Missing my mys

Ligger och väntar på att mitt mys skall bli klar i studion.... vilket är typ aldrig. Under tiden roar jag mig med att:

* skissa på ett drömhus
* lösa korsord
* tänka på mat jag är sugen på just nu

dvs
- avocado med räkröra
- köttfärssåsen och tonfiskröran  de brukade ha på warehouse (blandat)
- friterade lökringar och mozzarellasticks
- kålpudding
- mannagrynspudding
- broccoligratäng
- kräftor

m.m.
Fixa mig en buffé någon!

Medicinlåda

Jag har varit på jakt efter en medicinlåda. Tänkte ett tag tillverka en själv men vet inte om jag orkar.
Fann dessa på nätet:

www.home-sweet-home.se
Dyr, men finast

www.dekorativt.se
Också en, dyr, favorit

www.fridasgard.se
Inte lika roliga kanske

Vad göra? Köpa? Bygga?



Grannar

Som jag tidigare nämnt hade vi bjudit in grannarna på fika idag. Vi visste sedan innan att två inte kunde komma, men två par hade tackat ja och det blev bara de två paren som kom. Kändes dock trevligt att man inte blev fler för då fick alla plats runt samma bord och man hade mer möjlighet att prata.

Bjöd på bulle, ananaspaj och kaffe - och tack till Linda som en gång lärde mig att baka ananaspajen för den är alltid lika uppskattad (hur skulle den kunna vara annat så onyttig som den är..hehe).
Så nu har man lärt känna några av grannarna lite mer i alla fall och de var väldigt trevliga så det var kul.

Nu skall jag ta och vila lite och bara slappna av. Var lite uppe i varv i morse för är inte helt van vid att bjuda in främmande människor och vara social, men där ser man... även det kan jag tydligen :P
Till och med Norpan höll sig framme och var social. Tesslan stannade dock i garaget hela tiden då hennes nya favoritplats är Hampus arbetsstol och den ger hon minsann inte upp i första taget :)

Hemma bäst

Idag har jag lite mer energi, men lite mer magknip också. Har spenderat förmiddagen med att storstäda köket. Var ganska rent så var mest att torka av överallt och så. Skall röja mer imorgon förmiddag innan grannarna kommer. Fått veta att två grannpar kommer, men att ett inte gör det. Tre "brevlådor" har inte svarat. Kan nog bli trevligt.

Har packat klart förlossningsväskan äntligen, men Hampus vill att jag skall skriva tydliga instruktioner till honom att använda sig av under förlossningen också så det skall jag göra sen. Innan dess kommer dock lillebror och hämtar mig för skall köra alla loppissaker till mamma och pappa och sätta upp inför söndagen. Hoppas det slutat regna på söndag!!

Annars går jag och Hampus mest runt och är nöjda. Vi är lite sjukt stolta över vårt hem. Vi kan gå runt och bara le åt varandra och säga "Vi har det så himla fint"... hehe... kan låta lite egenkärt men har man aldrig haft ett eget hem som ser ut som man vill så kan man få lov att vara lite nöjda och njuta åt alla sina fina saker. Speciellt innan det kommer en liten som kanske slår sönder hälften av mina kära ägodelar (lite ångest över den tanken faktiskt).

Om jag sedan bara (i den ordningen) får gjort iordning källaren precis som jag vill ha den, gjort fint på altanerna och fixat till trädgården (blir nog inte förrän nästa sommar, tidigast) så kommer allt vara perfekt :)... och då vill vi säkert ha ett nytt projekt och bygger ett annat hus..haha.


Saker att fixa med

Hemma från MVC igen. Snälla lillebror körde mig då jag är så nedrans trött. Dock visade alla prover att det ser bra ut och bebisen mår bra - så är väl bara så att man är lite sådär extra trött nu i slutet.
Skall vila en stund nu innan jag försöker ta tag i lite småsaker. Skall städa i köket, flytta en tavla, damma, ordna i bebisenboken och annat smått och gott. Hampus hjälper mig med de mer ansträngande sakerna.

Skall också packa klart BB-väskan. Tittat på lite olika listor för att avgöra vad man skall ha med sig.

Det som står på de flesta listor är:

Förlossningsplan och journal - får packa ner den efter varje MVC-besök hädanefter så den ligger där den ska.
ID - packar jag inte för min handväska skall ändå med
Innetofflor - nej, mina enorma mystofflor orkar jag faktiskt inte ta med mig
Sockar - strumpor och raggisar får det bli om jag fryser om fötterna
Nattlinne - skall jag packa... nåt slitet som jag inte är rädd att gegga ner..hehe
Mat och dryck - ja, vad kan man packa som inte blir dåligt med en gång? Köpte hem en flaska cola, vatten, några Snickers och ett paket kakor som får packas ner i alla fall
Klocka med sekundvisare - Hampus har sin iPhone, det får räcka
Digitalkamera - packar ner både kamera och batteriladdaren ifall batterierna skulle ta slut
Böcker/tidningar - får se om jag hittar nåt jag kan avhålla mig från att läsa direkt
Inspirationsbilder - har jag i huvudet så det tar jag inte med
Toalettartiklar - har packat tandborse, borste och tandkräm... resten får jag väl ta då
Musik - lägger ner min mp3-spelare
Kläder till mig och partner - redan packat... ingen plan på att stanna länge :P
Babykläder - redan packat två uppsättningar
Babyfilt - redan packad
Amning BH - har bara en och den har jag på mig
Amningsinlägg och bindor - det första får jag packa, det andra är redan nedpackat

Med det bör jag väl klara mig tycker man.... Finns ju kiosk på sjukhuset som jag kan skicka Hampus till om det kniper (och är på en tid då de har öppet).

