Första advent

Idag  är det första advent, och även om jag själv inte julpyntar i år (har tillräckligt trångt här) så satt jag och tittade lite på hur jag skulle kunna tänka mig att ha det kommande år.


En enkel söt julkrans som skulle passa i ett timmerhus.


Riktigt ombonat och vackert... Tänk katterna i den granen :)


Eller kanske en julgran dekorerat mer i vitt.
Hampus kommer nog vilja ha levande ljus i granen.... livsfara, men säkert vackert :)

Timmerhusdrömmar

Satt åter och drömde om att bygga ett eget timmerhus. Inte eget som i bara mitt då, utan som i vårt. Letade runt på internet efter inspirerande bilder och fann en hel del.


Själv vill jag inte ha döda djur på väggarna, men älskar sofforna.


Ett sött, men ändå enkelt badrum.


Denna bilden ville jag ha med på grund av att jag gillade deras lösning vad gäller braskaminen, som "murats in" bland sten.


Denna bilden tyckte jag om på grund av den fantasifulla dekoren som gör att man nästan har ett träd i vardagsrummet.


Mmmm....soffa


Ett mysigt sovrum


Ett kök, men det kommer inte i närheten av köket nedan. Vill också ha träpelare...




Avslutar med två små inredningsdetaljer. Dels en bild på en kökslampa som jag tog med eftersom jag tyckte att den var snygg stilren och dessutom såg ut att gå att göra relativt lätt själv.
Bild två är den återkommande trumman som används som sidobord. Undrar om de går att få tag på till bra pris i Sverige?



Sparade slantar

Jag hittade på nätet en sida som kan vara mycket bra om man bygger hus www.ecoshopping.se. Där finns länkar till alla möjliga sidor på nätet där människor säljer bland annat begagnat byggmaterial, vitvaror etc.

Drömhus

Mamma fann på ett forum ett helt underbart timmerhus. Mannen till kvinnan som lagt upp bilden bygger tydligen sådana så har nu mailat för att fråga om priser. Helt underbart hus!!


Hemma hos mig

När man är krasslig ligger man mest bara och funderar, för mycket mer än så orkar man inte. Idag funderade jag över hur viktigt det är att kunna se det fina omkring sig och uppskatta det man har. Därför tog jag lite bilder på saker i lägenheten som jag gillar. Jag är dock ingen mästerfotograf så bildkvaliteten är lite si och så med :)

Min elefantvas.



Mitt elefantbokstöd och början på vår mikrofonsamling :)


Instrument står det lite överallt :)


Och fastän Hampus inte tycker så himla mycket om det så placerar jag ut foton på oss lite här och där :)


Elefantbordet är en favorit. Nedan kan man se en närbild på ett av bordsbenen, vilket också mer förklarar varför jag kallar det för just elefantbordet.


Jag tycker ju om gamla saker. I köket finns två av mina favoritsaker som man kan se nedan, men först kommer bilder på den gamla skrivmaskinen som egentligen tillhör Hampus, men som jag genast lade beslag på :)


Hampus gamla radio tycker jag mycket om.


I sovrummet tittar en ängel på oss medan vi sover.


Denna bild sitter på kylskåpet som en påminnelse om hur jag vill att min framtida drömhus skall se ut. Bilden är egentligen ett vykort min mammas moster Gun en gång skickade till mig.

Bredvid vykortet kan man se den nu lite kantstötta fe som jag fått av mamma och som bor i en blomkruka.


Vi avslutar med Herman, som är Hampus giraff och som iklädd keps och hörlurar bor i ett hörn av vardagsrummet :)

Kvibergs marknad

I söndags var vi och skrotade runt på Kvibergs marknad. Även om vi just denna gång inte fann något fynd är det lika roligt varje gång. Som att vara i ett annat land på en mystisk basar. Där finns allt.

Så fick jag höra detta, som jag helt missat http://www.expressen.se/nyheter/1.1774990/nu-laggs-kvibergs-marknad-ner - att hela marknaden skall läggas ner! Bara för att de skall ha mer plats för idrottare. Har inte de tillräckligt med plats? Kan inte vi med andra intressen också få lite utrymme?
Tycker det är helt sorgligt. Kvibergs marknad är en del av Göteborg.

Blir så irriterad på de som säger att det är bra eftersom den del kriminella kränger stöldgods där. Skall alla andra försäljare och köpare drabbas av att det finns några oärliga? Någon slags kollektiv bestraffning då?





Vill ha

Jag vill ha denna möbel... Vad kallar man dem? Har sett liknande innan och tänker varje gång att jag vill ha en sådan. Arkiveringsskåp modell äldre? Kartotekskåp? En variant av apotekaredisk? Byrå med små, små  lådor? :)


Smått och gott

På www.snirkla.se kan man köpa heminredningsdetaljer. Det mesta är lite för kitsh för min smak, men det fanns en del små guldkorn som kan ge en diskret färgklick åt vårt framtida, mycket träfyllda hem :)


Mycket söta disksvampar till exempel, eller den jättesöta lilla kannan nedan.

