Sakta men säkert

Nu kan jag ta mig fram igen... som en snigel men ändå :) Stödbältet har gjort underverk och även om jag har ont så funkar det om jag är försiktig.

Idag var jag till och med på Torp med mamma och köpte det som behövs för att fixa till i barnrummet samt födelsedagspresenter till älsklingen.
Köpte även en liten present till kvinnan som hjälpte oss när jag föll ihop i affären som vi åkte och överlämnade. Som tur var hade hon pekat ut var hon bodde när hon körde hem oss. Verkligen en supergo människa!

Nu pysslar myset i källaren och jag vilar benen och tar det lugnt. Trots en ganska påfrestande graviditet så är jag lycklig. Jag har så mycket i mitt liv att vara tacksam för <3

Mycket pinsamt, mycket ont

Först vad som hänt innan incidenten... Igår var vi på mysig grillkväll hos föräldrarna och idag åkte vi och hälsade på lite vänner i solen... Härligt att få slappna av och njuta lite

Men sen hände det... efter att vi varit och hälsat på vänner skulle vi stanna i Svanesund och handla. Går ur bilen och känner hur något knäpper till i höften/ljumsken och det gör vidrigt ont. Med Hampus hjälp lyckas jag ta mig in i affären men får sätta mig innanför dörren på en stol medan han handlar.
När han kommer tillbaka inser jag att jag inte kan gå alls. Inte ens resa mig. Gör två tappra försök med smärtan är så stark att jag skakar, kallsvettas och bokstavligt talat är på väg att spy... Till slut säger jag till Hampus att hur pinsamt det än är så måste jag lägga mig innan jag svimmar... och hinner precis med hans hjälp ner innan jag tuppar av några sekunder.
Så där ligger jag på golvet inne på den lokala Hemköpsaffären med huvudet i Hampus knä, helt väck och tror jag skall dö. Folk strömmar till och som tur är, är en av dem en norsk akupunktör med muskel och nervkännedom som snabbt kan konstatera att foglossningen gjort att jag vid snedbelastning fått en viss muskel med tillhörande nerver att vrida sig.

Efter ett tag får de upp mig och får långsamt leda mig ut till denna norska kvinnas bil och hon kör hem oss. Tack och lov för henne, och i all snurrighet tog jag inte ens reda på hennes namn!!
Nu är jag sängliggande. Det börjar kännas bättre men kan inte ta mig runt själv direkt.

Tack till min ängel Hampus som stöttade och tog hand om mig och tack till den underbara norska som så osjälviskt hjälpte oss.

Midsommar och getingar

Igår spenderade jag större delen av dagen med att pyssla och dona hemma för att få midsommarfint. Idag började vi dagen med att kratta gräsmattan men vi hann dock inte klart för när Hampus skulle kolla uppe på vinden så upptäckte han ett getingbo på vindsluckan som han slog ner - och nu är det mäkta arga getingar på baksidan.

Har dock pysslat lite till inne, med två långhåriga katter måste man dammsuga ofta ofta. Nu skall jag strax fixa ordning bord på bakre altanen, marinera kött och plocka lite blommor.
I år får jag njuta lite av att kunna ha en ganska avslappnad midsommar för nästa år får det väl bli lite mer traditionellt med dans kring midsommarstången och sånt :)

Ha en go midsommar allihopa


Försäkringskassan är så jävla dumma i huvudet!!

Jag är så jävla arg. Skall man behöva bli bankrutt, få skulder, betalningsanmärkningar och bli vräkt för att man blir sjuk i detta landet?!!
Jag blev helt sjukskriven i april i några veckor och har efter det varit sjukskriven halvtid. Har jag fått ett enda öre från FK? Nej! "Deras handläggningstider är lite längre än vanligt"....
Får en lön på 3000 denna månaden och inget mer.... eftersom FK inte hinner handlägga och betala ut nu heller. Det var väl kul?!

Plötslig panik

Tiden går så fort!! Insåg just att jag är i vecka 33, nästa vecka i vecka 34. Sedan är det typ sex veckor kvar. Sex veckor!! Det är ju INGENTING! En piss i havet och sedan fjoff skall jag vara mamma. MAMMA!?

Jag antar att det är ok att drabbas av dessa små panikattacker ibland. Stunder då jag undrar vad fan jag gett mig in på. Ögonblick då jag tänker "Nej men hallå, detta går ju inte... han får stanna där inne". Då jag vill ha Hampus för mig själv och bara ligga och mysa i sängen i några år till.

Sedan kommer ju de stunder då jag känner mig helt redo och längtar tills han kommer ut. Men just nu.... panik.
Tur att Hampus är världens bästa och lugnaste och stöttar hela tiden. Han kommer vara världens bästa pappa. Tur det, att ungen får en normal förälder ;) 

Foglossning sucks

Det har gått lite upp och ner med den där foglossningen, men nu har jag nog den värsta perioden. Inan var det mest höger ben, nu är det båda och det känns dessutom som jag långsamt klyvs på mitten. Måste gå runt med små, små microsteg hela tiden och gnäller och gnölar konstant.

Känner mig som en trasig Barbie som faller i bitar. Hoppas dock att jag snart blir av med lite av smärtan för jag har ju stuff to do. Tänker ju inte sitta stilla i en stol den sista tiden. Jag får väl omfamna smärtan och lära mig tycka om den eller nåt annat filosofiskt...haha..the pain is my friend :)


Allt kostar pengar

Just nu sitter jag på jobbet, sista dagen, och funderar på allt jag vill fixa med på min ledighet. Allt kostar pengar dock, vilket är en nackdel då man inte direkt har några.