Gick upp för tidigt

Varför är jag uppe nu? Är svintrött men nu har jag gått upp så får stå mitt kast, för Hampus snusar så gott i sängen att jag inte har hjärta att väcka honom genom att dundra in igen och vältra mig ner i sängen som en stor pustande val.
Sov ganska bra i natt faktiskt, trots vissa sura uppstötningar (av normal karaktär den här gången). Två långa sovpass. Dock fortfarande trött. Så kanske somnar till lite i soffan sen. Inte alls sugen på att behöva köra bil till Stenungsund sen. Min fokuseringsförmåga känns begränsad..men men.

Nu har vi internet hemma. Hampus är lycklig :) Jag är också glad. Internet är frihet.

Spenderar dock mest tid med att lösa korsord och göra listor på saker som jag skall göra. Älskar mina små listor.

Gårkvällen spenderades med att se gamla avsnitt av A-Team och så läste jag högt för Hampus ur bebisboken. Vi laddade lite inför förlossning och hemkomst kan man säga. Även älsklingen börjar förstå hur nära det är nu, och han är minst lika nervös som jag. En underlig känsla.... man vill att han skall komma ut nu, men ändå inte.

Dagens trötthet och söndagens event

Idag var jag riktigt trött för under natten hade jag det obehagliga graviditetssymtomet att jag kräktes omjag låg på sidan. Inte bara sura uppstötningar utan hela maginnehållet. Ytterst otrevligt kan jag meddela. Har fått sova lite stundvis under dagen dock, men har inte haft ork att göra så mycket. Ringde MVC och skall in och kolla värdena imorgon också för säkerhets skull. Vill inte vara en sådär osäker och tjatig förstagångsföderska men hellre att oroa sig en gång för mycket än ignorera när man mår dåligt och riskera bebisens hälsa.

Ser fram emot söndagens trädgårdsmarknad hos mamma och pappa. Den inträffar en gång varje år och det brukar vara ganska mycket besökare, och hela familjen och en hel del av släkten är med och hjälper till.

Oftast är det så att mamma säljer växter på växtmarknaden tillsammans med alla andra försäljare som kommer dit. Farmor, och i vanliga fall jag, har hand om försäljning av kaffe och bullar. I år får hon dock hjälp av min kusin då jag skall hålla till på loppisen tillsmmans med mormor och morfar.

Henrik, min bror, har hand om försäljning av lotter och i år skall Hampus vara med och hjälpa till med bland annat parkeringsdiregering då det har en tendens att kunna bli kaos annars :).
Pappa brukar vara den som har hand om trädgårdsvisningarna.

Mina föräldrar har en superfin trädgård. Bilden nedan kommer från deras trädgård och är stulen från min mammas blogg.

Det jag tycker bäst om med deras blogg är alla små detaljer. Jag kan annars ogilla när man har alldeles för mycket trädgårdskonst och saker i sin trädgård men mamma och pappas trädgård är så lummig och mysig och de små konstverken och detaljerna liksom gömmer sig bland alla växter och förhöjer upplevelsen istället för att ta över. Varje gång man vandrar runt och tittar så upptäcker man något nytt.


Ett trevligt exempel är att de tagit tillvara på gamla ihåliga stubbar och planterat i. Titta gärna in på min mammas blogg som finns som länk till höger på min blogg, eller kom och hälsa på på söndag och ta en titt själva. Brukar vara jättemysig stämning.

Förlossningstankar

Funderar mycket på det där med förlossning nu. När han kommer komma. Alla i min omgivning, inkl. jag själv, tycks tro att den lille inte kommer stanna inne tiden ut. Dock är jag ju lite nervös att han skall få för sig att komma innan helgen då jag ju har planer.

Hatar det där med att inte veta exakt när.... att det bara kan ske. Sökte lite på nätet om det fanns tecken på att det närmar sig. Det jag kunde finna var väl detta:

* Huvudet fixerat (check)
* Magen har sjunkit ner (check)
* Foglossningen har försvunnit (check)
* Stort tryck neråt (check)
* Rikliga flytningar (check)
* Mycket sammandragningar och förvärkar (check)
* En del upplevde att de haft en period av enorm energi men att de plötsligt blivit mycket trötta precis innan (check)
* En del upplevde att deras humör blev sämre precis i slutet (check)

Men som sagt var, jag hoppas att han i alla fall väntar tills på måndag. Och kanske han bara luras, eller behöver lång startsträcka.... vem vet... inte jag

MVC och dagens goda gärning

Idag var jag på mvc och mina värden var inte alls så bra som de brukar. Blodvärde på 109, så blir till att äta mycket jordgubbar och blodpudding nu. Hade också gått ner i vikt. Bebisen tycktes dock må bra och det är ju det viktigaste.

Blev besök hos mormor och morfar också, och Returvaruhuset, men inget fynd idag.

När vi kom hem såg vi en hund springa längs vägen, en liten vit terrierliknande sak. Hampus och jag gick och fångade in den unga och mycket glada hunden. Tog med den hem och ringde polisen. Innan de hann komma åkte dock Hampus med moppen och frågade på en gård en bit bort om de visste vems hund det var, och det visade sig vara mannen som bodde där som ägde den. Han hade inte märkt att den rymt från sin hundgård och han blev mycket glad och tacksam att vi tagit hand om den.

Nu skall jag vila för kroppen känns trött och svag idag.

Telefon

Imorgon får vi telefon och bredband... det ni. I alla fall bredband för har inte införskaffat själva telefonen än. Hittade min önsketelefon på Clas Ohlson, Bogart heter den, men den kostar 600 spänn så kräver lite fundering. Men titta vad fin:

Vill ha!!!

Kom och köp massa böcker av mig på EDIT söndag så jag har råd!

Pyssel

Nu har jag gjort klart alla bokpaket och lagt fram det som skall med till loppisen hos mamma och pappa på lördag. Mycket böcker är det så tycker du om att läsa så kom dit. Jag är ju väldigt rädd om mina böcker också så de allra flesta är i nyskick.