Paradiset

Idag hittade vi ett riktigt drömställe. Lite litet, eller för att vara ärlig - mycket litet, men helt underbart fint. Ligger ute i skogen och allt. Finns en del att göra där, men priset var bra. Dessutom kanske det hade funnits möjlighet att bygga ut.

Myyys!

Sovloft :)

Vi hittade också ett annat intressant ställe. En mindre gård i Älvängen. Den ligger också ganska avskilt, är lite större och därmed också lite dyrare - dock helt inom vår budget och det inte skulle budas upp enormt.
Nu gäller det bara att hitta tider att titta på ställena.

Älvängen
Stall

Gadget

http://usb.brando.com kan man köpa detta coola transformers USB-minne :)


Möbler från EscapeHome

Hittade en svensk möbelförsäljare med helt underbara (!!) möbler, EscapeHome. Fanns både saker i mörkare trä, som jag framför allt tycker om, men också en del i antikvit stil om man vill ha det lite ljusare.

 

Bland annat hade de snygga bokhyllor och skåp av varierande modell.

Det fanns även coola diskbänkar och handfat av lite originell design (men mycket dyra).

   



Byrån nedan blev jag lite kär i.


Och denna bänk är så min, bara min... måste ha den.


Ett mycket praktiskt sängbord som man kan vrida in över sängen har jag bild på nedan. Hade varit perfekt för mig och Hampus med tanke på all tid vi spenderar liggandes i sängen när vi ser serier :)

Slutligen... När vi så småningom får tillökning så skall bebisen definitivt ha en barnsäng från Escape. Helt supersöta i gammeldags design.


Massiv säng

www.massiv.se kan man köpa denna bastanta sängram.


Min kärlek

Jag är en av de lyckliga. Jag har världens underbaraste pojkvän (fästman om man skall vara petnoga, men det låter så fånigt... och han tycker inte om det ordet..hehe). Förutom att jag hade kunnat använda näst intill alla världens positiva adjektiv för att beskriva honom så är han också superbra på att göra musik. Lyssna själva :)




Blandade bilder

Tyckte det var dags för lite inspiration igen. Vissa av bilderna visar helheter jag tycker om eller en vacker möbel, andra är med eftersom en viss detalj inspirerar mig eller jag ser något jag hade kunnat göra om på mitt eget sätt. Och som vanligt blir det en del sängar :)

En snygg byrå hämtad från www.rustic-designs.com där jag hämtat en hel del av de andra bilderna också.

   

Två sittmöbler som är snygga på helt olika sätt. Den första är gjord av tunna grenar och den andra är en klassisk, och mycket dyr, skinnfåtölj med vintage-look.

 Den här sängen tog jag med eftersom den ovanligt nog var gjord av björk.

Mysigaste hotellobbyn någonsin?

 En trumma som säljs som sidobord. Cool!

 Snygg säng!!


Tyckte att de gjorde träriset till en häftig inredningsdetalj här.


Denna bild tog jag med då jag tyckte att det var annorlunda och kul att använda bark att dekorera köksluckorna med.

 Myyyyys!!!

    Detaljer: Sittpuff av läder och barkspegel.


Denna bild valde jag eftersom jag tyckte det var inspirerande att se hur man kan ta en gammal typ av möbel och sätta en bänkskiva ovanpå för att skapa ett nytt bord/bänk.


Kul sätt att sätta upp sina sm tavlor på!


Vi avslutar med ännu en säng. Lägg märke till de roliga sängbenen som ser ut att växa upp från golvet :)


En del av bilderna är hämtade från www.rockymountaindesign.com - där man även kan köpa en del möbler.


Orust?

Vi har funderat lite igen på att titta på vårt första drömhus i Högen, Lilla Edet. Sött torparställe med alldeles för högt utgångspris. Behöv nog fixas och donas en hel del för att man skall kunna bo där bekvämt.

Idag hittade jag dock ett hus jag tyckte om, förutom färgen. Ligger på Orust nära Svanesund (vilket innebär ganska nära Stenungsund). Gott om utrymme och helt ok utgångspris.

Måla om till rött hade fått ske :)

Väldigt fräscht kök.



En öppen spis i gillestugan. kan bli mysigt om man bortser från den nu sparsamma möbleringen.

Får väl se vad Hampus tycker... men det ligger ganska enskilt i skogen så...:)


Bygga eller köpa

Det är svårt att avgöra vad som är det bästa om man vill ha sitt drömhus, bygga eller köpa. Har åter suttit och räknat på vad ett bygge skulle kunna kosta. Hade varit kul att ha det helt nytt, och jag vet ju att Hampus drömmer om sitt timmerhus.