Vill fixa klart barnrummet vilket innebär kostnad för vävtapet, lim, färg och målarutrustning. Vill dessutom införskaffa en hylla (liten Expedit från IKEA) med lådor, en matta samt lite småsaker till rummet. Några tusen poff borta bara där. Sedan vill jag måla klart väggen till trappan, men det har vi kanske färg kvar till, samt börja fixa med själva trappan.
Någon typ av hylla till badrummet behövs också. Räcke till altan på baksidan får nog vänta. 

Jag skall försöka komma ihåg att ta det lugnt också. Skall ju fira midsommar i helgen och helgen efter fyller älsklingen år. 

Vill hinna skriva lite också, och kanske åka på lite utflykter. Hoppas på att nån skall till Ullared för vill redan dit igen..haha. 

Om man har tur kanske man dock har en del pengar om ett tag. Nästa vecka har jag möte med mäklaren angående min tomt. Önskar en snabb affär men mycket pengar :) 

Inre misshandel

Idag sysslar bebisen med armbågning på hög nivå. Ont gör det. I alla fall bara en dag kvar på jobbet nu så det är gött. Hoppas kunna få gjort lite hemma framöver, men ändå vila också så jag inte blir för trumpen i humöret. Vill inte att det skall gå ut över Hampus.

Idag har jag i alla fall fått bockat av en del från att-göra-listan:
* Kontaktat mäklare gällande tomten och bokat in möte
* Kollat av att nycklarna till gamla lägenheten är inlämnade så jag förhoppningsvis nu kan sluta tänka på den
* Kontaktat Nordea för att boka in möte med ny handläggare på lokalt kontor

Massa samtal, och jag som hatar att ringa..men men...nu är det gjort. Efter en halvtimme i telefonkö hos Försäkringskassan gav jag dock tillfälligt upp tanken på att få tag på dem. När jag kommer få mina pengar därifrån är oklart och är jävligt förbannad. Det är ju orimligt hur länge man förväntas få vänta på pengarna. Blev sjukskriven i början av april och har fortfarande inte fått en spänn....


Snart iväg

Nu skall vi snart iväg men tänkte bjussa på en bild på spjälsängen vi fixade till igår. Samma säng jag sov i som bebis :)


Botten är alltså höj- och sänkbar så man kan ha sängen när bebisen blivit lite större också.

Söndag

Varit en ganska lugn dag idag med mycket mys. Hann dock med att skura och sätta ihop spjälsängen. Bäddade i den bara för att se hur det såg ut :) Härlig känsla att se den stå där och vänta :)

Imorgon skall vi till Göksäter och Returvaruhuset innan föräldrakursen.

Ursäkta det korta inlägget men är trött :)

Lite bilder

Här kommer lite bilder på mina Gekåsinköp, främst babykläder. Eftersom det är en del bilder så kör jag som vanligt att man får klicka på bilden om man vill se den lite större.



Här ovan ser ni två små set jag köpte, som är för lite äldre bebisar. Man kan inte riktigt se det på bilden men det första består av en lila munkjacka, en vit t-shirt och ett par grå byxor. Det andra är ett Alfons Åberg-set med svart munkjacka och svarta byxor.


På bilderna ovan ser ni på första bilden en pyjamas med små lamm på samt ett set med sparkbyxor med giraffer och en vit body under. På andra bilden är det två enkla vita små bodys och en med mönster. På den tredje bilden ser ni en liten kofta med giraffer på (som sagt var så är det en hel del giraffer hehe)



På den första bilden ovan kan ni se sovpåsen med Snobbenmönster. Andra bilden visar ett par små byxor och en brun omlottröja. På den tredje bilden är ett litet set med shorts och en liten pikétröja. Tyvärr upptäckte jag en minimal rostfläck på tröjans bröst. Den tredje bilden visar ett startset med...gissa vad... giraffer på :).



Först tänkte jag lägga in bilder även på några babyfiltar och på spjälskyddet men internetuppkopplingen är inte snabbast i världen och varje bild tar ganska lång tid, så istället avslutar jag med en bild på en av de lampor vi köpte till sovrummet (utvalda av Hampus - min älskling har bra smak) samt den vas vi köpte och som nu står i hallen. Planen är att ha någon typ av grenar eller liknande i den (den är alltså ganska stor).

I övrigt idag har vi småpysslat lite. Jag har börjat plocka upp allt vi köpte, röjt i köket och tvättat kläder. Skall väl kanske ta och skura spjälsängen senare. Hampus har klippt gräset och donar nu i studion.
Skulle vilja ta och börja ordna i barnrummet snart med. Innan sa jag att det kunde vänta men jag tror inte jag kan hålla mig. Det måste bli klart. Får inköpa väv och färg och sedan hoppas på någon dag med ösregn så mamma kan hjälpa mig ;).
Skall ta och åka till Gökis nån dag och köpa tyg för att sy gardiner, kuddar och göra tavlor till barnrummet.

Helgplaner

Nu skall jag strax dra hem och ha helg :) Mina planer för kvällen är nog främst att mysa med Hampus, men också att ta lite bilder till bloggen och inventera bland allt som inhandlades igår.
Resten av helgen blir det till att röja och dona i huset så det blir riktigt fint. Skura spjälsängen så den kan komma på plats och så.
Kanske kan det bli en tripp till returvaruhuset också. Skulle behöva ett skåp till badrummet för förvaring av alla babysaker bland annat.