Skulle köpt en väggkalender idag med, men jag hittade ingen så gjorde en själv. Dock orkade jag bara göra augusti just nu :) Bra att kunna ha den aktuella månaden (snart den aktuella i alla fall) på väggen dock :).

Hampus pysslar i sin verkstad. Drar el, sätter upp lampor, organiserar och skruvar isär och sätter ihop saker.
Själv är jag både trött och rastlös just nu så kan inte riktigt avgöra om jag skall lägga mig i sängen eller om jag skall försöka få lite småsaker gjorda.

Bebisen är ganska lugn idag... vilket borde vara skönt men som alltid gör mig orolig. Dock brukar han vara lugnare om jag hållt igång mycket. Inte så mycket magvärk idag utan mest revbensvärk. Finns så mycket graviditetssmärtor man inte visste om innan. Om jag helt ärligt och utan förskönande omskrivningar skulle sammanfatta grunddragen i att vara gravid i en mening (bortsett från att det såklart är underbart och fantastiskt då) så skulle det nog bara: I början av graviditeten kämpar du för att hålla kvar maten i magen, i slutet kämpar du för att den skall komma ut.... haha... :)

Fyndiga familjen :)

Idag åkte vi till Göksäter för att införskaffa en del saker. Som det brukar bli så fick vi inte tag på allt på vår lilla lista, men kom hem med en del andra saker som vi inte ens visste innan att vi behövde :)

Köpte dock massa blockljus till vårt nya ljusträd och en matta till hallen. Blev mycket mysigare med matta. Vi kunde dock inte bestämma oss för en enda färg till blockljusen så blev lite olika. Nästan lite julgranskänsla över ljusträdet nu :), men jag tycker om det. De gröna ljusen doftade melon - helt underbart.

Så här ser det nu ut i hallen:



På vägen fick vi även syn på en loppis-skylt och åkte in för att kika. Det var en äldre man som sålde ut lite av varje i en liten bod. Vid första anblick tänkte man att det inte fanns något kul, men när man tittade runt lite fann man faktiskt en del - och allt var väldigt billigt.
För 150 kronor fick jag köpt en stor gammal trälåda som man kan ha t.ex. blommor i, ett stort metallunderlägg att ha ljus på utomhus (man kan såklart ha det inne med), en gammal skål (lappad och lagad med jag gillar saker med historia), en gammal metallburk som egentligen är till för kaffe, 10 st glasburkar med lock som jag skall ha pysselsaker i och en liten låda med saker jag behövde som små gångjärn och "svarta tavlan"-kritor.


Burken fick bo i köksfönstret och står alltså till höger i bild (kostade 10kr).


Skålen hamnade i hellen och skymtar bakom fotot.

Igår när vi skulle sätta upp vår nya portklapp insåg vi att vår ytterdörr inte alls är utformad för detta. Men, men den fick hamna lite längre ner än brukligt och jag tycker om vår lilla gubbe :)


Så nu varvar jag småpyssel här hemma med att ligga och vila. Är ganska trött idag då jag sover sämre på nätterna på grund av förvärkar. Är dock glad att jag fortfarande kan hålla igång ganska bra.

Planerna framåt är att imorgon åka till MVC, och en snabbis förbi mormor och morfar (försöka undvika Returvaruhuset... eller....hehe). Sedan är det fria dagar med hemmapyssel för att på lördag se om några av de grannar vi bjudit hem på fika kommer. På söndag skall jag sedan sälja loppis på mammas och pappas trädgårdsmarknad. Skall bli skojigt.

Rolig lördag

Igår hade vi en supertrevlig dag! Upp tidigt på morgonen för att åka på auktion med Hampus, mamma, pappa och lillebror. Den var det dock inte mycket med.... ursäkta till er som hade den och till er som ansåg er fynda där - för det var nästan enbart skit!

Så vi tog och planerade om efter att ha åkt hem till mamma och pappa och käkat lite. Vi åkte allihop till Antikladan i Lilla Edet (kom dock dit innan det öppnade så blev en sväng till ByggMax i Trollhättan innan och på vägen fann vi en loppis där mamma fyndade en kristallkrona). Jag älskar Antikladan! Det enda problemet är att när jag är där inser jag att vi så småningom måste bygga ett mycket större hus för att få plats med alla gamla möbler som jag vill ha :).

Det fanns en gammal jordglob jag ville ha, men den var lite sliten och kostade lite mer än jag var villig att betala så får klara mig utan jordglob ett tag till. Fanns en medicinlåda med, men den hade för små fack i, så funderar nu på att bygga en själv.

Vad vi köpte var en stor... ja, vad skall man kalla det... ljushållare/blompedistal/någonting :). Den ser ut som ett litet träd med massa små runda plattor fastsatta som man kan ställa blockljus eller små krukor på. Lite mer än en meter hög skulle jag tro. Den står i hallen nu, men bild kommer inte förrän ljusen är på plats så att den kommer mer till sin rätt. Himla cool i alla fall och verkligen min och Hampus stil :).

Vi köpte också en portklapp i form av skäggig gubbe att ha på ytterdörren, vilken också den kommer bild på när den är uppsatt. Sista fyndet kan ni dock få se på bild. Min lilla gjutjärnsspis i miniatyr med tillhörande grytor och stekpanna :) Supersöt. Är ca 20-25 cm hög tror jag och står nu i hörnskåpet i köket.


Efter Antikladan åkte mamma och pappa hem medan jag, Hampus och Henke tog och åkte till Medeltidsdag på Kungälvs fästning. Var myycket folk där, men väldigt mysigt. Kollade runt på medeltidsmarknad, men köpte ingenting. Vädret var dock trevligt och bebisen sparkade glatt runt i magen i takt till medeltidsmusiken :).


Lillebror och älsklingen betraktar utsikten från fästningen.

