Shopping

Idag har jag haft en heldag med mamma. Först kom hon och pappa och lämnade av matsalsbordet. Blir såå himla fint :)).

Sedan åkte pappa till jobbet och jag och mamma åkte till Torp i Uddevalla. Införskaffade ett och annat. Bl.a.:

* Tavelramar
* Krokar till hallen
* Krokar till våra morgonrockar i sovrummet
* Små ljuslyktor till sovrumsfönstret
* Armaturer till vardagsrumslamporna
* Prydnadskuddar till soffan
* Badrumskrokar
* Duk till matsalsbordet
* Klöspelare till katterna (mycket uppskattat omedelbart)
* Bebiskläder

... och lite annat smått och gott... Har säkert glömt massor. Ångrar nu i efterhand att jag inte köpte ett skoställ på Indiska. Kanske kan kolla med mamma och de skall förbi där när de är i Uddevalla imorgon.

När jag kom hem pyntade jag lite, betalade räkningar och skrev inbjudningar till släkten (de som saknar internet..hehe) om min födelsedag. Chattar lite med Lotta också (hurra för trådlöst modem idag). Snart skall jag ta mig en chokladmmousse och hoppa i säng. Ont överallt av att ha varit på benen för länge idag, även om snälla mamma bar alla saker.

Jag är glad... Det är mycket som strular just nu, men jag har bestämt mig för att vara glad. Jag har ju så mycket att vara glad för. Hampus, bebisen, huset, familjen och massa mer. Man får inte glömma sånt när det strular till sig i tillvaron. Att man har massor av underbart omkring sig.

Mina gossetofflor

Ville bara visa mina gossetofflor som jag köpte på Chili för ett tag sedan. Supervarma och goa och jag hasar runt här utan att frysa om fötterna. Mamma sa att jag ser lite ut som en långvårdspatient..haha..men det bryr jag mig inte om.


I bakgrunden skymtar Norpan som lagt sig tillrätta i den kattkorg hon så snällt fick ärva av föräldrarnas katter som tröttnat på den.

Morgonstund

Jag kommer aldrig att förstå mig på morgonpigga människor. Ibland kan de få mig att känna lite avsky, eller det är nog egentligen bitterhet. För egentligen handlar det ju om avundsjuka. Jag vill också vara en sådan där som vaknar tidigt på morgonen pigg och glad. Det är jag icke - ICKE. Jag vaknar när klockan ringer med huvuvärk, illamående, yrsel och förvirring. Även utan graviditeten så får tidiga klockslag mig att nästan spy - och då menar jag bokstavligen.

Nu är jag ju sjukskriven så man skulle ju tro att jag kunde sova ut, men Hampus måste till bussen när han skall jobba så det är bara att bita ihop. Flyttar man till landet och bara en har körkort så får man ställa upp. Jag kan ju gå och lägga mig igen, vilket jag nog snart gör, men just nu är jag lite vaken så tar en datorstund innan.
Nästa vecka börjar jag att jobba igen, men inte full tid. Då måste jag gå upp så här tidigt varje dag jag skall jobba. Inte alls kul. Men vem fan har råd att vara sjukskriven nu för tiden.

Till er som kanske vet... när får man papper för Försäkringskassan förresten? Har inte fått något angående min sjukskrivning... Hur lång tid kan det tänkas ta innan man får de pengarna? Veckor? Månader?

Dessutom skickade jag in papper på att jag är gravid för typ en månad sedan och har väntat på alla papper barnmorskan sa att de skulle skicka... men inget. Är det så att man får vänta länge eller har mina papper kommit bort på vägen?

Tycker inte om den där känslan av att man inte riktigt kan lita på Försäkringskassan. Om man är sjuk och behöver vila upp sig känns det som om oro över Försäkringskassans tillkortakommanden är det sista man behöver. Om jag blir politiker skall det bli en av mina största frågor - att få lite ordning där. En annan sak skulle vara att se till att alla människor har råd med körkort. Det skulle lösa mycket av arbetslösheten.

Ha en bra dag nu alla :) Själv skall jag vänta på att mamma och pappa skall komma med matsalsbordet och sedan skall jag och mamsen till Uddevalla och handla. Stackars Hampus skall vara i stan tills imorgon och flyttstäda och arbeta. Massa kärlek till honom! <3

Lite bilder

Här kommer lite bilder, äntligen, från huset. För att inlägget inte skall bli evighetslångt la jag in bilderna som miniatyrer så får ni själva klicka på dem för att förstora dem.


Till att börja med en bild på en nyfiken katt som såklart varit tvungen att utforska inne i varje skåp :)



Hallen, där vi målat om väggarna, har nu fått upp en spegel ovanför skåpet vi fick av mamma och pappa.


En bild som bara är till för att visa kulören på sovrumsväggarna som vi målat.


Min gamla spinnrock har fått sig en plats i hörnet av vardagsrummet.



Den fina väggen mitt mys så händigt smällde upp. Innan var det alltså öppet "från två håll" ner i källartrappan. Nu står det en bokhylla framför väggen, men den kom dit efter bilden togs.



Så här ser det ut när man tittar ut genom ett av våra köksfönster.



Två av mina underbara bokhyllor som jag fyndade på Returvaruhuset.



Hörnskåpet i köket som är av furu men som jag, och mamma, målade om. Blev så fint så :). Till höger om skåpet ser man även den grå köksvägg vi målade om då det tidigare var en fondvägg med fejktegel-tapet.

Så, nu har ni alla fall fått se en liten del av hur det ser ut här hemma. Mer bilder kommer framöver för det kommer ta ett tag innan vi fått iordning allt som det skall vara :)

Suck

Jag säger bara en sak: Jävla gubbe.

Pratade med mäklaren idag som berättade att gubben vi köpte huset av bara tvärvägrar betala något för att han inte flyttstädade. Mäklaren i sin tur säger nu att han inte får lov att vara ombud i en tvist så om gubben fortsätter vägra måste vi ta det vidare själva.

Har nu skrivit ett kravbrev vi skall skicka där vi kräver att han betalar för att vi inte skall ta det vidare. Känns dock jävligt jobbigt att behöva krångla med juridik och sånt - och man är ju rädd att man själv kommer få massa utgifter man inte har råd med. Har dock kostnadsfri juridisk rådgivning via jobbet så väntar nu samtal från det företaget för att se vad de tycker att man skall göra. Man vill ju inte ge sig heller - för vill inte att den satans gubben skall komma undan med det.

Har ju massor av bilder på hur ostädat det var men man önskar ju att man hade ännu fler. Vissa saker är ju svåra att få med på bild - som ett oputsat fönster t.ex.

Varför skall allt alltid krångla? Suck...

Utan internet försmäktar jag på denna ö

Igår åkte Hampus för att jobba och sov i stan då han skulle jobba idag med. Då satt jag här... utan tv, utan internet... alldeles tyst och ensamt. Överlever fan inte utan internet... måste skaffas snart. Köpte en bok men läste ut den på några timmar så det hjälpte inte så mycket.