Kanske är det bästa att hålla alla dörrar öppna och försöka få fram så mycket info som möjligt om vad saker kostar.


Lite till






Julklappstips

Om någon skulle fundera på julklappar, om ett tag (lite tidigtute..hehe)...så hittade jag www.shirtstore.se där de hade massa coola t-shirtar. Några jag hade velat ha kan man se nedan.






Meera måleri

För er som inte tröttnat för länge sedan... Här är mer målerialster


Man ser dock inte hela bilden riktigt upptäckte jag nu..




En mycket "surrealistisk" närbild av Hampus som spelar bas... Själva han är inte med för jag kan inte måla människor..haha


Och lite till...

Fick lite rymdkänsla och försökte mig på att måla rymdinspirerade tavlor. Tyckte i alla fall om nummer två. Den första ser ut som en treåring målat den :)




Mera målande


Gårdagens tavla med bakgrund.

Mitt senaste alster - lite udda kanske :)

Manick

Idag målade jag en tavla föreställandes en manick...:)



Den blev inte så snygg... hehe :)

Mina kluddar

Ibland målar jag tavlor... Jag är inte så bra, men det är kul :)

Den första stora tavlan jag målade är en tavla med ett ohm, som jag har ovanför sängen.


Har även målat en tavla som blev väldigt rosa, så den är lite svår att placera.


För ett tag sedan målade jag denna kludd... Tyckte inte om resultatet, men själva idén så det får bli att ge det ett nytt försök med smärre ändringar någon annan gång.


Det senaste jag målade var en tavla föreställande Hampus bas, på mitt eget kluddiga vis. Själv tyckte jag den blev lite väl kladdig men Hampus tyckte om den, och det var ju bra :)


Min älskling


Min älskling är bortrest några dagar så jag får nöja mig med att titta på bilderna jag tog igår. Han är så fin när han spelar på sin bas :)

Indiska möbler

Hittade massa snygga möbler till ganska ok priser idag när jag tittade runt på nätet.


Sommarlagret fanns bland annat dessa snygga matsalsgrupper, samt möblerna nedan. Bänken är egentligen till för att ha en TV på, men kan ju användas även till annat. Sidobordet tyckte jag var jättesnyggt.

Möbelgrossen heter ett annat möbelföretag och på deras sida fann jag bland annat hallmöbeln nedan....

...samt detta snygga vitrinskåp.


Sitaras hemsida var det lite svårt att finna information om deras utbud och priser men var ändå tvungen att ta med bilden på den ursnygga bokhyllan de hade.
Vill ha...Vill ha! :)

Ett annat stort VILL HA är vikskärmen nedan som finns att köpa på India House. Den är inte bara ett "vill ha", den är ett "måste ha!". Så satans snygg. Även andra fina möbler gick att finna på deras sida.



Mera möbler

Funderade på det där med skinnsoffa och hittade Ilvas möbelsida på nätet. Där fanns denna lädersoffa (fanns även storleken mindre) med vintage look - betydligt billigare än de liknande sofforna på Newport.


De hade även en del andra snygga möbler som detta vardagsrumsbord och detta sidobord som båda är i läder och utformade som kistor.


De hade också pallen nedan av enklare bambuvariant och stolen i rotting som jag tyckte var fin.

Det tar tid...

Det tar tid att hitta sitt drömhus. Nu i lördags var vi och tittade på huset i Lilla Edet. Jättemysigt ställe, men låg lite för långt ute i ingenstans egentligen.

Dessutom var det väldigt mycket som behövde åtgärdas, som att byta hela panelen på huset. Kanske hade fått räkna med några hundra tusen bara i renovering.
Dock hade jag lätt kunnat anlita kvinnan som bor där nu till att inreda mitt hus. Superfint inrett och fick mycket inspiration.


Jättemysigt vardagsrum. Även om jag älskar min jättesoffa så funderar jag på om en brun skinnsoffa inte hade vart snyggare i ett framtida vardagsrum.

Den öppna spisen var bara fejk. Men mysig ändå.


Snyggt matsalsbord!



Inredningsdetaljer jag tyckte om. Speciellt bild tre som var i hörnet på köket.


Ett av de mysiga rummen där en byrå tapetserats likadant som väggen.

Man hade för övrigt kunnat ha lägerverksamhet på stället. Där fanns två inredda små gäststugor/rum på gården. Samt två oinredda gästrum, som dock hade loftsängar och två förråd/verkstadsutrymmen.

Nerver

Idag skall jag till banken på ett möte. Få reda på hur mycket vi eventuellt skulle kunna få låna. Nordea är bra. De låter en komma på möten, de diskuterar alternativ och ser lösningar. Inte som dissandet jag upplevt både hos SEB och Swedbank när jag pratade med dem om huslån. Eller pratade är väl att ta i, deras attityd var snarare av slaget Thank you and good bye. Dock är SEB bra på snabba mindre lån.