Efter detta var vi supertrötta och tog oss en onyttig middag på McDonalds innan vi åkte hem. Resten av dagen spenderade vi utslagna i sängen och jag är fortfarande trött idag. Tur att det regnar så man med gott samvete bara kan skrota runt inne i huset.
Imorgon skall vi till Göksäter och införskaffa ditten och datten.

Attans ananas

Jag har just nu ett enda par byxor som är bekväma att ha på sig, ett enda par. Inga riktiga byxor ens  utan tights. Så idag när jag sätter mig i bilen såkänns det som om nåt nyper mig i rumpan. Säteskanten har tydligen gått sönder och nåt litet vasst sticker fram. Händer en gång till när vi skall åka hem men  tänker sedan inte mer på det.

Nu upptäckte jag dock att jag har två hål i byxbaken. Biljäveln gjorde sönder mina enda bekväma byxor!! Får bli att köpa ett nytt par i början av nästa vecka. Får lufta rumpan tills dess eller nåt... dock med långa tunikor för andras trevnad :)

Köpa saker

Imorgon skall vi alltså både på auktion och till Antikladan. Satt och kollade på Antikladans hemsida och blir helt sjuk för vill ha ALLT :) Nu börjar det dock bli möbelstopp hemma om vi skall få plats så det jag kan tänka mig köpa är:

* Prydnadssaker
* Matta till hallen
* Tavlor
* Ev. vägghyllla till hallen
* Plåtlåda till medicinförvaring
* Altanmöbler
* Ramar
* Krukor, gärna av större modell

När jag så småningom skall fixa till även i källaren vill jag ha:
* Ytterligare ett gammalt skrivbord med tillhörande stol
* Snygga gamla handtag till lådor

(Mitt hobbyrum i källaren är dock ett senare projekt tror jag)

Fika i solen

Idag var det upp tidigt för att åka till Skärhamn och träffa vår nya bankman, Robert. Mycket trevlig. Sedan åkte vi förbi mamma och pappa på grillunch. Massa gott. Synd bara att den lille tar upp så mycket plats därinne :)

Sedan for vi alla fyra till Sundsby säteri och kikade runt och tog en fika i solen. Mys.


Nu är vi hemma igen och jag vilar lite medan Hampus är i eldartagen igen.

Jotex

Måste förresten visa er väggprydnaden jag beställde från Jotex. Bara 99 kr och tyckte att den skulle passa bra in i barnrummets djungeltema.


Besök

Idag kom mormor, morfar, min mormors syster och dennes man på besök. Det kan ju låta som de sistnämnda är ganska avlägsen släkt men vi har nära sammanhållning i min släkt och de har varit som en extra mormor och morfar. Som barn spenderade jag ofta delar av sommaren hos dem på Marstrand. Var jättetrevligt med besök och mormor hade med sig både mat (god paj och sallad) samt tårta till kaffet så för mig var det bara att duka fram och njuta :). Mamma och pappa kom förbi en sväng och sa hej också.

Min mammas moster hade med sig massa söta inflyttningspresenter. Bland annat en vit lykta som fått ta plats utanför ytterdörren, två små söta fjärilstavlor som vi genast satte upp, en liten bricka, en superfin kopparkruka med en blomma i samt burken nedan:

Alltid kul med fina presenter :)

Nu har alla åkt hem och jag har lassat in i diskmaskinen och hängt tvätt, och tar nu lite välbehövlig vila. Hampus eldar upp saker i en tunna bakom huset. Massa kartong och gammalt ruttet virke som den förra husägaren lämnade efter sig. För er som oroar er för säkerhet kan jag meddela att det regnat tidigare idag, Hampus inte lämnar elden obevakad och att han dessutom har brandsläckare med sig där ute :) Han är mycket lycklig, min lilla pyroman :).

Nu väntar två aktivitetsdagar. Imorgon skall vi ut till Skärhamn på bankmöte och efteråt skall vi med mamma och pappa och ta en fika på Sundsby säteri. Vi tänkte först fika på Akvarellmuseet, men tycker om Sundsby bättre.
På lördag blir det nog först till en lokal auktion för att sedan åka med lillebror till Kungälvs fästnings medeltidsdagar och efter det till Antikladan i Lilla Edet. Bara att hoppas att kroppen mäktar med, men med många sittpauser så skall det nog gå bra. Det sägs ju att mycket rörelse kan få förlossningen att komma igång också så det kanske är bra att se till att hålla igång. På söndag skall jag nog dock vila här hemma.


Uttråkad till max

Idag är jag trött och uttråkad och har knappt fått gjort något alls. Hampus har sin polare här och de sitter i studion och gör musik... men trummor... Hampus satte in en dörr till studion igår men det hjälper föga och det är ljud i hela huset. Gör inte så mycket så sett och de måste ju få greja de med... men jag är uttråkad.

Skall sätta mig och bläddra i Jotexkatalogen.... vill åka och kolla i affärer i Stenungsund eller nåt, men inget kul att göra själv. Bläää....

Sytt kuddöverdrag :)

I did it. Jag sydde ett kuddöverdrag påmin overlock till den lilla barnstolen så att det nu matchar gardinerna. Inte perfekt, mycket skavanker och tål  ej närmare granskning - men so what? Vi nöjer oss med att konstatera att jag sydde ett kuddöverdrag :)



Kan även nämna att jag hade denna lilla korgstol som barn. Supersöt om man ser den i verkligheten.

Vill ha

För bara 80 spänn kan man köpa denna tygväska med mumintryck, motiv från "Vem skall trösta Knyttet?", på Lindex. Vill ha!


Tiden går fort när man.... gör fel

Trodde klockan var runt åtta...som mest, men där ser man... tio. Tiden går när man sitter och bråkar med en overlock-maskin. Kan dock erkänna att inga av mina problem med att få det att fungera har berott på maskinen, utan på att jag inte riktigt tänkt till... och lite att jag hade dålig tråd.