Mamma var dock här på förmiddagen och hjälpte mig ta emot bokhyllorna som levererades. Blev såå fint :) Med mammas hjälp fick jag även upp nästan alla böcker och det fanns till och med utrymme över, så nu kan alla böcker som tidigare packats ner i brist på plats packas upp igen.

Idag har inte många knop gjorts. Har inte alls mått bra. Känt mig trött och febrig och magen har krampat trots att jag varit stilla. Bebisen lever dock runt som aldrig förr. Om man ligger på rygg i sängen ser man hur hela magen rör på sig - alienvarning :)

Nu vill jag ha en lugn kväll och bara småpyssla imorgon. På fredag kommer pappa med ett matsalsbord som de hade undangömt i sina lager..hehe. Superbra för då slipper vi köpa det just nu. Tur är det då ekonomin ser sådär ut just nu och nya utgifter hela tiden kommer. Som att de som hyr min gamla lägenhet i andra hand plötsligt beslutade sig för att flytta ut en månad innan mitt kontrakt löper ut så jag för dubbel boendekostnad i en månad. Jävligt nog har jag ingen papper på att de sagt att de skall bo där den sista månaden då jag muntligt kom överens om det med dem för att vara snäll då de inte hade hittat nytt boende tidigare. Så mycket får man för att vara snäll.... :/


Nu är det färdigflyttat

Men hjälp av familj och vänner gick igår sista flyttlasset från stan. Oj oj oj vad grejer man (Hampus) har. Kommer ta ett tag innan det blir någon ordning. Själv var jag ju mest med som ett slags moraliskt stöd. Satt på en stol och tittade på när andra bar. Man känner sig lite lat men så fort jag reste mig och lyfte något var det någon som skrek: SITT! och jag fick lyda. Det är bra att andra har koll på en för trots att jag knappt rörde mig så hade jag superont i höfterna under den senare delen av dagen.

Idag kom mamma och även min moster och hjälpte mig med saker. Värt att nämna igen att jag har en superfamilj. Vi fick målat köksskåp och fått det på plats, satt upp en hylla i köket, satt upp speglar i hallen och lite allt möjligt. Börjar bli så fint, så fint.
Hampus, min händiga hjälte, smällde upp en vägg vid trappan i vardagsrummet. Bara sådär... ena stunden ingen vägg, nästa en fin vägg. Denna vägg innebär egentligen flera saker:
* Plats för ännu en bokhylla
* Mindre risk att falla ner för trappan
* Lättare att sätta upp barngrind
* Man ser inte den fula trappan från vardagsrummet
Toppen, toppen. Han är så duktig och nu snickrar han bänkar i garaget för fullt.

Jag tar det lugnt och äter soppa. Bebisen är lite sådär speciell idag. Vrider sig och trycker så det känns som magen skall spricka ibland och det gör ont lite överallt. Måste sitta ner nästan hela tiden för det känns som om han sparkar all luft ur lungorna på mig. Skumt.

Ursäkta bristen på bilder. Skall ta tag i detta snart.

Tarzan i kylskåpet

Gamla hus ger underliga ljud ifrån sig, och tydligen så även kylskåp. Jag blev livrädd först och trodde att det var någon galning som sprang runt i skogen utanför och vrålade men det visade sig vara just kylskåpet. Det låter som om Tarzan sitter där inne och gör små djungelvrål som ekar genom huset... Mycket skumt.

Igår fyndade vi på Returvaruhuset. Om ni inte vet vad det är så kan jag meddela att det är ett ställe i Stenungsund som säljer begagnade möbler och prylar - och är heeelt underbart. Hade redan för flera veckor sedan kollat in tre bokhyllor där som jag jättegärna ville ha, men avvaktade. De kostade då 1700 kronor. Igår när vi kom dit hade de sänkt priset till 995:- och vi köpte då även två sängbord, en liten byrå jag skall måla och ha i badrummet samt att Hampus hittade två gamla coola högtalare. Trots dessa extra inköp hamnade vi på en summa som var under det som bokhyllorna från börjat kostat och då ingick hemkörning! :)

Måste säga att vi haft tur vad gäller möbler då mycket av det som stod på "måste köpas"-listan har vi fått och därför sparat in de pengarna. Av mamma och pappa fick vi ett köksbord, och stolarna som vi nu har till var utplacerade hos min bror och mormor, men nu har vi snart fyra likadana..hehe. Matsalsstolar, hörnskåp och soffa till köket samt möbel till hallen fick vi av mamma och pappa (de har allt i sina gömmor..hehe) och massor av småsaker som man behöver, mattor, blommor etc. har vi fått av mormor och morfar samt farmor. Mamma köpte oss även en supersöt liten hylla att ha i köket.
Alla är så generösa att det är helt otroligt. Mamma och pappa är verkligen änglar! Nu är det egentligen bara ett matsalsbord som skall köpas, och såklart det är lite mindre saker man vill ha också men det kan vänta. Sammantaget börjar det se allt mer möblerat ut här.

Idag har vi målat lite men vi har varit trötta. Min magvärk som hållt sig ganska lugn några dagar kom tillbaka med full kraft en stund och jag hade riktigt hemska kramper. Måste ta det lugnt.

Nu skall vi äta lite och se Arga Snickaren innan det är dags att sova.

Trött

Ursäkta den kompakta texten utan mellanslag men får inte datorn att funka som den ska.....
Sovit dåligt och är trött. Kroppen känns sliten som om jag vore 100 år gammal. 
Just nu är jag hos föräldrarna och tar det lugnt. Lånar deras dator. Hampus var tvungen att åka till stan och jobba och då vi inte har TV och det enda internet vi för tillfället har är Hampus mobil så har jag inte mycket att roa mig med hemma - om jag inte pysslar och inreder vilket kroppen inte riktigt orkar för tillfället.
Har kört bil idag. Först till Göksäter (körde massa fel så det tog ett tag dock..hehe) där jag och Hampus handlade en del saker vi behövde. Mattor till köket, lampor till vardagsrummet, papperskorgar, tvättkorg m.m. m.m. Blev en hel del. Sedan fick jag släppa av honom vid bussen innan jag körde till mamma och pappa. Detta var ett stort steg för mig. Första gången på sju år (!) som jag körde bil utan att ha moraliskt stöd med mig i bilen :). Gick bra dock, börjar vänja mig så smått.
Hoppas att kunna lägga in lite bilder på hur det ser ut i huset snart. Skall försöka fixa detta.
Angående gårdagens ultraljud och Lottas kommentar så, ja det har nog märkts att jag förväntade mig en liten tjej :) Men nu börjar jag så sakta ställa om tänket. Mamma och brorsan var också mäkta nöjda över att ha haft rätt i sina gissningar :). 
I övrigt gällande ultraljudet såg allt bra ut. Hjärtat slog som det ska och inget såg underligt ut. Dock var vår vanligtvis så pigga och livliga bebis inte alls på humör utan låg och sov samtidigt som han hickade. Hur barnmorskan än buffade på magen så vägrade han byta ställning utan låg och vilade med händerna framför ansiktet. 
Det är lustigt hur orolig man känner sig inför varje ultraljud och liknande. Varje gång nästan väntar man på att de skall säga att något är fel och man nästan håller andan fram tills dess att man ser hjärtat slå och de säger att allt ser bra ut. Tänk att behöva oroa sig så i flera månader till. 
Nästa barnmorskebesök är på fredag och då skall vi även tala om hur vi skall göra med fortsatt sjukskrivning. Jag känner att jag nog hade kunnat jobba lite, men inte lika mycket som vanligt. Kanske kan gå upp till 50% eller så. 