Tokshoppande på Gekås

Efter MVC igår så åkte vi till Ullared. Snälla lillebror kunde köra trots sitt ryggonda och Hampus kunde följa med. Måste säga att de båda klarade av denna shoppingtripp med bravur :) Jag lät dem dock kila iväg och fika och strosa på egen hand bland de saker de fann roliga större delen av tiden. Man skall ju inte göra det hela till en plåga.

Det spenderades en hel del pengar, men jag höll mig faktiskt inom ramen för min budget. Dock blev det nästan inga kläder till mig själv. Bara en kofta och några trosor. Hampus däremot fann en flannskjorta, lite t-shirts, en jobbjacka och massa smått och gott på avdelningen för verktyg och elektronik :)

Hade velat inhandla regnkläder och BH + amningsBH också... men när det väl var dags för det var jag så utmattad att jag bara inte orkade prova eller leta något mer. Får bli nästa gång. Mamma sa att hon nog vill ner senare i sommar, och då hakar jag såklart gärna på :)

Så vad köptes då, förutom det jag redan nämnt? Oh, det skall ni få veta... här följer en hel lista på saker och tar även med priser ifall någon av mina gravida vänner läser och vill veta. Bilder på en del av mina fynd får komma i ett senare inlägg för kom hem sent igår och var inte sugen på att ställa mig och fotografera det första jag gjorde.

Skötbädd             149,00
Fanns billigare, men jag ansåg att de hade för låg kant. Fanns dyrare också om man ville ha med Barbapappa på, men jag valde istället en mer neutral i ljust brunt.

Babytops               9,95
Tvättservett baby x 5 pkt     5,95 st

Bärsele                199,00
Skötväska            199,00
Badbalja                79,95
Badkarsfiskar         16,95
Baby badcape         59,95
Solskydd bil 2st       10,95
Nappflaska              27,95
Nappar                    ? (på Hampus kvitto)
Babygym               299,00

Barntäcke              79,95
Barnmadrass        139,00
Babypåslakanset 2-del  x 2   99,00 per set
Babyfilt                   59,95
Babykudde             12,95
Amningsfilt              59,95
Tvättlappar 4st          3,95 st
Örngott v-kudde       39,95
Underlakan vagn      19,95
Underlakan spjälsäng x 2   29,95 st
Spjälskydd                99,00

Babybody                29,95
Babybyxa                34,95
Baby velourjacka     59,95
Babybody                24,95
Baby 2-delset          59,95
Babybody                29,95
Baby sovpåse          89,95
Baby pyjamas          49,95
Baby omlottröja        39,95
Baby 2-delset           79,95
Baby 3-delset          139,00
Baby 2-delset            99,00
Babysocka 2 par        16,95
Babysocka 2 par        12,95
Baby startpaket 3-delset    99,00

Sedan köpte vi lite annat också, t.ex.

Lampor till sängborden 2 st        179,00 st
Kuddar 3 st                                39,95 st
Vas                                           49,95
Myggljus 2 st                              79,95
Diskmedelpump                          29,95
Armband 3 st                             39,95 st

Plus fryspåsar, klädvårdsrullar, glödlampor, diskmedel, strumpor och kaffefilter.

Så det var en del att lasta in i bilen efteråt :) Lustigt nog upptäckte jag att vår bebis kommer uppleva sin första tid omgiven av giraffer. Det var giraffer på en del av kläderna, på en av babyfiltarna och på babygymmet...haha.

Bebisnytt

Igår var det besök på MVC. Jag har nu gått upp sammanlagt 7 kg sedan inskrivningen och bebis följer den övre delen av kurvan perfekt. Alla värden såg bra ut. Mitt blodtryck har gått upp lite, men det var så lågt från början så det gör inget.
Hans små hjärtslag lät jättebra och de stegras lite vid stimulans vilket tydligen var ett gott tecken. Jag trodde att han med tanke på all aktivitet där inne inte hade lagt sig tillrätta ännu, men han hade trots allt visst lagt sig med huvudet nedåt och barnmorska Åsa kunde känna hans lilla huvud där nere.
All good :)

Laddar

Sitter redan nu och försöker ladda mentalt för att jag eventuellt få köra till Ullared på egen hand imorgon (men med Hampus med i bilen). Snällaste lillebror har drabbats av ryggskott den stackaren och vet inte om han kommer kurera sig nog för att kunna köra mig nämligen.
Hoppas på att han snart mår bättre, mest för hans skull men lite för min med :)

Mitt "köra bil"-ansiktsuttryck :)


Snart sommarledigt

Efter idag har jag bara tre dagar kvar på jobbet (fredag, tisdag och onsdag). Sedan är det sommarledigt och jag skall passa på att sova, sova och sova. Har tyvärr börjat känna av mer problem när jag går och illamåendet börjar sakta men säkert smyga sig tillbaka.

Imorgon är det dock Ullared :)) Fasen vad jag skall tokshoppa. Shoppa tills jag kollapsar är planen. Än vet jag inte om Hampus kunde komma med men jag hoppas det, så att lillebror kan få lite avlösning.
Hoppas de har allt jag behöver bara, annars får det bli en sväng till IKEA också någon dag. Där har de bland annat denna söta sovpåse.