Tillslut fick jag det dock att fungera... bara för att upptäcka att jag lagt tyget åt fel håll och därmed sytt helt åt helvete fel... och detta i samma veva som min kropp meddelade att den inte ville sitta mer. Därför återvände jag nu till sängen men vid gott mod... för nu har jag fått overlocken att funka så imorgon kan jag sy ny dyna till barnstolen. Kanske blir den inte så fin... men jag kommer ha gjort den själv :)

Återfall

Ok....jag erkänner...har drabbats av Gekås-sjukan igen. Vill verkligen till Ullared.

Inte lite sugen mamma? ;)

Städdag

Idag har vi haft städdag, eller städförmiddag snarare, för så mycket var det inte att städa. Nu ser det tipptopp ut inne och det känns så himla skönt att bara kunna slappna av och inte känna massa måsten.

Har hunnit med att ha fikabesök av en vän till Hampus och åka och handla också.

Nu tror jag att jag skall ligga i sängen, läsa och knapra på minimajs. Kan gå hyffsat och andningen är bättre, men gör ont om jag sitter på en stol en längre stund, om jag måste sitta för upprätt eller framåtlutad och det molvärker i ljumskarna. Känns med andra ord ganska gött att kunna halvligga i sängen och vila :)

In my bed

Ligger i sängen och har gjort så ett bra tag. Kroppen behöver vila. Hampus kommer upp från studion då och då med etiketter jag skall skriva åt honom. Jag hjälper till på distans kan man säga :)
Trots att det ser ut som ett bombnedslag i hallen och köket så är jag nöjd då barnrummet som var prio ett ändå är klart. Imorgon blir det till att röja upp efter oss. Får ta lite varje dag.

Har drabbats av en ny fixering. KappAhl. Vilken underbar affär. Var ju där häromdagen och köpte bland annat tunikan nedan.

Köpte även en rutig "bonnmora"-klänning som är såå skön. Har på mig den hela tiden nu. Som en oversize bomullsskjorta.

Kollade in deras hemsida nu också och måste nog dit snart igen. Vill ha bland annnat plaggen nedan.

Folkligt, lantligt, romantiskt - mitt nya tema :)
Får väl passa på när jag är i Stenungsund nästa gång. Måste ändå in dit och köpa ramar nån gång i veckan.

Barnrummet :)

Medan jag fortfarande hade krafter och kunde röra mig så hjälptes jag och Hampus åt (han gjorde det mesta får nog erkännas - jag var mer arbetsledare..hehe) att göra iordning barnrummet. Nu är nästan allt klart även om det såklart är lite pyssel kvar. Har ju inte så mycket dekoration än och den lille äger ju inte så mycket prylar så är lite tomt i hyllorna :)
Blev himla nöjd i alla fall. Kolla in bilderna nedan.


På denna första bild ser man gardinerna mamma sydde, pottskåpet jag målat vitt och min "gamla kristallkrona" som jag hade i mitt sovrum när jag bodde i Kortedala. För er som tänker barnsäkerhet och tycker att den där mobilanordningen ser farlig ut så kan jag lugna er med att den är provisorisk - så fort bebisen är gammal nog att röra sig så skall den flyttas och säkras :)


Andra bilden visar Lack-hyllan och Expedit-hyllan från IKEA som inköptes igår och sattes upp/monterades idag. Hampus tippskyddade den redan nu. De små tavlorna är från när Hampus var liten, förvaringsboxarna fråm Ellos och babygymmet från Gekås.


Här ser man allt lite mer i sin helhet och dessutom mattan från Ellos (en del av den i varje fall) - som jag älskar!

Skall upp lite mer tavlor sedan men måste införskaffa ramar först.

Vad tycks? :)

Innan kroppen lägger av helt

Jag börjar misstänka att min kropp inte kommer kännas så mycket bättre förrän bebisen är ute. Nu handlar det ju främst inte om foglossning längre utan om att det finns en människa i min mage som tar upp så mycket plats att det gör ont.... Det finns dock ett antal saker jag hoppas att min kropp mäktar med innan den helt faller i bitar.

* Jag vill med Hampus hjälp, såklart, få klart barnrummet

* Jag vill åka till IKEA imorgon, och det ska jag... så snabbt bör jag inte kollapsa helt

* Jag vill åka till Kungälvs färstningsmedeltidsdagar samt till Antikladan nästa helg

* Jag vill kunna följa med min bror och titta på Ostindiefararen när det nu var den skulle vara i Göteborg

Sedan hade det varit kul att kunna vara med då mamma och pappa har sin stora trädgårdsmarknas 1 augusti, samtidigt som jag nästan hoppas lite på att bebisen kan tänka sig att poppa ut kring den tiden. Kanske inte kan hjälpa till så mycket men kan ju kanske sälja lite prylar.


Bilder minsann

Haft en trevlig kväll hos moster med god mat. Varit hemma ett bra tag men var tvungen att vila kroppen och sedan har jag bråkat med internet. Nu äntligen fungerar det dock och tänkte bjuda på lite bilder för en gångs skull :)

Först ville jag visa en bild på några av våra fynd från Returvaruhuset. Det lilla barskåpet med asken och flaskan, som vi köpte på samma ställe, uppepå.


Andra bilden är vårt auktionsfynd, byrån som vi köpte för 200 kronor. Den står nu på plats i badrummet.


Sedan kommer en liten bild på några babyleksaker jag köpt och allra längst ner så kan ni beskåda min nu färdiga alfabetstavla som jag målat till barnrummet. Tyvärr reflekterade sig blixten lite i glaset men man ser ganska bra ändå.




Den ser lite ut som en unge målat den men jag tyckte att den blev lite kul och passar bra in i ett barnrum :)

Nu hoppas jag att Hampus kommer hem snart och att jag får sovit lite i natt trots all värk. Börjar bli jobbigt att hålla humöret uppe när man har ont hela tiden. Men men.... är kanske inte så långt kvar nu....