På lördag är det dags att titta på hus. Det innebär stor nervositet. Tänk om huset är underbart och man inte kan köpa det? Tänk om det är underbart och vi faktiskt lyckas köpa det? Ett hus! Helt fantastiskt, men så stort och vuxet. En jättegrej. Man skall nog vara lite nervös. På ett så där bra sätt. Pirr i magen som vid första dejterna. Ett tecken på att det är rätt kanske...?

Tänk om... Tänk om man plötsligt satt där med allt man drömt om. Om alla planer gick i lås. Som ett nytt liv. Jag och Hampus och vårt nya, ännu mer fantastiska, liv. Det hade varit något det. Som att vinna på Triss (vilket jag för övrigt inte gett upp tanken på... Plötsligt händer det). Sedan kan vad som helst hända. Har så mycket saker jag vill göra så hade varit glad om bara några av sakerna blev genomförda. Få tummen ur och skriva en bok kanske? Köpa loppisfynd och fixa till dem och sälja igen. Föröka mig... :)
There is no end to the possibilities, som Cable Guy sa :)


Trä


Ännu mera trä.

Skålar av stubbe aka The Log Bowl, som tydligen kostar runt $90 (?!) men man borde kunna tillverka något liknande på egen hand.

Nedan en annan variant av rumsavdelare, även om denna är lite enklare och inte lika rolig som den med grenar. Denna är istället gjord av gamla slitna brädor.

The Geek in me

Ibland måste bara nörden i mig få komma fram. Idag började det med att jag kollade in Plasticlands webshop och hittade dessa små roliga produkter:

En citronpress i form av ett litet UFO med tillhörande rymdvarelse :)

Space invaders isbitsform - Ice invaders :)


Och något för musiknörden - stekspade i form av en gitarr :)


Men fnissade mest gjorde jag när jag hittade zazzles webshop. Om man älskar The Big Bang Theory - vilket jag gör - så var det en guldgruva.

Man kunde köpa t-shirts, musmattor, muggar etc. med följande bild på:

Eller varför inte en musmatta med följande citat:

Det fanns även en mängd olika t-shirts bland annat med citaten "I am not insane, my mother had me tested" och "Bazinga". Sötast var nog dock denna T-shirt :)


Ekologisk inredning

Vår plan är att bli sådär duktiga och sortera våra sopor, ha miljötänk, köpa KRAV-produkter etc. Då kan det ju vara bra att tänka ekologiskt även när man inreder. Nu för tiden finns det ju en hel del företag som sysslar med att tillverka ekologiska produkter av återvunnet material. Kollade runt lite grann på nätet idag och fann bland annat detta:

Mitt i myllan har de bland annat denna sittsäck av gamla kaffesäcker från hela världen. 
 
De har också praktiska korgar gorda av gamla bildäck. 

 Badrumssaker och helväggstapeter hade de också.

Sötast var i alla fall burkarna av returpapp med möster från Fem myror är fler än fyra elefanter.


Emosa hade lite av varje vad gäller återvinning. Bland annat keramikskålar, förvaringskorgar av bambu och lampor.
   

Roligast var nog dock deras stora sittsäckar som ser ut som stenar.


En annan bra nätshop var Gemenskap Grön där man förutom barnleksaker kunde köpa bland annat detta:

Om någon undrar vad detta är så är det ett uppläggningsfat gjort av en gammal tvättmaskinstrumma.

    

De har även mycket plånböcker och väskor av återvunnet material. Den första är gjort av ett mycket slitstarkt material som tillverkas av gamla mjölkpaket, den andra plånboken och även väskan är gjort av gamla bildäck.

På Gemenskap Grön säljs även många av av Ecoistics produkter, bland annat hängmattan gjord av begagnade bilbälten.


    

Även sittpuffen av begagnade bilbälten och burken av returglas är gjorda av Ecoistic och säljs på Gemenskap Grön.

Denna söta bambuskål finns att köpa på Minthe.
Om man tycker om ekologiska väskor, plånböcker och skrivbordstillbehör är Happyplanet även en sida man bör besöka.

Och skall man tänka på djur och natur så bör man ju egentligen också köpa sina hår- och hudvårdsprodukter på The Body Shop, även om det är lite dyrt.


Halloweenmuffins

En inspirerande blogg är www.husmusen.blogg.se. Där kan man förutom inredning hitta pysseltips, vissa mer avancerade än andra.
Bland annat kan man hitta beskrivning av hur man tillverkar dessa otroligt söta halloweenmuffins, eller cupcakes som man brukar säga nu för tiden när alla använder amerikanska uttryck.

Häftiga eller hur? :)

RSS 2.0