Känner att jag börjat komma in i en nervös period. Tänker mycket på det där med förlossning och tiden efter och allt. Jag tror att jag innan genom att läsa mycket om det och förbereda mig byggde upp en slags trygghetskänsla att "jag vet vad jag har att vänta mig", men nu öser alla mer och mer över en budskapet att man inte kan förbereda sig för det blir inte alls som man trott (vilket alldeles säkert är sant) och det gör att mitt kontrollbehov löper amok och skapar en känsla av oro och stress.

Lillkillen sparkar på som vanligt dock. Jobbigt när han lever runt, men de stunder han är stilla oroar jag mig så det finns inget vinnande koncept här :)


Skolavslutning

Idag har eleverna på skolan skolavslutning (jag jobbar dock fram till midsommar). Underbart härligt väder fick de i alla fall. Fick nästan solsting och värmeslag när jag skulle dela ut blommor och svettas som en gris gör jag :).

Igår fick vi avklarat faderskapsbekräftelsen. Hade förväntat oss att behöva besvara massa frågor och så, men det var bara att skriva på några papper. Gick på fem minuter.

Sedan var det föräldragruppen. Första gången för Hampus. Fick se en film om förlossning och det gjorde mig bara nervös, men kanske är bra att vara beredd också. Sedan övade vi andning och Hampus fick nypa mi stenhårt i benet och så skulle jag andas mig igenom smärtan...haha... nära att jag klippte till honom av ren reflex dock..:). Men tror det absolut är bra att träna mycket på att andas även när man har ont.

Snart är det dags för smörgåstårta här. Göttigt.


Inga spännande nyheter

Har varit en lugn helg. Igår hälsade jag på min bror en stund och sedan köpte vi, jag och Hampus, hem massa onyttigheter och svullade med film i sängen.
Idag har vi städat en deloch sedan kom en god vän med bekanta på besök för en liten fika i solen.

Anmält föräldraledighet idag också. Fasen vad krångligt det är med dessa dagar... och de är färre än man tror, och man får mindre pengar än man tror. Hoppas det blev rätt nu i alla fall.

Mår skumt med ont i halsen och skall ta det lugnt nu. Imorgon faderskapsbekräftelse, eller vad det heter, och föräldrakurs. Fullt upp.

Bebisnytt

Jag vet att jag går lite i förväg, men på måndag går jag in i vecka 31, och då står det så här i graviditetskalendern:

Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.

Vår lilla kille tycks dock större delen av tiden ligga på tvärsen i magen, eller i alla fall väldigt mycket diagonalt. Oftast buktar huvudet ut någonstans på vänster sida av magen.

De påstod också att bebisen rör sig mindre nu. Ha! Han kan minsann fortfarande göra små volter och sparka och slå rejält. Gärna en välriktad spark ner mot min högra ljumske.

En bebis i vecka 31 kan även vinka tydligen. Känns som en ganska oanvändbar egenskap där han befinner sig just nu.

 


Ledig dag

Skönt med lediga dagar, speciellt när det mer och mer känns som om magen kommer explodera när som helst. Igår fick vi det första paketet från Go´boken barnbokklubb, med bland annat en "Boken om dig" som jag idag roat mig med att börja fylla i (tillsammans med Hampus när han kom hem också).

Sedan ringde mamma och frågade om jag ville med till Göksäter,och det ville jag såklart :) Inga större inköp såhär innan Ullared men blev några småsaker som nu när jag tänker efter har en gemensam nämnare. De är alla sådant jag inte kan använda just nu. 6 grogglas, 6 shotglas, 1 par stoora mammatrosor att ha efter förlossning och 1 liten haklapp. Av mamma fick jag också 4 snygga gröna vinglas.

Nu skall jag och myset strax äta och ta det lite lugnt. Är en bra dag idag tycker jag. Vi har ett bra liv vi :)

Babystuff

Hittade en rolig sida på nätet, www.sagolandet.se, där man kunde beställa barnsaker. Antingen till sig själv eller om man skall ge bort i present till en nyfödd eller vid ett dop eller så *hint*..haha.. Massa söta och roliga saker till bra priser.

 Personliga sagoböcker. Fanns en hel del olika där man vid beställning får uppge barnets namn och lite annat så skrivs det med i boken och barnet får en sagobok som handlar om sig själv på äventyr.

 Såå söta babysockor

 Söta nallar

 Fina mobiler

 Handavgjutningskit (så känns det inte som det stavas ..men men)

 Sparbössa i svampform :)

 Gulliga träskallror


Vilken morgon

Eller inte bara morgon egentligen.. Igår fick jag äntligen fart på min e-legitimation och kunde logga in på FK. Såg där att de har en löneuppgift på mig från år 2000 - trots att jag skickat in papper från min arbetsgivare med nuvarande lön. Så allt är helt fel. År 2000 jobbade jag deltid som läkarsekreterare och hade ungefär halva min nuvarande årsinkomst.... Så jävla störande.

Men för att återgå till dagen. Hade bråttom ut i morse och tappade telefonen ur väskan som slogs i spillror. Var tvungen att låna Hampus gamla telefon.
Missade nästan bussen men kom med. Kommer till jobbet och vad händer då? Man kanske inte skall berätta sånt här, men va fan, det bjuder jag på... Är superkissenödig (som man ofta är nu för tiden då magen trycker på) och rusar in på toa... och lyckas kissa på en del av kjolen!..haha... fick stå och tvätta i handfatet för att sedan låtsas som ingenting.. Bra att man kan skylla på regnet i alla fall.