Som en strandad val

Känner mig allt annat än smidig. Gör så himla ont när jag rör mig. Ett enormt tryck i de nedre regionerna kan man säga och det gör våldsamt ont när man skall röra sig. Så idag har jag enbart lyckats måla klart bokstavstavlan till barnrummet och framkalla bilder på datorn... i övrigt ligger jag i sängen och löser korsord och försöker att inte dö av tristess. Imorgon börjar Hampus semester så då är jag inte ensam hemma i alla fall.

Skall på grillkväll hos min moster om någon timma eller så, så skall försöka ta mig ner och tvätta håret. Skall bli ett spännande försök. Kan lika gärna sluta med mig stående gråtandes med hela huvudet fullt av schampo då jag inser att jag inte kan stå länge nog för att skölja ur...haha. Tur att de har rullstolar på IKEA imorgon när jag skall dit.

Helgen kommer annars spenderas tillsammans med Hampus, med att förhoppningsvis få klart barnrummet. Känns lite taskigt bara att han får göra nästan allt då jag är så orörlig.

Bättre sent än aldrig?

Jag har inte så mycket tillgång till internet för tillfället så bloggandet ligger lite på is om man säger så.
Den senaste tiden har jag varit ganska produktiv, i alla fall tills dess att min kropp brakade ihop. Till och från kan jag knappt förflytta mig alls just nu och har jobbigt med foglossning och förvärkar. Får attacker med mensliknande värk och smärtor i korsryggen... för att inte tala om att det känns både som om någon slagit mig med en slägga mellan benen och det ibland känns som om bebisen är på väg att borra sig ut. 
Var i alla fall på MVC idag och allt såg bra ut, och barnmorskan sa att han fixerats och ligger långt ner med huvudet nu. Kanske han kommer tidigare än planerat?
Vad gällde min produktivitet så har jag fått avklarat mycket av det jag ville ha gjort hemma och sorterat lådor och skåp. Mamma var en ängel och kom och satte upp vävtapet i barnrummet och hjälpte mig även att måla sedan eftersom jag då hade smärtor som gjorde det svårt för mig att stå någon längre stund. Gardinerna sydde hon också upp snäll som hon är.
Snart kommer Hampus vara ledig och då skall vi sätta in lister, fönsterbräda, gardinstång etc i barnrummet. På lördag skall jag och lillebror till IKEA och köpa några hyllor och sedan är barnrummet klart :) Känns jättebra att snart ha allting färdigt. 
Har målat lite tavlor till barnrummet också, och idag skall jag förhoppningsvis kunna trä min overlock och sy överdrag till en dyna till en liten rottingstol för barn som skall stå i barnrummet. Kommer bli så fint allting när det är färdigt!! Då lovar jag att bilder kommer. Får dessutom riktigt internet nu i slutet av juli så då har jag helt annan möjlighet att lägga upp bilder och uppdatera ofta.
Idag efter MVC skulle jag handla lite pysselsaker men så visade det sig vara rea på KappAhl så tog en liten sväng in där och hoppsan hoppsan så hade jag köpt mig tre tunikor och en liten barnjacka. Well, well... jag kunde behöva lite nya kläder då jag inte har så mycket att ha på mig och dessa kommer kunna användas som klänningar och tunikor även efter graviditeten (jag gillar oversice) så det är bra.
Hittade inte alla de pysselsaker jag skulle ha (ville ha korsstygnsbroderigrejer bland annat) men fick köpt bokstavsmallar till den bokstavstavla jag skall måla till barnrummet. Köpte även en liten trälåda som jag skall texta "Mina böcker" på och ha som liten boklåda i den lilles rum.
Panduro har i Stenungsund samma lokal som leksaksaffären så blev en skallra och en boll till bebisen också. Man bör inte släppa mig lös i affärer för tillfället. Har svårt att stå emot lockelsen.
Just nu ser jag fram emot helgen då Hampus semester börjar och man äntligen kan få lite mystid ihop. Imorgon skall jag även på grillkväll hos min moster vilket kommer bli trevligt. Skall bli kul att åka till IKEA med brorsan i helgen också. Allting känns väldigt roligt när man spenderar stor del av dagarna orörlig i en säng :)
För tillfället är jag hos mamma och pappa och säger hej och lånar deras dator, men strax skall jag åka och handla och sedan hem innan kroppen kollapsar helt. 
Hoppas ni alla har en bra sommar!

Vad hann jag med... och vad inte?



Jag hann med en hel del ändå idag, eller snarare vi för hade mycket hjälp av myset. Dock fick jag konstig värk i benen efter ett tag (som  skum träningsvärk i låren?) så fick lägga ner och spara resten till imorgon.

Det som hann med var:
Ställa in den nya boken i bokhyllan
Ta in tvätt från altanen
Lägga in ny tvätt
Hänga upp nya tavlan i hallen
Spackla i barnrummet
Ta ner fönsterbrädan i barnrummet (Hampus)
Kamma Norpan
Ta ner stereon (Hampus)
Ställa nya barsköpet på plats
Fylla barskåpet och dekorera på det
Få in nya byrån i badrummet (Hampus)
Putsa nya byrån och lägga in alla handdukar i den
Dekorera på byrån
Måla hallen ner i trappan (Hampus)
Bära ner vit byrå till hallen nere (Hampus)
Lägga in gardiner etc. i byrån
Gå igenom de sista säckarna med kläder
Ta bort lister i barnrum (Hampus)
Samla upp allt tapetskräp i barnrummet
Betala räkningar
Måla klart pottskåpet
Ställa tomma kartonger i pannrummet (Hampus)

Vad jag dock får göra imorgon är:

Leta upp laddaren till kameran
Mäta för gardiner
Ta ner rullgardin i barnrum (Hampus)
Bära ner lister och fönsterbräda i källaren (Hampus)
Städa och gå ut med allt skräp
Måla garderobsvägg i barnrummet
Hänga upp tavla i trappan
Sy dyna till barnstol
Packa BB-väska och skriva förlossningsplan
Framkalla kort
Organisera och rensa i alla skåp och lådor
Städa ordning i pysselrummet

Ja, det är väl det. Nu har jag varit och handlat lite gott och skall lägga mig och läsa och ta det lugnt. Hann förresten även med att beställa en bok idag, en sådan där som tar upp allt om bebisar och så... Allt om barn, kanske den hette. Tänkte att det kunde vara bra att ha.

