2009-2010

Dags får nytt år snart då. Jag brukar ha ångest på nyårsafton. Brukar se det som en påminnelse om att man är ett steg närmare döden (makabert, men sant)... men inte i år. Tidigare såg jag med rädsla på framtiden som var så okänd och dold i mörker, men nu ser jag fram emot den med spänning. Lite nervkittlande men ändå med tillförsikt.

Vad innehöll 2009?
2009 var året då jag mötte Hampus och vi förlovade oss, det viktigaste sammanfattat. Sedan var det såklart mys, vänner, skratt och så mycket mer.

2010 blir året då vi skaffar hus och barn. Det går undan, men varför inte. Carpe diem, eller kanske Crea diem - lite av båda.

"Dagarna som kom och gick, inte visste jag att det var livet" var det någon vars namn jag för tillfället tappat som sa - men jag vet och jag njuter. För även om ett knytt alltid är en knytt så är världen inte så skrämmande när någon kan hålla ens hand i skymningen och lova att gryningen snart kommer igen.



Så Gott Nytt År till er alla, och hoppas 2010 blir ett fantastiskt år även för er.

Gott Nytt År

Det nya årets intågande kommer firas hemma i lägenheten. Eftersom jag större delen av tiden mår illa och plötsligt vill sova så känns det inte som en så bra idé att vara någon annanstans :). Just nu är jag på benen i alla fall och snälla Hampus har städat lite och kommer vara ansvarig för att ordna med nyårsmaten. Får skåla i alkoholfri cider.

Pendlar mellan att titta på söta babykläder, leksaker och fundera på alla filmer och böcker som barnet måste ha (Astrid Lindgren m.m.) och att känna små stunder av panik. Jag som alltid tycks att små bebisar är ganska obehagliga.. hur skall detta gå? Men... allt ordnar sig, som Hampus brukar säga.


Mycket har hänt

Det var ett tag sedan jag skrev och det beror inte bara på julhelgen och allt stök det inneburit utan också för att en hel del annat också hänt.

Vi kan ju börja med huset, då bloggen ju egentligen är dedikerad just till detta. Kontrakt är påskrivet och banken har gett tummen upp, så nu är det bara att tuta och köra så att säga. Nervöst var det innan allt föll på plats så det är skönt att kunna andas ut nu.
Gällande tomten jag skall sälja så tycks detta nu också rulla på som det skall. Hinder är till för att ta sig över vilket gjordes galant med hjälp av min underbara familj och mitt mys Hampus som lugnar mig när nerverna skenar iväg.

Största skälet till att jag inte skrivit är dock något annat. Något som tagit upp mina tankar till stor del men som jag tidigare inte velat dela med mig av till alla. Nu vet dock de närmaste och de få som läser min blogg kan också få äran att få dela detta med mig, då jag helt klart börjar känna behovet av att få skriva av mig gällande detta.

Samma dag som vi fick veta att vi fick huset om vi ville ha det så fick vi även detta besked:

Oväntat och till en början chockartat, men inte ovälkommet.

Jag vet att det rekommenderas att man väntar tills vecka 12 innan man annonserar ut hur det ligger till, och jag är bara i vecka 8, men jag har aldrig varit bra på att hålla saker för mig själv.

Det är underligt att vara med barn. Jag tror jag förväntade mig att vara jätteglad, sådär strålande och alldeles lycklig - men så är det ju inte riktigt. Och så känner man sig lite hemsk när man inte känner "som man ska". Jag tror knappt jag fattat det än, och när det väl började sjunka in så började jag må dåligt och det är svårt att vara väldigt glad samtidigt som man mår väldigt illa.

Trots att den lilla varelsen i mitt inre inte är större än ett litet plommon, om ens det, så har den mig i sitt järngrepp och styr min tillvaro helt och hållet. Bland annat är jag i princip förpassad till att ständigt befinna mig i sängen då en enorm trötthet och ett ständigt illamående inte tillåter mycket annat.
Jag kan bara äta mycket sporadiskt och jag misstänker att filuren i min mage är hälsofreak eller sadist för det är mest bara råa grönsaker och frukt som jag tillåts äta. Saker jag tidigare tyckte var gott smakar nu underligt och vissa saker som fortfarande smakar gott vägrar den lille ändå befatta sig med. På julbordet fick jag endast i mig små mängder ägg, brysselkål och sylta (och sylta får jag egentligen inte ens äta).