Någa.. nu blir det samtal med FK vilket sannolikt innebär en lång telefonkö först.

Ullaredsresa i alla fall bokad till 17e :)) och då vill jag köpa armbanden nedan.
  

Föräldrautbildning

Hampus mådde tyvärr för dåligt igår för att kunna vara med på den första föräldrautbildningen, men jag tog mig dit i alla fall. Tyckte att det var trevligt. Var en barnmorska som hette Ulrika som ledde det hela. Första gången handlade mest om presentation och förväntningar men också en del andningsövningar.
Tyckte faktiskt att hon var väldigt bra på att vända sig även till pappor och till "par". Jag tror att de killar som var där kände sig inkluderade. Jag babblade mycket som alltid.

På gå grund av att det hänt mycket det sista, både saker jag skriver om och saker jag inte skriver om, så hade jag dock ett mindre sammanbrott på kvällen och grät en hel del. Men så är det väl. Ibland blir det för mycket.
Nu skall jag strax iväg till jobbet.

FORTSÄTTNING

Nu är jag på jobbet och har lite mjukstart med ballerinakex samtidigt som jag förbereder inför ett möte. Tänkte bara berätta lite mer om föräldragruppen igår. Vi fick se en film om andning. Kanske kan vara bra att kunna, även om det är extremt tråkigt att se en film med en kvinna som bara andas :).

Sedan fick vi fem papper med oss hem, mest listor. Älskar att få papper, särskilt listor. Man kan aldrig ha för många listor.
Först fick vi ett papper med information om andning och krystning. Nytt för mig var det att man skall slappna av i kroppen (eller ben och bäcken) under krystningen. Trodde att man skulle ta i från tårna, men icke - tydligen sköter kroppen det mesta själv. Där ser man.
Vi fick också ett papper om man som händer när man kommer till förlossningen - men det visste jag.
Sedan två listor: en inköpslista till bebisen och en om vad man skall ha med till förlossningen. Har redan sådana listor men bra med fler att jämföra med så man inte glömmer något.
Slutligen fick vi en lapp med tips för sommarbarn. Kan ju vara bra att ha även om jag ju visste att man inte skall ha bebisar i solen och så.

I dag skall jag hämta ut saker från Apoteket på posten, sedan skall jag få hem vagnen i helgen och när jag sedan handlat på Ullared och fått hem sängen så kan jag nog faktiskt andas ut lite och bara vänta.
Jag behöver det - andas.

Vill förresten skriva ett tack till min underbara älskling som var så go och tröstade mig i natt när jag fick mitt lilla gråtanfall, trots att han var så trött.


"Stackars Hampus" eller "Det blir aldrig som man tänkt sig"

Den här helgen skulle bli vår myshelg. Första helgen på länge som vi hade tillsammans och bara kunde ha det gött och mysa tillsammans. Istället blev det Hampus oturshelg.
Förutom själva misshandeln då, som jag redan skrivit om, så började han i lördags känna av tandvärk och detta eskalerade igår så han låg hela natten och kved utan att någon form av smärtlindring fungerade. Usch vad hemskt.

I alla fall har vi fått tag på tandläkartid vid lunch så han kan fixa tanden innan vi skall på föräldrautbildning. Det kommer bli intressant. Första mötet och jag skall stolt presentera min blåslagna, bedövade och morfinerade pojkvän... haha. Men äh, spelar ingen roll vad de tror... vad förvånade de kommer bli sedan den dagen de inser att det är mitt barn som kommer få världens bästa pappa.

Slappardag

Idag har varit en lugn dag tillsammans hemma. Låg i sängen och såg Beck-filmer hela förmiddagen, men fick slängt in en maskin tvätt i alla fall.
Sedan fick jag lust att få lite frisk luft så gick ut och krattade gräs på halva framsidan (inte vara orolig mamma, det var inte ett dugg ansträngande för magen utan bara för armarna... tog det i lugn takt). Efter det kilade jag och storhandlade.... eller ja, storhandling i vår värld vilket innebar mat för tre dagar framåt samt lite annat smått och gott. Imorgon har vi en plan att inviga grillen :)

Hampus har varit trött idag och det är lite skrämmande att inse vilka minnesluckor han har från igår förmiddag. Var tur att jag såg till att han kom hem ordentligt. Fortfarande har han lite ont i huvudet och det ögat som är sytt (ögonbrynet) har väldigt svullet mörkt vinrött ögonlock och han har blåmärke bredvid ögat också. Ser lite hemskt ut... och lite pinsamt för honom att han skall på första föräldragruppsmötet på måndag och ser ut som en slagskämpe...hehe.

Nu skall jag ta och göra mig lite sallad tror jag och sedan ta det lugnt resten av dagen. Imorgon tänkte jag mig en genomgång av hela huset samt en promenad om det är fint väder.


Besattheten fortsätter

Trodde ni kanske att min besatthet av Ullared, speciellt Gekås, hade mattats av? FEL! :) Den är oh så pågående. Just nu roar jag mig med att dagligen spana in Ullaredsbloggen där man kan se nya varor som kommit in. Detta medan jag med spänning väntar på att få veta om goa lillebror får semester nån dag i de kommande veckorna så att vi kan åka dit. Krävs en del planering för att både ha tillgång till bra stor bil, helst undvika en helg, speciellt undvika helgen då de organiserar om hela Gekås samt undvika att åka precis efter barnbidrag eller löning.