Myset däremot hade en hemsk dag då hans ena hårddisk stendog... den med all hans musik på (med "hans musik" menar jag alltså sådan han själv gjort/mixat). Han har backup men inte för det senaste. En riktig mardröm för en musiker och ljudtekniker. Förstår verkligen hans ångest och tycker så himla synd om honom. Usch.

Mer pyssel och fynd

Har fortfarande inte hittat laddaren till min kameras batteri så bilder dröjer tyvärr.

Idag håller jag på och betar av en lång lista på saker som skall göras hemma. Både jobbigt och roligt. Tröttsamt i värmen bara, men det är kul att få ordning. Skall bli skönt imorgon att kunna känna att man kan slappna av och bara njuta eftersom allt är gjort.

I förrgår var vi med mamma och pappa på auktion. Det var påfrestande då det var varmt i lokalen, det var massa folk och man fick stå i timmar. Fanns massa fina saker men vi förlorade många budgivningar. Dock fyndade jag oväntat en gammal byrå. Jättefin var den, men jag hade inte sett den där den stod i ett hörne. Mamma ropade när budgivningen började att jag nog skulle gilla den och när jag väl kom fram så var budgivningen på väg att ta slut så jag bara viftade med handen i panik och vips hade jag köpt en byrå för bara 200 kronor!

Igår var vi en sväng på Returvaruhuset, jag och Hampus, och där köpte vi lite ditten och datten. Ett litet fint barskåp som även kan fungera som pedistal, en gammal fin flaska, en tavla, en ask men lönnfack m.m. Fick även med en vacker ram på köpet. Så mycket av pysslandet idag har gått ut på att placera ut allt nytt :).

Var även och grattade farmor på födelsedagen igår och åt god mat. Kan även berätta att morgonen idag gick åt till att leta efter katten som rymt. Hon satt och gömde sig bakom en gran i skogen helt rädd efter möte med både rådjursbock (som även jag mötte under mitt letande) och bil. Oskadd men glad att bli räddad var hon.

Nu är det dags att jobba vidare. Ha det så fint i sommarvärmen :)

Huspyssel och loppisar

Sorry att det var ett tag sedan jag skrev men har inte ofta tillgång till nätet.

Älsklingen fyllde år i söndags men hade ju redan fått alla presenter. Mamma och pappa kom dock förbi och grattade på kvällen. På dagen åkte vi till en liten loppis som först inte såg mycket ut för världen men som innehöll en del fynd. Hampus köpte en del elektriska prylar och jag lite gamla pryttlar... skall försöka få till foton senare.
Min bror som var med köpte en supersöt mobil till bebisen.

Annars har mest dagarna gått till pyssel hemma. Var på Göksäter igår också och köpte en till tvättställning så man kan tvätta lite oftare, och då blev det ju såklart en del annat med - som nytt gardintyg till barnrummet. Hittade ett som var exakt likadant som sängkläderna!

På kvällen fick jag överraskande besök av en gammal god vän så det var jättekul. Alltid roligt att träffa lite folk.

Nu har jag spenderat morgonen med att röja i barnrummet så min duktiga Hampus kan måla taket. Senare blir det till loppis med älsklingen och föräldrarna. Hoppas man kan fynda lite :). Sedan är det nog ganska lugnt fram till helgen tror jag. Pyssla och greja hemma. På lördag kanske en sväng till höns- och familjedagarna på Tjörn...hahaha... det är landet det ;).

Inköpt och inte

Idag har vi pysslat och röjt här hemma och på kvällen kom lillebror samt vännen Emil för att grilla. Trevligt. Nu har brodern åkt hem och Hampus och Emil skapar musik i källaren. Själv leker jag på internet, löser korsord och tar det lugnt i sängen.

När jag gjorde mitt Ellosköp köpte jag förresten förvaringsboxarna nedan:

De tänkte jag ha i den Expedithylla från IKEA jag planerar att införskaffa till barnrummet.

Tänkte bygga en sådan hylla själv först men insåg att materialkostnaden skulle bli lika mycket som hyllan kostar så köper den färdig istället. Lite mer stabilt också kanske.

Hade jag haft råd hade jag även köpt kistan och bordet nedan till barnrummet från Ellos (600 och 900 kr tror jag de kostade) men får väl leta bord och kista på loppis som jag kan måla om själv istället. Så småningom vill jag nog även ha vägghylla i barnrummet men det är ingen panik med det.
Nu gäller det bara att jag lär mig trä min overlockmaskin så jag kan ta tag i projektet att sy gardiner. Men det är ingen panik med det innan det är ommålat.


Funderingar kring trippelmord

Där ser man.. mitt i allt svett, pysslande, graviditetsstånk och bebistankar så finns det tankar om annat... trippelmord minsann. Ni som tänkte följa min andra blogg som handlade om nyheter insåg snabbt att jag tröttnade på den. Hade inte tid för så mycket reflektioner visade sig, eller kanske inte orken att skriva ner dem. Istället kommer nu en tanke här.