Nästa vecka skall jag till Stockholm och Sundsvall tillsammans med Hampus för att hälsa på hans familj. Jag hoppas att jag då är något roligare att umgås med. För tillfället har nämligen det ständiga illamåendet förvandlat mig till en något sur och gnällig människa. Tur att man har världens tåligaste pojkvän.

Färger

Jag tror vi är överens vad gäller färgval i huset nu.

Vardagsrummet får fortsätta vara vitt till en början, och även hallen kommer målas i samma vita nyans, förutom en av väggarna i hallen som målas i en mörkt blå nyans. Den nyans som hos Alcro kallas Oändlighet.

Sovrummet skall målas i Alcros nyans Rubin (eller någon likadan av annat märke).

I köket skall fondväggarna målas. Först tänkte vi den färg som hette Onyx, eller den som hette Hårdrock, men på färgkartan såg de nästan svarta ut så kanske får bli Siames, eller Asfalt.

Jag inser att dessa beteckningar inte säger så mycket om man inte går in på Alcros hemsida och kollar i deras färgkartor, men kunde inte kopiera bilder på kulörerna.

Toan uppe blir nog i nyans Grädde, och en del lister skall vitmålas.
Hallen i källaren får bli i någon ljus nyans också.

Och det är nog det som skall målas inledningsvis.

Väntan

Det blir inte att man skriver så mycket just nu när man går och väntar på att skriva på kontraktet. Det känns lite overkligt allting fortfarande och kanske blir man lite rädd att om man planerar för mycket eller glädjs för mycket så kommer det försvinna igen.

Har i alla fall suttit och gjort små listor över vad som behövs göras. Vad som skall målas om, köpas in och fixas. Jag bestämde mig för att jag kan leva med ett vardagsrum så Hampus kunde få gillestugan som musikrum. Därmed behöver jag inte köpa ny soffa. Dock vill jag ha en eller två läderfåtöljer.

 

Vill ha några i den här stilen, men inte riktigt så mycket vintagelook. Behöver ju inte se helt skabbig ut. Blir en hel del gardiner och mattor som behövs köpas in också.

Köksbord skall köpas begagnat och målas vitt med tillhörande vita stolar. Eftersom allt i köket sedan är grått och vitt funderar jag på nåt mer färgglatt på gardiner och mattor. I köket vill jag dock också ha ett köksskåp av typ modell nedan, men köpa begagnat då.

 Supersnyggt!

Bokhyllor vill vardagsrummet behövs. Vi skall kolla runt för att hitta begagnat, eller kanske kan man bygga själv. Sedan skall det  köpas matsalsbord. Får se om det blir begagnat eller nytt.

I sovrummet vill jag ha både ny sängram och nya sängbord. Sängram skall Hampus bygga, men kanske får köpa en begagnad så länge för hatar den jag har nu.

Hallmöbler skall införskaffas. Hatthyllor är dock oftast lite tråkiga så kanske man kan köpa en annan slags hylla och sätta snygga krokar under.
     
Jag tror att vi är ganska överens om vilka färger vi vill måla rummen i och hur vi vill ha det. Skall bli kul att åka runt och kolla på möbler tillsammans. Stort katträd skall också införskaffas och mindre klöspåle.

Vi har ju pratat lite om hur vi skulle göra med trappan och jag kollade efter företag som sysslar med trapprenovering, och lustigt nog låg Trappkompaniet i Stenungsund. Kanske kan vara nåt?


Husköp

Ja, nu skall vi alltså bli husägare :) Kontrakt är ännu inte påskrivet men processen är igång. Var och tittade på huset en gång till igår tillsammans med föräldrarna och kompisen Tomas. Bra att ha med kunniga som kan ställa de frågor man själv glömmer bort.

Mycket man skall tänka på nu, och planera. Men kul :)

Håll tummarna!!

Igår var vi och tittade på ett hus vid Stillingsön på Orust, utanför Svanesund. Det tog oss ett bra tag att hitta dit i mörkret men det var det värt.

Huset var supermysigt och med gott om utrymmen.

Om vi börjar med övervåningen så fanns det en hall, en liten gästtoa (som jag vill måla om) och köket som ni kan se bilder på nedan. Vill dock inte ha "tegel"-fondväggen (klicka på bilden för att förstora den).

 

På övervåningen finns även två sovrum, som jag också vill måla om.

 

Båda sovrummen var större än vad man trodde att de skulle vara. Vardagsrummet finns också på övervåningen samt två altaner varav den ena inte riktigt är färdig, men har öppen spis.

  


En trappa ner så finns garaget, ett förråd, matkällare, pannrum och tvättstuga.
Där finns också ett nyrenoverat badrum...