Just nu kan man på Ullaredsbloggen se bland annat sakerna nedan.


En tunika för gravida. Tyckte den var jättesnygg och ser ut att gå att använda även efter karatekid kommit ut.


En kokbok med mat för barn, en rutschkana (som visserligen är för barn över 2 år, men söt..haha) och söta burkar för tvättmedel.


Både läderjacka och pajformar i pastell - ja Hampus hade avskytt det :)


En cool vas i annorlunda form.

Hoppas, hoppas jag kan åka dit snart :)

Mammaträning

Idag blir det nästan som lite träning för att vara en omsorgsgivande mamma :) Älsklingen ligger ynklig och utslagen i sängen medan jag pysslar lite. Dock pysslar jag inte alltför mycket för mår lite kufiskt jag med och känner mig mest bara trött och yr (= varm och gravid).

Nu skall jag dock se till att han får lite mat i sig. Blir pommes och baconburgare med ost. Kanske inte så nyttigt men precis sådan mat som man behöver en dag som idag.

En otrevlig upplevelse

Idag när jag vaknade blev jag förvånad över att Hampus varken hade kommit hem eller hört av sig. Tänkte att han kanske var lite sen så gjorde med klar för jobbet men sedan tog jag och ringde upp honom.
Han svarar och låter lite groggy och berättar att han är på sjukhus. Tydligen har någon idiot precis i slutet av festen börjat bråka verbalt med en bekant till honom varpå Hampus säger åt honom att ta det lugnt. Killen går då fram till Hampus som sitter en bit bort och ger honom ett rejält knytnävsslag rakt i ansiktet.
Han far omkull, glasögonen flyger (blev lite sneda och blodfläckiga) och hans ögonbryn spräcks. Polis kommer dit och de kör Hampus senare till sjukhuset där han får sy ihop ögonbrynet.

Jag blir såklart helt upprörd och orolig när jag får veta. När jag ringer har Hampus dessutom inte sytt ögonbrynet än utan vet inte så mycket om när han skall få lämna sjukhuset. Han är nog både omtumlad och groggy efter natten.
Kontaktar därför jobbet och säger att jag får komma senare eftersom jag måste åka till sjukhuset och kolla att Hampus är ok först. När jag kommer in till stan så ringer han dock och säger att han fått åka från sjukhuset nu så vi möts upp på Kungsportsplatsen. Han är svullen och tejpad, och ser yr och ostadig ut. Antagligen en mildare hjärnskakning i kombination med nattens fylla och sedan ingen sömn gör att jag känner att jag inte kan låta honom ta sig hem själv. Får meddela arbetet att jag tyvärr inte kan jobba utan måste se till att han kommer hem ok.
Tur är det känner jag i efterhand då han somnade på buss, hållplatser och lite överallt utan att ens vara medveten om att han somnade (inget bra tillstånd om man skall köra moppe med andra ord).

Mamma kunde snällt nog komma och hämta oss i Stenungsund och köra oss till Svanesund där bilen stod. Sedan vi kom hem har han sovit som en stock och lär så göra större delen av dagen. Själv somnade jag ett tag jag med då jag var helt utmattad av själva chocken. Märkte hur illa stress tar när man är gravid då magen började småkrampa och bebisen sparkade till och med lite värre än vanligt från det att jag fick veta att han var på sjukhus tills dess att vi kom hem.

Hatar att det skall finnas sådana idioter. Att man skall behöva oroa sig att de man älskar oprovocerat skall bli påhoppade när de är ute för att ha det kul. Denna gången gick det ju som tur var ganska bra ändå med tanke på hur många galningar som inte slutar slå, som har kniv eller andra vapen och så vidare, men ändå. Tycker så synd om min stackars älskling som annars hade en sådan kul kväll och var så glad, och så slutade det såhär.

Cool i mina nya brills :)

Så här avslappnat cool ser jag ut i mina nya solglasögon ;)


På vägen hem stannade jag förbi GU och hälsade på min gamla sexologilärare Lars-Gösta. Han går i pension nu vilket känns himla trist eftersom det innebär att jag inte kommer ha honom om jag läser in kursen i framtiden - Grym är han. Fick i alla fall de kursböcker jag betalat för så kan ju läsa på egen hand när jag får ork :)

Sedan stannade jag på Lindex på stationen och köpte det vita armbandet jag visade bild på ovan, ett par enkla små örhängen, en sjal (dock en tunnare variant med döskallar och fransar..hihi) och ett nagellack. Kan låta som jag spenderade massor, men det var billiga saker så det var inte alls så mycket pengar.

Nu skall jag ta det himla lugn för är supertrött och huset är bastuvarmt. Hampus kommer inte hem förrän i morgon för han skall på avslutningspartaj på Storan. På lördag skall vi dock ha myyyysdag, med en liten avstickare till bakluckeloppis i Henån.

Sommarfin med Lindex

Trots den stora magen som gör att man känner sig not so sexy, så vill man ju vara lite sommarfin. Köpte därför idag ett par solglasögon på väg till jobbet - det behövdes dessutom så att jag ser när jag kör bil. 80 kr på Lindex - bild kommer nog i eftermiddag.

Funderar på att köpa lite andra småsaker på vägen hem.
Denna finna sjal med nitar skulle jag vilja ha:

Och detta lilla armband, finns dessutom ett till armband jag vill ha men det fanns det ingen bild på:

Inga dyra saker, men man får väl se.