Läst en del om den där unga killen Ragnar som genomförde trippelmord på sina två halvsyskon/styvsyskon och deras pappa. Han måste vara en av de få riktiga psykopater som Sverige uppmärksammat. Riktigt läskigt hur han inte alls ångrar sig utan istället berättar att han minsann planerat att döda sin mamma också.
En sak som dock slår mig en hel del - påminner inte denna kille en hel del om mördaren i Keplers Hyptotisören? (Ja, nu sabbade jag kanske för er som inte läst den.... förlåt) Nästan lite kusligt... Är för övrigt en väldigt bra bok det där, så om ni inte läst den så gör den... Jag förstörde bara lite för det finns massa sidohandlingar och ännu fler mördare att upptäcka i den :).

Svettigt

Varmt idag och hade inte haft något emot att vara ute och guppa på havet i en båt eller ta ett svalkande bad... men har saker att dona med här hemma och ingen lust att sätta mig i bilen alls.

Hampus grejar i studion och jag försöker röja i barnrummet så man skall kunna ta och måla taket där. Har även slängt in massa barnkläder i tvättmaskinen så de skall vara färdiga att använda. Får bli en tvätt med barnsängkläder sedan också.

Vi vaknade sent och det var skönt att sova ut riktigt. Sedan satt vi och skissade på framtida projekt och vad det kan kosta. Just nu har vi en del saker vi hoppas kunna få färdigt innan bebisen kommer/sommaren är slut.

* Prio ett är att få klart barnrummet, vilket i nuläget innebär:
- röja
- måla tak
- upp med vävtapet
- måla väggar
- sy gardiner plus kanske kuddfodral
- åka till IKEA och köpa lilla Expedithyllan
- upp med lampa, dekorera etc.

* Projekt två är att få upp staket på baksidan altanen vilket inte behöver kosta så mycket som vi trodde. Måste bara till ByggMax och köpa det virke som behövs. Hampus semesterprojekt.

* Två småprojekt
- måla väggen ner mot trappan, som vi redan skulle ha gjort för länge sedan... slarv av oss
- införskaffa hyllor/skåp till badrummet nere (vilket i sig leder till ett tredje mindre projekt som innebär att jag skall stuva om saker i olika förvaringsutrymmen så att vi får bättre ordning och bättre plats.)

Skall även lägga ut annons om att sälja alla våra flyttkartonger så vi blir av med dem. Har 40-50 stycken i kallförrådet som tar upp plats. Hör av er om ni skulle behöva.
Säljer även två oanvända svarta stora kinesiska lyktor som inköptes men som inte passade in i vårt vardagsrum.

Så... dags att svettas lite...

Ellos-köp

Jag tänkte gå och lägga mig och vila, men så halkade jag in på Ellos hemsida... oops. Blev lite inköp... men till mitt försvar var det mesta på rea. Blev två stora tunikor till mig, för jag kände att jag behöver något svalkande att ha på sig nu i sommar och de var billiga. Sedan en velourjacka med Hello Kitty på.... stor och lite dyrare men har man en bebis så måste den ju få bäras av en gosig mamma i velour (jag minns fortfarande mammas mjuka röda morgonrock från när jag var liten). Sedan blev det två små söta ljuslyktor som var på rea också.
Det dyraste inköpet blev en matta till barnrummet, men när jag såg den så var jag bara tvungen. Visade den för Hampus och han tyckte samma sak. Den passade så bra både färgmässigt och temamässigt. Ni kan se den nedan.


Det skall vara giraff, eller hur var det :)

Älsklingen håller på för fullt i verkstaden och sågar och donar. Han lyckades också fiffla till sin sin andra födelsedagspresent den fulingen. Han kom smygande och sa:
"Om det är så att du kanske, kanske köpt en skruvdragare till mig i present så kanske, kanske jag hade kunnat få den nu för min gamla funkar inte mer alls...."
Jag kan ju inte motstå honom, så nu får han inga presenter alls av mig på söndag för han har redan fått alla. Han har ju fått glädje av dem med en gång i alla fall :).

Ursäkta bristen på bilder...

... men kamerans batteri är slut och har inte haft orken att ladda det (har glömt).

Har fått mina pengar från Försäkringskassan nu! Mirakel kan ske, tydligen. Känns himlas gott att inte vara luspank. Inledde med att spendera en del av dem omedelbart, såklart :P
Var nämligen i Stenungsund på MVC igår och då visade det sig vara rea på torget... men vi kommer till det efter MVC rapporten.

Hade gått upp nästan 2 kg sedan sist, det vill säga ca 9 kg totalt sedan jag blev gravid. Magens mått hade ökat med nästan 2 cm. Alla prover var bra. Bebisens hjärta lät bra och han ligger med huvudet neråt nu och bm sa att han nog är fixerad och inte kommer vända sig mer. Dock sprattlar han mycket och ofta som vanligt :)

Så till rean. Hamnade på Polarn o pyret och köpte två små bodies, en kortärmad och en långärmad varav den ena med matchande mössa. Köpte även två par små kalsingar.
I skobutiken fick jag köpt två par sommarskor till mig själv (köp 2 par betala för ett) och sedan hade filmbutiken utförsäljning och fick med mig 10 filmer för 300 spänn hem :).
Passade även på att hälsa på mormor och morfar och ätit god kaka :).

Idag hade jag lite ont i benet igen men efter en skön dusch och lite försiktigt traskande hemma så kunde jag ändå köra älsklingen till Stenungsund där han skulle köpa brädor och grejer för ett byggprojekt i studion. Blev att äta middag på Bellas också, i solen. Mys.
För att han skulle komma igång med sitt byggprojekt fick han en av sina födelsedagspresenter i förskott när vi kom hem, en sticksåg :). Min händiga älskling <3

Medan han nu bygger vilar jag mitt ben, tar det lugnt och äter jordgubbar - som blivit något av en craving faktiskt. Skall se om jag kan få gjort något mer vettigt idag men för tillfället vill benet inte riktigt hänga med så försöker ta det ganska lugn för hoppas kunna köra till Svenshögen för grillning med vänner imorgon.

RSS 2.0