Det var ingen flicka

Under hela graviditeten har jag varit helt övertygad om att det är en flicka, och Hampus också. Jag har haft flicknamn i huvudet och helt ställt in mig på detta. Inte så att jag hellre ville ha en flicka utan det bara kändes så.

Idag gjorde vi dock ultraljudsundersökning och fick veta att det är en liten pojke. Hampus såg mäkta lycklig ut och jag hamnade i chock :) Fick ställa om hela hjärnan. Har ju kallat bebisen för "henne" hur länge som helst. Nu börjar jag dock vänja mig vid tanken, och är lika glad vilket som såklart :).
Så nu funderar vi på killnamn. Dagens förslag vi kommit fram till är Vincent, Nicola och Charlie.

Idag har jag även kört lite bil. Bara till centrum för att ta bussen, men ändå. Lite svårt dock då magen hamnar lite i kläm om jag skall nå ner till pedalerna och jag har väldigt ont i höften just nu vilket även känns av vid bilkörning, som tur är så är det "bara" kopplingsbenet.

Pappa körde ett lass till så de skall nog ha en smidig flytt i helgen. Skrivet "de" eftersom jag inte kommer vara så behjälplig så känns dumt att ta åt mig något cred för denna flytt.

Medan vi väntade på ultraljudtiden idag så gick vi förbi Chili en snabbis och fann ett slags konstverk, en torso av muttrar, som vi bara måste ha. Skall se om vi kan köpa den i helgen när mamma ändå skall hjälpa mig att köra en del ömtåliga saker från stan

Nu städar Hampus garaget och jag är trött och har ont så jag bara vilar. Skall kanske beställa lite smått och gott från internet :)

Livet på landet

Eftersom jag som sagt var inte kan göra mig och ständigt får ont här och var så är det tur att jag har en så snäll pojkvän, mamma, pappa och bror.
Har körts lass nästan varje dag nu och mamma hjälper mig med städning, gardiner och annat pyssel. Jag försöker hjälpa till men måste ju mest sitta still och lägga mig och vila ofta.

Nu är i alla fall sovrum, kök och vardagsrum delvis möblerade och idag kom mormor, morfar och farmor på besök och jag fick saker så det nästan kändes som min födelsedag :)

Känns som vi kommer trivas här :)

Senaste nytt

Kortrapport. Det kommer vara lite tystare än vanligt från mig ett tag på bloggen då jag inte har samma internettillgång på Orust.

Idag är vi tillbaka i stan en snabbis för att hämta mer saker, och katterna :). Jag är orörligare än vanligt då jag igår tänkte att "sitta och måla lister kan jag ju göra" utan att inse att denna vilosamma sysselsättning ansträngde kroppen mer än jag trodde så idag har jag ont typ överallt.

Köpte gardinstänger igår också, och köksgardiner. Körde bil en liten sträcka för första gången på flera år. Läskigt :) Har dock svårt att köra nu när jag har så ont. Isolering.

Det är kul att ha ett hus i alla fall :)

*pust*

Jag är helt värdelös på att packa när jag får ont när jag rör mig och böjer mig, men har i alla fall fått ner det viktigaste ur köket i en låda.
Sedan fick jag ett ryck och anmälde mig till distanskurser på universitetet nästa termin. Om jag inte orkar plugga lite samtidigt som jag har en bebis får jag väl hoppa av:). Valde i alla fall bland annat spädbarnets psykologi så det kan ju vara användbart..hehe.

Kvällning

Jag lyckades diska trots ihärdiga magkramper, och till och med ställa ner en del badrumsprylar i en låda inför imorgon. Vilken prestation :)

Nu kommer myset snart hem för han fick sluta tidigare. Då skall vi se Boston Tea Party på datorn och äta grodbakelse :)

The Holiday

Hampus är och jobbar nu, men innan han gick så fick vi packat en del till. Trots att det ser ut att vara saker överallt så är det faktiskt inte såmycket kvar att packa.
Mitt mission är att diska och få ner de viktigaste köksgrejorna sedan men det får vänta för har haft överjävlig magkramp någon timme eller så nu och försöker distrahera mig själv genom att se The Holiday och trycka i mig chips. För er som inte sett The Holiday så är det världshistoriens mysigaste och bästa romantiska komedi. Love it.



Om ett tag kommer lillebror och hjälper mig att handla. Så invalid är jag nu för tiden att jag inte ens kan handla själv.

Skall bli så skönt att komma ut på landet imorgon dock trots att vi inte har några möbler där än. Jag, myset och lillknyttet i vårt hus :) Katterna kommer på lördag.

Buskatt

Medan Norpan förskrämt smyger omkring och ser ut som om ett monster när som helst kan hoppa fram för att döda henne så njuter Tesslan av flyttstöket. Saker att gömma sig i och klättra på... det kan inte bli bättre.


Tesslan med sina uggleögon :)


Kattnos i låda :)

Pinaler

Vaknade ganska tidigt idag. Sover otroligt dåligt på grund av värken i magen. Gick upp och slogs med min e-legitimation utan att få den att funka - igen.
Hampus skall hjälpa mig packa och röja lite innan han skall iväg till jobbet. Vi skall "halvflytta" redan imorgon så måste få ner det viktigaste och vara så klara med packningen som möjligt.
Blir dock en hel del besök i stan nästa vecka då jag har tid för ännu ett ultraljud och ännu en tid på MVC.

Skall gå igenom vår hushållsbudget idag också. Pengar bara rinner iväg känns det som, speciellt då man räknar fel och köper enorma mängder färg. Vi skulle kunna måla om ett hus till nästan.. men vi får användning av en del av färgen ändå. Hampus tar och målar i garaget och jag skall måla om en del möbler.
Just nu är kök och sovrum klart så bara hallen som skall målas en gång till. Senare skall även lilla toaletten och barnrummet målas om och så skall trappan inne piffas till med spackel och färg. 


På www.etthusivitt.se kan man köpa denna fina kaffefilterhållare

www.hemlangtan.se säljer en av de få snygga toaborstar jag sett, i betong och trä

Minibyrå från www.alvashus.se -hur söt som helst!