Slutar om en halvtimma och skall kila förbi universitetet och hämta upp mina sexologiböcker som jag köpte innan jag var tvungen att hoppa av kursen, men som jag aldrig fick hämtat då. Kommer säkert försöka läsa om den kursen framöver ändå så kan vara bra att ha.

 

 


Angående GPs artikel om hur dyrt det är med bebis

Oj, oj, oj... man blir ju lite mörkrädd när man inser hur mycket pengar en del lägger ut på saker innan de skall få barn.... och lite började man ju oroa sig att man själv lägger ut mer än vad man tror.

I GP idag stod det nämligen om en familj som förberedde sig inför sitt första barn och redan innan födseln hade lagt ut... 41150 kr !!??
Deras inköpslista såg ut såhär:

Säng och skötbord med tillbehör      6000:-
Inredning                                       1350 :- (tavlor, hängmobil, matta)

Babyskydd                                      400:-
Barnvagn med tillbehör                   6800:-
Babyfilt                                            350:-
Kläder upp till 2 år                         10000:-
Apoteksvaror                                  2200:-
Bärsele                                          1200:-
Muggar och tallrikar                          100:-
Amningsfiltar                                    400:-
Skötväska                                       700:-

Vattengympa                                  1800:-
Graviditetsförsäkring                       1050:-
Plastfrotte                                        300:-
Graviditetsbälte                                300:-
Tens-apparat                                  2000:-
Läkemedel                                     2000:-
Stödstrumpor                                 1200:-
Mammakläder                                3000:-

Milde himmel. För det första, vem köper kläder som skall räcka till barnet är två INNAN det föds? Tänk om barnet växer i en annan takt än man trott... skall de då ha sommarkläder på vintern och termobyxor på sommaren?
För det andra, Ullared människor - åk till Gekås!

För skoj skull måste jag ju kolla lite på vad man själv inhandlat för det kan ju vara så att jag handlat mer än vad jag själv trott. Gör en mer sammanfattad lista dock så man slipper gå punkt för punkt.

Om man först tittar på bebissaker...

Säng, skötbord, barnvagn, barnskydd, bärsele och babysitter - dessa saker har jag antingen fått, fått lånat eller köper begagnat så det tillsammans blir ungefär 2500 :-

Inredning blir 0 :- för det kommer vi ordna med sedan (men så småningom kanske man kommer hamna på 2000-3000 om man räknar med ommålning av barnrummet, lampor, gardiner och allt sådant - men det är som sagt inget vi behöver göra nu så det räknar vi inte med)

Filtar, kläder, sängkläder, napp, mugg och tallrik, solskydd, skötväska etc. - vi har köpt en del kläder, fått en hel del och resten kommer inköpas på Gekås i Ullared så räknar med att sammanlagt kanske hamna på 1500 :- eller så.

Apoteksvaror hamnar på runt 500 :-

Om man tittar på saker under graviditeten...

Graviditetsförsäkring 650:-
Apoteksvaror - kanske 300:- om man tar med illamåendetabletterna jag tog i början
Mammakläder - svårt att räkna då en del är "vanliga" kläder som jag köpt under graviditeten men om vi skall räkna högt så säg 2000:- då.

Då hamnar vi på runt 8000 :- sammanlagt. Högre än jag trodde men bra mycket mindre än galna familjen i GP. Sedan kan man kanske lägga till att man kommer köpa en lite blöjor och så innan med.

Vad skall man säga... det är skillnad på folk och folk :)

 

 


Min hjärna

Ju längre tiden går desto mer känns det som om min hjärna tagits över av en besatthet och att jag inte längre fungerar som jag ska.
Min hjärna tänker bara bebis. Bebis, förlossning, bebissaker, vad jag behöver köpa till bebisen, bebisnamn and so on. Bara bebis. Allt annat glömmer jag. Det bara liksom försvinner ut i en dimma i marginalen.

Utmattad är jag också. Gick till jobbet idag och har fått gjort en del men nu är det som om alla mina krafter bara tog slut och jag vill bara sova. Mår illa av trötthet till och med. Skall lägga mig på min soffa en stund och hoppas att jag snart kvicknar till igen.

Saker jag ser fram emot

Saker jag ser fram emot, i kronologisk ordning och inte i rangordning :)

* Helgen - äntligen lite ledig kvalitetstid tillsammans med mitt mys

* Föräldrautbildningen som börjar på måndag - skall bli spännande

* Ullared - dit jag förhoppningsvis skall nästa helg *hålla tummarna*

* Semester - oh sköna ledighet

* Att få sålt tomten - hoppas det kan ske snart

* Att vår lilla fighter kommer ut :) - befinner ju sig så klart i en klass för sig självt :)

* Få göra i ordning barnrummet - skall bli kul när det är klart och fint

Som synes kan man se fram emot både stort och smått :) Just för tillfället ser jag även fram emot att myset skall ha klippt klart gräsmattan och att vi skall kunna sätta oss och slappna av, äta och se en Beckfilm innan det är dags för mig att somna.

Bjuder avslutningsvis på en gammal bild som togs för ungefär ett år sedan (lite mindre) när jag och Hampus var ute och paddlade kanot i Vättlefjäll. Ett underbart minne.