En möblerbar hall...


Och en gillestuga med öppen spis.


Vi la ett bud och nu är det bara att hålla tummarna.


Antikt

Mamma hade idag varit på ett ställe som hette Jaap Antik och när jag såg deras hemsida
insåg jag omedelbart att dit måste även jag åka :)




Denna kontorsstolen är ju gjord för just mig... det ser man ju på lång väg :)

Snygga möbler på Halens

På Halens.se upptäckte jag idag finns riktigt snygga möbler till helt ok pris.

Bland annat fanns matgruppen ovan. Snygg, eller hur? Även soffgrupp av Chesterfield modell fanns (se nedan) och där var priset 15 000 :- för en grupp med 3 + 1 + 1.


En annan typ av soffgrupp, som jag tror var lute billigare, men egentligen mer i min stil kan man se nedanför.

Det fanns även sideboards, väggvitrinskåp och bokhyllor som var snygga och relativt billiga.




Denna sida skall jag definitivt komma ihåg när det är dags för möbelköp!


Blocket 2

På Blocket idag kunde man hitta denna bänk....



...och detta kistbord. 1000:-/st eller 1500:- för båda.



Även dessa (ofyllda) sittpuffar i läder fanns till hyffsat pris.


Soprumsfyndet

Det var åtta stycken sådana här knoppar vi fyndade från soprummet:




Ursäkta den dåliga bildkvaliteten med kameran var oladdad så fick ta kort med mobilen.

Växande ring

På någon annans blogg hittade jag denna underbart orginella växande ring med mossa. Den går att köpa i designerns webstore för 150 euro.


Åter på tapeten

Nu när vi blivit lite inne på Orust-hus så var det ett hus vi kikat lite på tidigare som blev aktuellt igen. Har bara spanat in det på nätet innan men nu kände vi att vi skulle vilja se det i verkligheten också.

Ja, man får ju föreställa sig det ommålat till rött. Men annars är det himla sött, bra med utrymme och det har underligt nog ett förrådsrum i källaren utan dörr. Fyra väggar, ingen dörr. Den får man fixa själv :)

EDIT: Verkar som att vi åker och kollar på det på onsdag tack vare en snäll lillebror med bil som ställer om och kör efter jobbet. Tack till Henke!


Hustittande

Hustittandet idag gick bra. Det lilla huset var sött, men kanske något litet. Var som ett dockhus med små, små rum. Hade fått bygga ut det nästan med en gång om man skulle få plats.

Det större, och dyrare, huset var perfekt. Vi blev väldigt förtjusta i det. Fräscht och fint. Massa utrymme för både människor och saker. Vill ha!

När vi kom hem gjorde jag ett soprumsfynd. Någon hade slängt en gammal ful byrå, men den hade söta små metallknoppar så Hampus var snäll och hjälpte mig att skruva loss alla och ta med hem :).

Blocket

På Blocket.se kan man hitta både det ena och det andra. Idag när jag satt och tittade så fann jag följande saker som jag önskar att jag kunde ta och köpa mig.


En gammal cykel att ha som prydnad :)


En gammal symaskin som bara kostar 800:-  . Superfin


En jättefin gammal pigtittare


En skitsnygg soffa för "bara" 1500:-. Nästan så jag funderar på att köpa den fast jag inte vet var jag skall göra av den.


En jättesnygg gammal tramporgel.

När jag har hus.... oj oj oj vad jag skall köpa saker från Blocket då :)

Inredning och sånt


Drömmen om en timmerstuga består... ooh så mysigt :)



Och detta är ännu mysigare....


Snygg säng



Detta köket gillade jag skarpt



Mysigt badrum med snyggt handfat



Tycker om väggprydnaderna även om bilden tycks vara från en affär av något slag



Snyggt :)

Husvisningar

Vi beslutade oss hastigt och lustigt för att titta på hus imorgon. Trots mina Tjörnrötter så blir det till att fara till Orust och titta på ett litet sött hus. Som mamma sa så ser det lite ut som en lekstuga :).


Men trots att det var litet så verkade det finnas tillräckligt med rum för oss och priset är helt ok så kan vara värt att kika på.

Förhoppningsvis kan vi även titta på ett till hus, som ligger ett stenkast därifrån, och som även råkar vara granne till min moster. Det är dyrare, men väldigt fint och med större ytor.



Fint kök!


Som att duscha i ett rymdskepp :)


Stora ytor.

Så får hålla tummarna för att vi kanske kan hitta något intressant imorgon.

RSS 2.0