Färgglatt - matta och ugnsform från RICE

Sjukskriven

Var hos läkaren idag och blev sjukskriven helt i tre veckor. Känns både bra och dåligt. Känner ju själv att jag har för ont för att jobba och att jag behöver vila, men sedan är det ju en ekonomisk fråga och så känner jag mig alltid lite som en svikare när jag inte är på jobbet.
Blir kanske att vi flyttar ut en vecka tidigare så där lite halvt. Vila på landet är bättre än vila i stan.

Roat mig med lite runttittande på nätet och som vanligt hittar man lite smått och gott man vill ha.


På www.lantmusen.se fanns fina grytunderlägg och korgar och servetthållare

... nu kom myset hem så återkommer senare...


Bedöm själva

Titta på bilderna och bedöm själva.... är detta verkligen städat? Detta var vad som mötte oss i det nya huset.


Bakom elementet


Denna typ av smutsstänk fanns på alla element, skåp och lister typ


Garagefönstret hade man struntat i helt


Sådana här trevliga rester fanns i de flesta kökslådor och i köksskåpen


Under elementet


Spindelväv, även om det är svårt att se

Så kanske inte så konstigt att vi vill ha ersättning?

...2

Tänkte det är bäst att uppdatera ifall jag skrämt någon med mitt förra inlägg. Jag är inte på väg mot ett totalt nervsammanbrott. Hormoner, magsmärtor och frustration blev bara för mycket en liten stund. Nu har jag lugnat ner mig. Det fixar sig detta. Man behöver bara braka ihop lite då och då.

...

Önskar jag kunde säga vad jag egentligen känner, men det kan jag inte för jag hatar känslan av att vara jobbig.

Vill bara krypa ner under något och aldrig mer komma fram. En sådan dag just nu. Bara trött på allt.

Tankar

Jag sitter och försöker arbeta hemma lite. Är ju min lediga dag men känner att jag är efter i arbetet lite, och att sitta och analysera enkäter vid datorn tar mindre på krafterna än att packa lådor.
Saknar mitt mys (lite avis att han är i huset) och tänker mycket på möblemang.

Hela min tankevärld upptas av att få till det perfekta mysiga hemtrevliga men ändå snygga möblemanget. Men det är svårt att få till. Man måste tänka på vad man redan har, vad man vill ha och vad som får plats - samt vad som passar ihop. Det är som en ekvation... eller soduko... man testar sig fram, byter ut variabler för att nå det perfekta resultatet när allt passar ihop. Ibland tror man att man hittat lösningen men så är det alltid en spinnrock eller nåt man glömt och som nu inte får plats och så får man börja om.

Och det är ju bara de större sakerna, sedan får man övergå till de mindre. Dekoration och utsmyckning. Har ju hur mycket tid på mig som helst egentligen men jag är ju sådan som vill ha allt klart gärna med en gång. Får hejda mig själv. Hindra mig själv från att spontanköpa vackra saker som är opraktiska och inte får plats. Som trädgårdsmöblerna vi såg i Lilla Edet. Först var det som om de var gjorda just för mig. Knotiga grenar som sammanfogats till bord och stolar. Underbart och unikt. Var nära på att bara slå till men så insåg jag att det kanske inte är så smart att köpa jätteobekväma möbler som man inte kan luta sig tillbaka i bara för att de är fina.

Jag tror jag skall måla en skiss över huset sen och fantasimöblera. Sedan får myset vara med och titta. Det är ännu en del av ekvationen, kanske den största - att inte glömma bort att jag faktiskt inte ensam som en diktator kan bestämma hur det skall se ut. Jag har klara diktatortendenser.

Hampus vill flytta ut tidigare. Det skulle vi ju kunna. Finns egentligen bara ett skäl att avvakta, förutom att jag tycker det är jobbigt att bo utan möbler och så, och det är att jag är så in i helvete rädd för att köra bil. Och så snart vi flyttar ut så måste jag ju... för att komma till jobbet, för att handla... allt. Att sätta sig bakom ratten i min värld känns lite som att bli kastad in i ett krig. Du kan döda, du kan dö. Bilar är farliga stora metallmonster och lilla lilla jag skall ha kontroll över detta för annars kan olyckor ske. Vidrigt. Men jag måste ju.... behöver bara lite tid att anpassa mig vid tanken och samla mod.

Imorgon skall jag jobba och sedan till läkaren. Får se vad han säger om allt. Behöver nog gå ner i tid lite och få möjlighet att varva ner. Men bara lite. Om jag inte jobbar alls får jag ångest.
Måste prata med honom om andra graviditetsrelaterade åkommor också. Mer intima sådana. Sådana där som säkert många har men som man inte känner för att prata om vitt och brett och därför aldrig får höra om (inte hemorojder dock som jag förstått att många får - förskonad från detta gissel).

Nej nu skall jag försöka jobba och ignorera att mitt hjärta slår så himla hårt. De säger att det är normalt, är det det? Att hjärtat ibland slår så man knappt kan andas och man blir helt yr? När de lyssnar på hjärtat på MVC säger de att det låter normalt, men det är ju bara vissa stunder jag får så och aldrig på MVC så hur skall jag veta att de har rätt?
Stress kanske...

Stuff i Lilla Edet

Här kommer lite bilder på saker vi såg i antikladan i Lilla Edet, även kallat himmelriket :)

Två sådana här tavelställ köpte jag
Jordglobar hade de och måste nog köpa en nästa gång
Har redan en gammal skrivmaskin... men kan man ha för många?
En snygg gammal stol vi funderar på att köpa
En slags gammal räknemaskin som Hampus vill ha
En buddha som liksom bara står och väntar på just mig
Till hallen?


Och om man hade en något annorlunda inredning kunde man köpt denna anka - en sådan man tjatade hål i sina föräldrars huvud för att få åka på som barn :)

Natti natti

Jag skulle ha hoppat i säng för länge sedan men så fastnade jag här vid datorn. Läste en blogg jag "hittat". Hur skön som helst denna tjejen. Läs själva http://www.mama.nu/blogg/sonjas-blogg/.

Lägenheten känns konstig nu. Tom och oorganiserad. Utan mys är det trist. Skall i alla fall krypa ner i sängen nu med lite Dexter att titta på och en budapestbakelse som Hampus glömde äta upp innan vi åkte i lördags... Nu är den min :)

Magen krampar lite till och från och jag känner allt mer hur trött jag är, så in i norden trött.


Senaste nytt

Detta blir tyvärr ett inlägg utan bilder då jag inte hunnit lägga upp de på datorn än och mamma dessutom har de flesta bilder på sin kamera. Bildbevis får komma senare.

I lördags kom mamma och pappa och hämtade oss med kärran bak på bilen. Super att ha föräldrar som har släp. Fick plats mycket mer än vad jag hade trott så nästan alla kartonger är redan borta från lägenheten. Dags att packa mer.