Lite till

Just nu har jag inget att göra, eller snarare så att jag väntar på att Hampus skall komma hem och jag orkar inget göra under tiden, så jag roar mig med att skriva lite till.
Han skickad ett sms förut och frågade om det var ok om han klippte gräset innan vi käkar när han kommer hem. Vilken underbar kille, inte bara vill han frivilligt klippa gräset efter jobbet utan han frågar om det är ok också. Älskar den människan :). Mina prestationer idag har bestått av att ligga i sängen för att då och då gå upp och försöka göra något vettigt som att plocka i eller ur diskmaskinen samt ta i och ur kläder ur tvättmaskinen.

Jag har medan jag suttit vid datorn också tecknat en graviditetsförsäkring, inte en sådan gratis utan en sådan som kostar lite så man har lite mer skydd om något händer. Kände jag var ansvarsfullt av mig. Gick också med i Goboken barnbokklubb - de hade ett gratis välkomstpaket... jag faller alltid för sådant :).

Idag har jag även uppmärksammat två saker:

1. Jag kan plötsligt knappt ha några av de gravidbyxor jag har hemma, varken de jag köpt själv eller de jag lånat. Känns som om det hänt över natten. Magen bara expanderar. Dock tycker jag inte det syns utan det bara känns att byxorna sitter åt och det blir svårt att andas med dem på.

2. Jag har haft ihjäl två blommor. Jag tror de är döda i alla fall. Gav dem vatten nu men tror det var för sent. Det var de söta blommorna jag tidigare hade i mitt köksfönster. Ställde dem i sovrumsfönstret och glömde vattna dem. Typiskt mig. Jag kan enbart hantera blommor som skulle trivas i ökenklimat.... torrt med plötsliga, men sällsynta, skurar av enorma mängder regn.

Nu vaknar bebisen igen. Inget säger "hej mamma" bättre än en rejäl njurspark :)

Imorgon och på fredag hoppas jag kunna arbeta. Efter det är det bara tre arbetsveckor kvar innan min semester. Sedan mammaledig. Fan vad jag skall njuuuuta.... hahaha... alternativt sitta och plågas med jättemage i värmen, men jag väljer att tänka positivt :)

Vad snabbt det kan gå

Tänk att för ungefär två år sedan satt jag singel i en lägenhet i Göteborg och försökte förlika mig med tanken på att jag en dag kanske skulle sluta som en barnlös galen katt-tant. En sådan där enstörning som bor i ett hus tillsammans med sina hundra katter och som traktens barn nyfiket smyger på men vars hus man tar omvägar kring när det blivit mörkt :)

Nu sitter jag här, i ett sött hus på landet. Förlovad med världens bästa kille och med en tossig bebis i magen. Så det kan gå, och det snabbt :). Ibland kan man inte låta bli att förundras över hur livet kan vända och hur det så snabbt kan bli så mycket bättre än man någonsin trodde. Lite galen är man kanske fortfarande, och två katter har jag ju, men resten är långt ifrån min skräckvision :)


Viss oro

Idag är jag hemma från jobbet, men skall försöka gå i morgon istället. Mår inte alls så bra. Har haft rejäla kramper i magen till och från både idag och igår. Mycket av det tror jag sätts igång av bebisens väldigt kraftiga aktivitet.

Kanske kan låta fånigt men ibland oroar jag mig att något inte är som det ska på grund av att han är så livlig. Jag är ju glad att han är aktiv och pigg, men ingen annan jag känner tycks ha varit med om att bebisen sparkar så mycket och så hårt att man får så ont att man knappt kan röra sig. Ibland känns det som jag har svalt en levande katt som försöker ta sig ut eller nåt.

I går på bussen hem trodde jag att jag skulle svimma för han sparkade på så mycket att det krampade så jag blev illamående. Får väl fråga barnmorskan nästa gång jag är där.
Nu skall jag slänga in lite tvätt och sedan lägga mig och vila igen. Han har sparkat nonstop sedan 7 i morse och visar inga tecken på att tröttna.

Svettigt

Det är fanimej svettigt på jobbet idag, eller så blir det bara värre pga graviditeten.... oavsett vilket så bara rinner svetten. Oh so sexy.
Som tur är så slutar jag jobbet nu. Skall kila och panta alla flaskor jag hade sparat på mitt arbetsrum (en hel del) och sedan kila förbi The Body Shop på stationen och använda min födelsedagspresent från dem, ett presentkort på 100:-.
Har inte bestämt mig för om det skall bli en Shimmer Cube ögonskugga eller en ny mascara. Har en ganska ny men den är inte så bra tycker jag, man ser nästan osminkad ut när man använder den och tar man två lager får man spindelben. Well, well den som lever får se... sminkar mig ju inte så ofta ändå..

Ser icke fram emot att sitta på tåg och buss i denna värme. Om ni skulle se en avsvimmad tjockis någonstans så hjälp henne, det kan vara jag :) 


Förberedelser

Känner att jag alltmer förbereder mig för ankomsten så att säga - även om jag vet att det nog är ganska långt kvar. Kanske behöver man en sådan här förberedelsefas. Lillebror har ju lovat att ganska snart köra mig till Ullared och så länge beställde jag lite smått och gott från Apoteket som kan vara bra att ha hemma. Tycker om att handla på nätet och få saker levererat :)

Idag mår jag uselt kan jag bara berätta. Tänkte inte alls gå till jobbet i morse, men så tänkte jag att jag skulle vara duktig. Dumt val. Vette sjutton vad som är med mig men har ont i magen, mår illa, är jätteyr och periodvis är det tungt att andas. Känns som en kollaps är nära. Dessutom blöder jag ju näsblod i tid och otid.
Sol ute i alla fall - alltid något.

RSS 2.0