppningsvis kan den användas ett tag (innan den får hängas på väggen som minne).



Tyvärr hade de inte den t-shirt jag ville ha i min storlek. Ville ha en där det stod "Alien inside" på..haha.. får beställa den över nätet istället.

Nu är vi hemma och skall slappa. Imorgon blir det Alice i Underlandet i 3D. Härligt att kunna röra på sig igen :)

Jakten på hamburgaren

Har så mycket att göra hela tiden så blir inte att jag har tid att skriva lika ofta. Har sysslat med arbete, tomtavstyckning, bankmöten och letar bil. Lite tid för mys vill man ju också ha.

Igår när vi vaknade såg vi hur solen lyste ute, och kände ett enormt sug efter en Sibylla hamburgare. Jag föreslog därför en promenad till närmaste Sibylla vilket Hampus tyckte lät som en bra idé. Vi letade upp adress på internet och gav oss av.
Vädret var underbart och det var skönt att vara ute i den friska luften och röra på sig, även om det gick ganska långsamt på grund av isgator och min andfåddhet :). Vi vandrade väl ca 6 km och insåg att denna Sibylla låg i ett industriområde mellan Gamlestaden och centrum - mitt i ingenstans. Dessutom var den stängd!


Trötta som vi var ringde vi en taxi som körde oss till Centralen där vi åt på Burger King istället. Sedan köpte vi godis och åkte hem.
Trötta var vi och Hampus dessutom mörbultad efter en rejäl vurpa på isen som nästan slog hans axel ur led.

Idag blir det sci fi mässan :)

Imorgon går jag in i vecka 18. I greviditetskalendern står att vår bebis då kan göra grimaser. Det känns kul att veta... att han eller hon kanske ligger där inne och gör små grimaser...haha.
Dock står det också att vi snart borde få göra ultraljud... vilket vi inte får göra förrän om två veckor. Jävligt sent. Skumt.

Upp och ner

Livet handlar om balans.... Balans mellan flyt och jävelskap. När allt går som bäst så händer det alltid något. Det är så typiskt. Just nu när det är meningen att man skall glädjas åt allt det bra - men det kommer ordna sig. Mest frustrerande att man inte kan fixa allt.



Mycket just nu också. Papper, blanketter, kom ihåg listor och snurr. Inget skall glömmas. Men det fixar sig.

Graviditetsillamåendet har blivit bättre men istället bytts ut mot andra mindre trevliga saker som en mage som lever sitt eget liv och ständigt värker, ständig yrsel och överraskande och hastigt påflugna kräkattacker. Igår på väg till jobbet fick jag hoppa av vagnen och kräkas på en hållplats, sitta och samla mig, för att sedan åka vidare.

Idag fick jag även stå till svars inför en liten flicka i första klass som kom fram och sa:
"Har du en bebis i magen? Då har du varit naken - fy vad äckligt"
Sedan fick jag en beskrivning av hur barn blev till medan hon skeptiskt betraktade mig som för att kolla om jag verkligen hade insett vad jag hade gjort. Hon avslutade med att hon nog aldrig skulle ha bebisar för det där med att behöva vara naken kunde hon bara inte stå ut med. :)

RSS 2.0