När vi kom till huset visade det sig att garaget var nästan helt tomt så det var en glad överraskning. Vi packade upp all färg vi hade köpt och skulle börja måla - men vi upptäckte väldigt snart att flyttstäda hade de fasen inte gjort.
Smulor och bös i lådor och skåp, inte avtorkat alls. Smutsiga lister och element. Inte putsat fönstren ordentligt. Etc etc. Så jäkla irriterande. Har mailat mäklaren om detta, men orken att strida börjar liksom försvinna.

Med föräldrars och brors hjälp fick vi under dessa dagar i alla fall målat fondväggarna i köket (helt klara), börjat måla lister i köket, målat tak i hallen, spacklat inför målning i hallen och grundmålat i sovrummet.
Hade varit bra om de hade tapetserat bra innan men hela huset är ett enda stort fuskande... men men... vi skall nog få ordning på det :).

Sov hos föräldrarna och spenderade förmiddagen i huset. Sedan åkte vi alla tillsammans till Antikladan i Lilla Edet. Underbart ställe!!! Såååå mycket fina saker. Idag tittade vi dock mest. När flytten är avklarad skall vi dit och shoppa. Idag blev det bara två små vackra tavelställ (mässing?) och en slags skylt Hampus ville ha.

Sedan åkte Hampus tillbaka till huset. Han skall spendera natten där med målarpenslar och en flaska vin :). Själv fick jag skjuts hem till stan. Katterna behöver sällskap och jag behöver vila. Magen värker och finns inte mycket kraft i kroppen. För er som tror att jag överanstränger mig nu trots all smärta så kan jag berätta att jag tagit det ganska lugnt och suttit mycket. Behöver dock ändå en dag i sängen i morgon.

Vill avsluta med att skicka ett STORT TACK till min underbara föräldrar som ställer upp så otroligt! Det är verkligen fantastiskt att ha en så härlig familj och jag vet inte vad jag skulle göra utan dem. Tack till min härliga bror också som även han alltid ställer upp. Önskar jag kunde ge er allt ni önskade er i världen.
Vårt lilla knytt kommer vara välsignat med de bästa morföräldrar och den bästa morbrodern någon kan ha.

Away to Orust

Tack alla gulliga som skriver uppmuntrande saker till mig när jag känner mig nere. Fick sovit lite bättre i natt även om jag kanske somnade vid 1 och vaknade två gånger under natten av att det gjorde ont.
Nu är jag uppe och igång för att få gjort och packat allt som skall göras och packas innan vi kan fara till Orust och börja måla.

Var lite tokigt här igår också. Gubben vi köper hus av har nog inte riktigt insett att han faktiskt sålt sitt hus, att det inte längre tillhör honom. Här kommer hela historien om gårdagen:

Hampus ringer mäklaren och klagar lite över att nycklarna inte gavs till oss och han lovar prata med gubben.
På kvällen runt åtta ringer mäklaren och säger att han pratat med gubben, att städningen är klar men att gubben och hans fru reser bort dagen efter (idag) vid ett så vill vi ha nycklarna måste vi komma innan dess (??!!). Han ber oss ringa gubben. Vi fattar då ett felaktigt beslut. Hampus är så arg och säger att om han ringer så kommer han skrika på gubben så det är bättre jag gör det... så jag ringer gubben.

Jag säger att gubben då får lägga nyckeln på ett överenskommet ställe vilket går bra. Plötsligt säger han dock att "hans bil gått sönder så han har lämnat en del saker i garaget"... Här skulle Hampus haft telefonen. Jag blir helt ställd och liksom godkänner detta av ren förvåning. Han fortsätter med "Ni skall väl ändå inte in i garaget nu. Jag hämtar sakerna när min bil är lagad". Faktum är dock att hela lasset vi har med oss idag skall in i just garaget.

Det enda jag får fram är att "Men ni lämnar väl alla nycklarna" varvid han svarar "nej jag tänkte behålla en till garaget så länge". Trots min chock lyckas jag i alla fall säga att nej det är inte ok. Vårt hus - vi skall ha alla nycklar. Han får ringa sen och boka tid om han vill hämta saker. Detta säger han ok till.
Vi lägger på.

Jag sitter efteråt och skakar av ilska och berättar för Hampus. Då börjar alla frågor uppstå. När skall han hämta sakerna? Hur mycket saker är det? Vi behöver vårt garage! Det måste ju vara borta innan nästa flyttlass som också skall in i garaget. Hur skall han hämta? (Vi är ju bara därpå helgerna).
Hampus ringer mäklaren som är av den konflikträdda sorten men i alla fall kommer vi överens om att vi skall ringa honom idag då vi sett hur mycket saker som gubben lämnat.

Kan inget vara lätt?? Jävla besvärligt allt och förtar hela glädjen över husköpet. Dessutom pallar jag inte denna stressen i mitt tillstånd. Nästan svimmade av yrsel efter samtalet igår.

Mamma sa att jag är för snäll och att jag aldrig borde ta sådana samtal. Jag håller med om att jag inte bör ta samtalen men inte av den orsaken. Ok, jag är snäll och det är en egenskap jag tycker om hos mig själv. Jag tycker snällhet skall uppvärderas och hyllas i dagens samhälle då många blir kända enbart för att de är elaka (många bloggare) och det är trend att be folk dra åt helvete och inte visa hänsyn alls. Egoism är grejen tydligen. Dock skall man ju inte låta folk trampa på en. Men jag anser inte att jag är föör snäll. Jag bara reagerar långsamt och blir lätt ställd, och blir jag chockad accepterar jag lätt för att sedan ångra mig när jag fått tid att tänka.
Sedan är det svårt när gubben är gammal. Man är ju lärd att man skall vara snäll mot gamla.

Well.... i alla fall skall vi nu iväg. Hoppas allt går bra och att jag slipper ha för ont.



Lite sådär lissen

Det tär på en mentalt att ha ont hela tiden. Känner mig handikappad och frustrerad. Stackars Hampus fick trösta mig när jag bröt ihop lite och bara grät då jag kände att jag mådde för dåligt för att kunna gå och handla. Vill ju kunna göra saker själv men funkar inte så bra alls.

I alla fall har vi ringt och pratat med mäklaren och krävt att han ser till att vi får nycklarna vid den tid vi vill på lördag. Vi blev bara mer och mer irriterade över det faktum att vi inte har tillgång till vårt eget hus.

Resten av dagen spenderas nog mycket stillsamt. Har beställt bakelser av Hampus när han nu skall gå och handla. Skall bara trycka i mig sen. Hoppas mår bättre i morgon så jag faktiskt kan måla och inte bara sitta och titta på när andra gör det.

