Kattlåda 2

Hittade sedan bild på kattlåda där de istället satt in hela lådorna. Kanske bättre... men kistan var snyggare även om denna låda var söt.




Snyggaste kattlådan

När man har katt är ett problem alltid den fula kattlådan som måste stå någonstans. Idag hittade jag dock på internet världens smartaste lösning. En kvinna som byggt in lådan i en kista. Titta bara - så skall jag göra sedan. Hur smart som helst! (om man inte har katter som har tendens att missa själva lådan för då kanske kistan börjar lukta...men kanske kan man ha plasttaket på inne i kistan?




Bokmässan

Bokmässan är alltid en av årets höjdpunkter. Jag längtar hela året och fylls av lycka av att vandra in en enorm sal med massa, massa böcker.
Vad har detta med drömhuset att göra?, kanske någon undrar. Jo, det har massor att göra med drömhuset eftersom på bokmässan kan jag köpa en del av alla de miljoner böcker som skall fylla vårt framtida hus :)

Några av årets fynd:


Vi har Hampus antikvariatfynd, en gammal bok om elarbete. Sedan ser vi boken F-ordet som är en bok om "den nya feminismen" med briljanta Petra Östergren (Porr, horor och feminister) som redaktör.
Oemotståndlig var förstås Stolthet och fördom och zombier, man måste ju bara läsa en gammal klassiker som man kastat in odöda i!
Vi köpte oss även ett litet M.I.G. sällskapsspel och en inplastad och mycket behändig överlevnadsguide, som innehöll (nästan) precis allt som kan vara bra att tänka på om man skall vistas i naturen.

Förlovningen

Den 20/9 förlovade jag mig med min älskling, som romantiskt frågade mig under ett restaurangbesök i skärgården.



Här är vi nyförlovade på Brännö Värdshus :) Lycklig är jag :)



Och här har vi fått på oss de nya ringarna :) Helt perfekta!

Indigo

På grund av mystiskt försvunna sladdar har jag inte kunnat uppdatera bloggen på några dagar, så nu kommer en hel del på en gång.



Hittat en "ny" mysig liten affär på Järntorget. Indigo har förutom rökelse, te och handgjorda väskor m.m. också väldigt vackra sittdynor som jag skulle vilja ha.
Bilderna har inte toppkvalitet då även dessa är tagna med mobilkamera genom ett skyltfönster.


Ett hus på Tjörn

Hittade ett hus på Tjörn. Ett hus på Tjörn... det jag alltid velat ha. Men är just detta huset mitt drömhus? Det är mysigt, det ligger avskilt....men...? Svårt. Eller har jag blivit lite rädd för att titta på hus mitt i all osäkerhet kring tomtförsäljningen?


Saker jag sett

Ibland händer det att jag går på stan och får synt på något jag gillar, och några av de gångerna kommer jag ihåg att ta fram mobilen och ta en liten bild.

Nedan har vi en slags ljusstake som jag såg i ett skyltfönster i en affär på Linnégatan. Lite svårt att se då gatan speglar sig i fönstret, men snygg var den i alla fall.


Bohem

Mamma undrade hur jag hittar alla bilder på vackra möbler, och svaret är att allt finns på internet :). Denna gång jag jag in på google bildsök och skrev in "bohemian decor", och hittade dessa bilder.


Världens mysigaste partytält, men kanske inte så praktiskt i ett hem :)


Massa små sittpuffar tycker jag om, även om det inte är helt bekvämt att sitta på :)

Dessa superfina små pallar hittade jag.

Ett såå läckert badrum!!

Men jag har sparat det bästa till sist. Finns det något mer underbart än en riktigt mysigt bibliotek?! Nej, just det :)

Naturmaterial

Om man inte vill bo i en träkoja så kan man ju kanske ta med skogen i inredningen. Dagens inlägg visar lite exempel på annorlunda möbler och inredning av naturmaterial, och inleds med två bilder på utemöbler. Tycker att det är underbart läckert och får bli att sätta Hampus i arbete när vi har hus så att jag får likadana :)





Nedan kommer ett sovrum med en inredning inspirerad av naturen. Väldigt vackert det med enligt mig.


Som sagt var, ett trähus hade inte vart helt fel :)

I wanna live like an ewok :)

Väntan..

Vi fick veta att första beskedet angående avstyckningen av min tomt kommer dröja lite längre än vi hoppats. Känns jobbigt att vänta i ovisshet, men hoppas att allt skall vara klart innan nyår.

Tillsammans med mina föräldrar så åkte jag och hampus och tittade på vårt senaste drömhus i Lilla Edet. Det var precis så fint som vi hade hoppats på... helt underbart... men, det finns alltid ett men, så var det för dyrt. Om tomtförsäljningen varit klar så man hade vetat vad man hade att röra sig med så hade vi kanske vågat buda högre, men i nuläget så får vi helt enkelt vänta. Var kul att se i alla fall och det var en mycket trevlig mäklare. Guldstjärna till Nicklas Grönvall vid Fastighetsbyrån.

På vägen hem åker vi förbi en Till salu skylt och när vi åker in för att kika visar det sig att vi hamnat mitt i en annan husvisning. Ett stort hus med massa gångar och små rum. Hade varit ganska coolt om det inte luktat mögel och gammal bonne. Mäklaren såg dessutom ut som snubben i CSI Miami, vilket var lite lustigt.


Idag har jag roat mig med att leta efter snygga bestick online. Skulle vilja ha lite coolare bestick, gärna i smide, som på bilden nedan. Dock vill jag ha mer kraftiga handtag på dem.

Mera möbler

Hittade en möbeloutlet i Göteborg med riktigt fina möbler.


Framtida hallmöbler? Bilden till höger är det snyggaste nyckelskåp jag sett.