Hemma

Skulle till jobbet idag men det var bara omöjligt hur bestämd jag än var på att jag skulle oavsett vad. Har nog inte sovit mer än högst en timme i natt. Har ont och känner mig allmänt konstig i kroppen. Just nu känner jag mig som om jag skall falla till marken vilken sekund som helst men kan inte ligga i sängen då jag bara tänker mer på att det gör ont då och jag vrider och stönar så att Hampus inte kan sova.
Hoppas att det vänder snart.

Roade mig med att titta runt på nätet en stund.

Så här söta saker fanns på www.kangaspresentbod.se och även denna romantiska och fina figurin


På www.barnensrum.se fanns bland annat babushka dockor som jag tycker om och lite av varje


En sida jag skall titta lite närmare på i framtiden är www.mysigahem.se. Där fanns bland annat sakerna nedan:
Birckbord till ovanligt bra priser
Söta hallmöbler av olika modell

Husägare

Hur skumt är det inte? Vi äger ett hus!

Upptäckte i morse att graviditet och nervositet inte går bra ihop. Spydde som en gris innan mötet på banken...haha.
Sedan var det papperspåskrivningar och plötsligt satt man där och ägde ett hus. Känns overkligt.

Dock blev det lite antiklimax av att vi inte fick nycklarna. Säljarna hade inte städat än - hallå eller, det är liksom brukligt att göra INNAN ägarbytet. Satans irriterande men snälla som vi är gick vi med på att ta nycklarna när vi kommer dit på lördag. Gubben hade trots allt legat på sjukhus.

Nu längtar jag mest till lördag.

För övrigt har jag mest ont och mår kasst. Men det kan jag ta.

Nervöös

Om en timma och en kvart har vi möte på banken... Sista kontraktet... Få nycklarna. Om ungefär två timmar har vi ett hus! :)

Barnrummet

Har funderat mycket på barnrummet det sista. Vill nog måla det i en slags ljusare grön nyans.

Sedan vill jag måla lite väggdekorationer också, och skall nog måla alfabet och siffror på garderobsdörrarna.

Någon typ av mysig matta behövs och såklart gardiner. En liten säng att ha i början har vi, men i början kommer den nog ändå sova inne hos oss.

Tänkte köpa ett litet bord och måla i någon fin färg, och till det har jag en liten korgstol som jag själv hade som barn.

På IKEA finns denna praktiska förvaringsmöbel för leksaker som jag tänkte att man kunde köpa och måla i lämplig färg.

Lite trevliga tavlor kan man ju egentligen måla själv. Dessa söta backar för böcker fanns på www.myfirstroom.se men sådana kan man ju faktiskt måla själv.

 På samma sida fanns dragleksakerna nedan. Supersöta!

De böcker och saker man är mer rädd om tänkte jag sätta upp vägghyllor för. I mitt hus tuggas inte på böcker :)

www.svenskabarnrum.se fanns massa söta saker. Tycker om hållbara träleksaker i äldre modell, som de nedan.
Trädjur av olika slag (bra pris så skall nog köpa en del sådana)
Träklossar
Liten bondgård i trä med olika djur

Det är väl de tankar jag hittills förutom att jag också vill ha stora mysiga kuddar och sådant. Kanske köpa någon söt kista och måla fint. Plus att jag nog skall ställa in en "vuxenstol" eller fåtölj åt mig själv och Hampus :)


Busfia.se

Hittade en rolig sida på nätet där man bland annat kan designa sina egna smycken med bebisens hand eller fotavtryck på.

Man kunde också köpa roliga fotoarmband...

... och så kunde man köpa avtryckskit billigt så att man kan göra hand och fotavtryck på sin lilla bebis. Det skall jag nog köpa framöver. Älskar små små handavtryck :)


Smärtor och ljuvligheter

Även om jag inte oroar mig lika mycket över smärtorna då alla tycks vara av inställningen att de nog är ofarliga så är de minst sagt irriterande. Hade svårt att sova i natt och på väg till jobbet var jag nästan dubbelvikt av smärtor en del av tiden.

Graviditet är verkligen både himmel och helvete. Jag har mått illa månader i sträck och när det lättade fick jag istället enorma smärtor. Man är trött, kräks på mogonen, får finnar, tandköttet blöder... ja, helt enkelt känns det lite som ens kropp är nära en kollaps.
Men så känner man hur knyttet där inne susar runt och sparkar nästan som en liten hälsning och det väger upp allt. Tidigare kändes det läskigt med vetskapen om att det fanns en levande varelse därinne, men nu känns det fantastiskt och jag tror jag kommer känna en tomhet därinne när h*n kommer ut.

Imorse när jag vaknade var magen helt skev. Jag sa till Hampus att han var tvungen att känna på magen, men innan han ens gjorde det så sa han "Jag kan till och med se det, din mage är sne"..haha.. Bebisen låg liksom på tvären på ena sidan och putade ut med rumpan (eller kanske huvudet) mot magen så det på ena sidan magen var en stor buckla och på andra sidan sluttade ner. Såg lite läskigt ut. Men så lade jag handen på rumpan/huvudet och kunde genom min mages hud känna hur h*n gled undan och sedan boxade lite lätt mot mig.

Ibland undrar jag om de små sparkarna och slagen när man tar på magen betyder att h*n är glad och hälsar lite glatt eller om det betyder att h*n är irriterad och försöker säga "Bort, lämna mig ifred" :)

Nu har jag i alla fall haft det viktiga möte som var inplanerat för dagen. Kommer sluta tidigare och ta med mig arbete hem så jag, om jag har lika ont imorgon, då kan arbeta hemifrån. Min chef är faktiskt väldigt förstående vad gäller graviditeten vilket är skönt, och även hon sa att jag kanske kan behöva gå ner lite i tid.

MVC-besöket

MVC besöket idag gick bra. Känns alltid bra att träffa barnmorskan Åsa för hon är så himla trygg och man känner att hon vet vad hon pratar om.
Hon kände på magen (vilket gjorde väldigt ont) och sa att hon kan inte känna något fel, och att det troligtvis är kraftiga ligamentssmärtor. För säkerhets skull skall jag dock få träffa läkaren nästa vecka och hon tyckte att jag skulle fundera på att bli i alla fall delvis sjukskriven.

Sedan lyssnade hon på hjärtljud, även om det var svårt för bebisen susade runt som vanligt och roade sig med att sparka på microfonen så det dundrade :) Hjärtat lät bra i alla fall och Åsa tyckte att det verkade vara en glad och välmående bebis :).

Fick ytterligare en tid hos henne också vilket kändes bra eftersom det nästan känns sorgligt att byta MVC sen.

Nerver

Hemma från jobbet idag. Värken i magen släpper inte utan blir värre vilket innebär att varje gång jag skall ta mig någonstans innebär det ganska rejäla smärtor. Vill inte ränna runt innan jag fått ett riktigt besked från en läkare om hur jag bör göra. Bara dumt att spekulera själv i vad det kan vara. Skall till MVC senare idag.

Mycket trött dessutom. Sover knappt, svårt att äta. Beror dels på smärtorna och oron det för med sig och dels på nerver inför flytten tror jag. Mycket att tänka på.

Barnrum

Hittade världens mysigaste kudde, kallad dreambag, hos företaget Little Red Stuga till barnrummet.


Mys :)

Fann också wallstickers som jag gillade, men tänker att till dessa kan jag göra en mall och måla själv istället.

Kissarna

Jag kände att det var dags att familjens minsta medlemmar fick en riktig presentation: Tesslan och Norpan


Tesslan är nio år gammal och hon är en ganska förnöjd katt med mycket personlighet, som finner glädje i mycket. Hon älskar bland annat kartonger att klättra på och gömma sig i och gillar att leka apport med småsaker hon hittar på golvet. Bestämd som hon är visar hon tydligt när hon vill något. Vill hon att man skall ge henne mat kommer hon och slickar på en för att övergå till att bita och dra en i håret om man inte gör det hon vill.
Badkaret är superkul enligt Tesslan och varje gång man går in på toa rusar hon dit och sätter sig förväntansfullt i hopp om att man skall låta kranen i badkaret rinna lite, då hugger hon och slår på vattenstrålen -superkul tydligen :).

Hon älskar bacon och köttfärs men det allra godaste är oliver. Hon kan gnaga sönder ens fingrar om man har olivspad på dem :).
Tesslan kan vara gosig och kelig men om man inte känner henne mycket väl skall man inte tro att man får lyfta upp henne. Då kan hon få vansinnesutbrott. Hon är en katt med intigritet -vilket många strimlade veterinärer svurit över :)

Utseendemässigt kan nämnas att hon har enorma ögon och att hennes svanstipp är krokig då hon antagligen brutit den som liten kattunge.


Norpan är åtta år gammal och rädd för det mesta. Inte ens balkongen är trygg så den håller hon sig helst borta från. En av hennes underligaste fobier är bacon - bacon är läskigt! :) Dock är det mycket bättre nu än förr. Hennes första år gömde hon sig i timmar eller dagar om någon kom på besök - hennes första vecka hos mig spenderade hon bakom en stor kruka i en bokhylla. Nu kan hon till och med hälsa på människor hon inte känner - så länge de är stillsamma.
Om man tar på sig ytterjacka, bär på något, prasslar med en påse eller är otäck på annat sätt så springer hon dock för livet. Ja, så fort hon nu kan för hon är en fet liten boll. Fram tills hon kastrerades för några år sedan så var hon dock jätteliten och blev aldrig större än en halvårsunge - efter kastreringen blev hon sedan en bulle. Hon påminner lite om en sådan där amerikansk mössa gjord av en tvättbjörn när hon knatar runt.

Norpan leker sällan och om hon gör det vill hon nästan alltid leka ensam, eftersom det är mindre skrämmande på det viset. Hon gillar dock att slicka på saker: filtar, påsar (som hon också gärna äter upp om man inte passar henne) och helst av allt bläck (!?).
Hon är inte helt smart den lilla katten och ibland kan hon glömma bort att vi är hemma och går runt och ropar ledsamt tills vi kallar på henne och då blir hon väldigt glad. Kelig är hon och blir helt till sig om man klappar henne, vill gärna ligga på en, men inte heller hon gillar att bli upplyft utan gnäller då som en liten bebis och sprattlar runt.

Det var katterna det, mina små sötingar :)

Önskelista

För familj, släkt och nära vänner kommer här en liten önskelista inför min 30-årsdag på saker jag önskar mig :)
Får gärna spridas till de i släkten som inte läser min blogg - du får hjälpa mig mamma ;)

Trumpallarna från www.minh.se -önskar mig två, men de är ganska dyra

Kokosnötsskålar från www.minh.se

Skål från www.chaihome.se

Snygga träskor från www.houseofhedda.com

Attling-armband eller detta halsband från www.countrystyle.se

Två ljusstakar till av samma sort jag köpte - men Henrik har sagt att jag skall få dessa i födelsedagspresent av honom så de kan man räkna bort

Snygga trälådor (kan vara omålade) och färgglada karaffer

Kistor i trä eller läder - just dessa finns på www.bali.se

Thekoppar med fat (helst 4 st men de är dyra) från www.kerstintillberg.com

En Babycook från www.kotteshoppen.se -även om det mer är till bebisen än till mig

En symaskin

En plättlagg

Om man vill välja mer fritt och inte vill beställa från nätet bör man titta i affärerna Stajl,Linnégatan i Göteborg, (önskar mig bland annat ett bordsparasoll) eller Indiska. På www.broarne.se kan man också hitta mycket kul.

Det är vad jag kommer på nu, men finns mycket fint :)

Bebisnytt

Tänkte bara uppdatera alla om lillknyttets mående. H*n (står för obestämt kön och inte en svordom..hehe) roar sig denna kväll med välriktade sparkar mot urinblåsan. Ibland föreställer jag mig en liten liten varelse med elak humor som fnittrar förtjust medan h*n väntar på att jag nästan skall falla i sömn för att sedan tjonga iväg en rejäl spark eller ta sats i en enorm volt :)

Enligt graviditetskalendern skall knyttet vara ca 19cm lång och väga ca 400g.

Mer saker

Hittade en sida med finfina saker. Www.minh.se.

Theburkar av kanelbark

Skålar av kokosnötter. Ursöta så sådana kommer jag köpa!
Sittpallar/småbord i form av trummor. Lite dyrare men vill veeerkligen ha.

Massa fina lampor hade de med...
Tyckte också om det fina shackspelet

Kommer senare inför min födelsedag sammanfatta allt det jag gillar mest och som inte kostar aber så alla vet vad jag helst vill ha :)


Isola

Idag är en lite konstig dag. Kroppen är konstig. Humöret är konstigt.

Hampus skall ut sen och jag har inget emot det, men jag har något emot att inte kunna följa med. Men kroppen orkar bara inte. Känns handikappande och isolerande. Måste ligga ner mycket. Höfter och bäcken gör ont. Ligamenten gör ont. Och idag har jag inte riktigt kunnat äta. Mår bara skumt och känner mig utmattad. Frustrerad också. Har massa saker att packa men måste ligga hela tiden.

Känner mig lite som en börda. En tråkig klump i Hampus liv. Vet ju att han inte tycker så men det känns ändå.

Som sagt var... en lite konstig dag idag.

Kviberg och kommentarssvar

Idag var vi på Kviberg och lite annan loppis tillsammans med lillebror. Jag hittade tyvärr inget utan sparar mina slantar ett tag till, men Hampus hittade en gammal klocka i ett skåp som han planerar att göra steampunk av (kan bli coolt) och så köpte han nån teknisk pryl jag inte fattar så mycket av. Han är dock lycklig och sitter och skruvar sönder den nu :)
Henke köpte ett litet vikingaskepp och två bägare.