Jag har en viss svagenhet för kistbord. Saker i, saker på - mycket praktiskt :)

Hittade två snygga klockor av äldre modell.


Detta hade jag kunnat tänka mig som köksbord, även om jag gärna hade sett att det var lite, lite mörkare.

Även om jag har en soffa jag älskar så fastnade jag lite för denna. Lite klasiskt kombinerat med avslappnat.


En alldeles egen "svarta tavlan" - något man måste ha :)

Äntligen... som ett brev på posten

Även om detta egentligen inte alls har med min husdrömmar att göra så är jag lite stolt och glad och vill dela med mig. Idag kom äntligen mitt examensbevis på posten. Beviset på att jag har en magisterexamen. Det må vara en klyscha, men det var faktiskt hårt arbete att lyckas bli klar i tid och jag känner att jag är berättigad en liten gnutta skryt :).

Att fantisera tillsammans

Något av det mysigaste jag vet är när man kan ligga tillsammans och bara fantisera och drömma kring hur man kommer ha det i sitt framtida hus. Vi brukar prata om vad vi skall ha i vilket rum, färger man kan ha på väggarna, saker vi (Hampus) kan bygga.
Vad gäller huset i Lilla Edet brukar jag bland annat tänka på köket och vad jag skulle kunna göra med det.


Jag skulle vilja betsa alla kökluckor så de blir mörkare och byta den fula tapeten över disbänken mot kakel i någon form av natursten.

Hampus kanske drömmer mest om verkstaden, speciellt när han läste i annonsen att en del av verktyg och utrustning där kan överlåtas till köparen :). Det hade varit något det.

Svårt att bestämma sig

Vi pratar mycket fram och tillbaka, jag och Hampus, kring det där med visningar. Om vi ska eller inte ska gå på massa visningar innan tomten är såld. Fördelen är att man får lite vana och att man i alla fall kan hoppas på en flexibel säljare som kan tänka sig att sälja till oss även om det då dröjer lite innan köpet kan gå igenom. Nackdelen är att man kanske hittar sitt drömhus men inte kan köpa det.
Vi skulle ha gått på tre visningar denna månaden men nu har vi beslutat oss för en, dels eftersom det var svårt att få till tider. Det är huset i Lilla Edet vi skall kolla på... som vi fastnat mycket för.



Vi hade tvivel gällande kommunikationer från början men insåg igår att det är tjugo minuters cykelväg till Lilla Edet och där går bussar hela tiden in till stan.
Visning på torsdag så får vi se hur det går...


Nya spanobjekt

Igår insåg jag plötsligt på eftermiddagen att jag hade glömt att kolla på Bovision under dagen. Ve och fasa! Drabbades nästan av panik lustigt nog. Som om någon på pin kiv skulle ha lagt ut det perfekta huset för att några timmar sedan ta bort det precis så att jag missade det :).

Det hade dock inkommit två nya intressanta hus, på Orust. Fel ö, men det kanske man kan leva med :). Skall boka tid för visning. Båda har dock egentligen samma "fel", det ena mer än det andra, och det är att det är lite för lite utrymme så att man nog på sikt hade varit tvungen att bygga ut.

Om vi börjar med det jag tycker om mest, det lite större, så har det också en stor trädgård med näckrosdamm. Mysfaktor.

Det finns också inglasat uterum och braskamin i vardagsrummet.
En liten bäck med bro :)


Det andra huset är något mindre, även om jag inte riktigt kan få ihop alla de rum som enligt bilderna samsas på en yta som i beskrivningen bara anges till 50 kvm.... På bilderna ser kök, vardagsrum och de tre sovrummen inte alls så små ut, men kanske har de använt sig av vidvinkelsperspektiv och möblerat rummen med pygmémöbler för att lura ögat...?



Även här braskamin i vardagsrummet och ett nytt snyggt kök.

Väggfärg

Satt och spånade gällade väggfärger och tittade runt på olika sidor. På Alcro färgs hemsida fanns exempel på många vackra mörkare kulörer bl.a. porter, plommon, caberbet, lakrits och onyx. Tyckte också om färgen ad. junior hjärta som egentligen är till barnrum :).

Fina exempelbilder på olika kulörer i olika miljöer fanns att hitta på http://www.alcro.se/inspiration_miljo.aspx.


Om sen kunde vara nu

Det är så svårt att vänta när man vill att allt skall hända med en gång. Tänk om min tomt kunde vara såld nu omedelbart och det "bara" var att hitta rätt hus.

Nu har vi i alla fall bestämt tid med mäklaren för att gå på visning på ett hus i Lilla Edet.

Det finns dock en nackdel med huset, tyvärr, och det är att det tycks väldigt svårt att ta sig in till Göteborg. När vi kollade upp på Västtrafik så skulle det ta mig nästan 2-2,5 timmar att ta mig till jobbet med buss. Jag kan ju köpa en bil, och ska göra så, men det hjälper ju inte Hampus jättemycket de gånger han jobbar sent och skall ta sig hem på natten. Men vi vill titta på det i alla fall... kanske finns någon lösning och alltid bra att få lite husvisningserfarenhet.

Igår var jag på Stajl, en av mina absoluta favoriter vad gäller inredningsbutiker i Göteborg. Tittade lite på saker jag vill köpa till mitt framtida hus. De hade mycket av det jag redan innan sagt att jag ville ha. T.ex. väldigt vackra sittkuddar, en stor spegel med tjock träram och en byrå med små, små lådor :).


De hade också mycket andra vackra saker som jag skulle vilja köpa. Bland annat en vacker kista och en gammal träport samt småsaker som ljuslyktor och vackra fotoramar. Så fort tomten är såld, hus köpt och det skall införskaffas möbler är Stajl en av de första butikerna jag kommer besöka.

RSS 2.0