Resten av dagen skall jag dels packa och dels vila. Så ser det ut just nu. 4 dagar kvar - sedan har vi ett hus :)

Så till kommentarssvar. Lättare att besvara kommentarerna i ett inlägg så slipper alla leta bland kommentarerna på gamla inlägg för att se vad jag skrivit.

Emma: Lånar gärna en bärsele, om inte annat kan det ju vara bra att testa innan man köper en egen. Tack för tips och så i övrigt :)

Lotta: Jag tar gärna kommentarer och åsikter. Som nybörjare vet man ju aldrig riktigt. Tar gärna amningskudde etc och toppen om jag kan låna babysitter. Allt man slipper köpa nytt är ju toppen även om man kanske köper själv så småningom. Vill gärna komma på fika någon dag. Vi kan ju kolla på när bara, vet inte om det kanske är smidigast efter själva flytten eftersom det är så mycket just nu precis innan.
Har förresten inget badkar så därför får det bli badbalja :)

Inköpslista bebis

Människor har väldigt olika åsikter om vad en bebis behöver och vad man måste ha hemma har jag insett efter att ha läst på forum. Vissa vill ha precis varenda pryl hemma, andra tycker man klarar sig bra utan det mesta.

Har studerat listorna och kommit fram till att jag vill, och inte vill, köpa:

* Små billiga "kräk"handdukar på IKEA (känns onödigt med våtservetter till det som vissa tyckte)

* Bebisalvedon? De kan ju ändå inte få det de tre första månaderna.

Många tar upp saker som skall användas till såriga bröstvårtor, men det behöver man ju inte köpa förrän problemet eventuellt uppstår.

* Nattbindor - till mamman (mig) då

* Amningsbh och amningskupor pratas mycket om så det kanske är bra att ha

* En första uppsättning bebiskläder

* Barnvagn - med stora hjul

* Skötväska

* Barnsäng - fast har en vi kan ha i början så det är ingen panik

* Täcke/filt, kudde, madrass, några uppsättningar lakan, plastad frotté och spjälskydd

* Uppblåsbar skötbädd eller liknande (väntar med skötbord tills vi vet vad som känns bäst)

* Blöjor

* Tvättlappar

* Febertermometer

* Badbalja

* Babyolja

* Bilbarnstol - nog redan fixat

* Babysitter - reglerbar

* Napp? Osäker på om vi vill ha det

* Salva för röd rumpa

* Snorsug

* Blöjhink - gärna sådan luktfri

* Andningslarm - är lite nojig så vill nog ha det

* Solskydd - kommer ju vara sommar så kan vara bra att ha... i bilfönstret tex

* Bärsele?

* Nagelsax för bebis

Känns ju som att leksaker etc. inte är någon panik med eftersom en nyfödd inte leker så mycket. Har man missat något?

Annars kan man ju köpa detta och få en baby på köpet..haha.. Från www.tjuvtittat.se

Hudvård

Mådde inte så bra i kroppen när allt kom omkring. Hemma var det ganska lugnt men så fort jag skulle gå börjde det värka. Blev en fika på Sense med Hampus i alla fall och sedan en tripp till The Body Shop där lite pengar spenderades.

Påsen... vad kan finnas i den?
Hmm... lite av varje... närmare bestämt...
Body Butter som jag egentligen inte alls skulle ha men som luktade såå gott :)
Kokosfett till gravidmagen :)
En ny mascara ifall jag skulle orka sminka mig en dag, och läppbalsam som luktade vattenmelon
Och  slutligen en ny ansiktscremé så jag kan slippa vara fnasig i hela ansiktet

Sedan mötte lillebror upp mig i Kortedala och hjälpte mig handla så jag slapp bära och gå i backen. Han e snäll han :)

Resten  av dagen har jag gjort noll för mår skumt och kan inte äta riktigt. Känns som om min kropp inte mår så bra. Den vill mest bara sova men det är svårt då det gör ont överallt.

Solsken och påsk

Idag känns magen något bättre. Har fått tips om förvärkar och ligamentssmärtor och hoppas att det inte är något allvarligare.

Solen lyser så åker med Hampus in till stan innan han börjar jobba och ta en fika. Sedan skall jag hem och förhoppningsvis göra något vettigt innan jag kollapsar i sängen igen.

Glad Påsk alla :)


Ont och oro

Ni som varit gravida kanske har någon förklaring vad detta kan bero på....

I början av veckan, som jag kanske skrivit om innan, så fick jag väldigt ont i magen efter att ha lyft en bokhylla. Talade med barnmorskan som sa att eftersom jag inte blöder och bebisen rör sig som vanligt så var det nog bara en sträckning eller liknande som borde gå över på några dagar.

Dock går det inte över utan är stundtals värre. Kan i princip inte lyfta något alls utan att drabbas av smärtor, och ibland gör det ont utan att jag lyfter något alls. Smärtorna kommer framför allt när jag går och är som krampliknande smärtor på både höger och vänster sida längs magens nederkant. När det kommer kan jag knappt gå alls utan måste ta små, små, små steg.

Som sagt var så sprattlar bebisen på som vanligt, men känner ändå oro och dessutom är det ju jobbigt när det gör ont och när jag blir så handikappad att jag inte kan röra mig normalt.
Skall till barnmorskan i början av nästa vecka så vill inte åka in till sjukhus eller så om det inte verklgen behövs - men borde jag oroa mig mer? Vad kan det bero på?

Påsk

Påsken kan ha olika innebörd...

 eller

För mig betyder det leeeedigt :)


Ett vanligt inlägg

Jag tycker inte om att läsa eller se på nyheter egentligen. Visst är det bra att hålla sig uppdaterad om vad som händer i världen, men mest blir man ju bara upprörd och arg. Oftast hade allt varit trevligare om man inte visste om vilka galningar man delar denna planeten med.
Som den äldre mannen som slapp fängelse trots en dator full av grov barnporr eftersom han "egentligen letat efter tonårsporr"... eller den äldre kvinnan som slogs ihjäl över en parkeringsplats... (!!?). Det är något fel på världen.

Just nu ser jag bara fram emot en långhelg efter en stressig vecka. Packa lite men mest ta det lugnt tror jag. Hampus jobbar på lördag så då skall jag äta tacos tror jag.
Höfterna värker och gör ont, men bebisen tycks vara glad. Hampus kan känna den nästan varje kväll genom magen då den voltar, sparkar runt och slåss vilt. Den känns glad på något sätt, och man ler trots att man inte kan somna på grund av aktiviteten :)

Just nu längtar jag mest av allt till sommaren. Då vi gjort klart det mesta i huset och jag har ledigt och kan vräka mig som en stor padda i en baden baden på altanen och bara slappa. Det skall bli skönt :)

Tävling 3

Tack för tipset Emma :)



Jag är med och tävlar om fina barnprodukter från Spacebabies AB. Gå in på saydada.se/bogg  och tävla du med!

RSS 2.0